"БЕЗУГЛА ПРО ВАГНЕРІВЦІВ – ЦЕ НЕ ЄРМАК!" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"БЕЗУГЛА ПРО ВАГНЕРІВЦІВ – ЦЕ НЕ ЄРМАК!" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Звіт ТСК депутата Безуглої по операції щодо затримання терористів-вагнерівців цікавий самим фактом своєї появи. Справа в тому що від роду-віку, тимчасова слідча комісія ВР була інструментом опозиції для розслідування дій влади. Ледь не вперше влада сама створила ТСК, хоча вона має в своєму розпорядженні МВС, СБУ, СВР, ГУР ГШ, ГПУ, ДБР і масу інших силових структур. За логікою, нам мали представити їхнє розслідування по вагнерівцям.

Проте, сказане Безуглою саме собою заслуговує на увагу. Що ж вона розповіла?

По-перше, Безугла повідала, що добування інформації щодо бойовиків, то повсякденна діяльність СБУ, СВР та військової розвідки. Мовляв, створення фейкової фірми, яка шукала і наймала найманців – це те чим спецслужби займаються постійно. Тут же депутат Безугла повідомила що операція конкретно по вагнерівцях тривала у 2018-2020 рр. і була завершена на початку липня 2020 р. Так повсякденна робота, чи окремий розвідувальний захід? З якою метою? Відповіді не було.

Нардеп Безугла визнала, що операція по вагнерівцях таки була. Їх справді вербували нібито для роботи на нафтових об’єктах у Венесуелі. Рішення приймалося на міжвідомчий нараді між ГУР ГШ та СБУ. Доречне питання, дві спецслужби зустрілися, перехрюкалися і вирішили самі провести спецоперацію? Ні. Це маячня, такі речі ЗАВЖДИ санкціонує вищестояще керівництво, тобто голова РНБО – президент України.

Проте. Одним цим зізнанням, депутат Безугла виставила брехунами голову ОП Єрмака, голову фракції «Слуга народу» у ВР Давида Арахамію, тощо й тощо. І навіть президента Зеленського, який заявив, що від операції відмовилися бо не можна було примусово саджати літак

Безугла повідомила, що вагнерівців збиралися вивозити до країни, де існувала б можливість їх офіційного затримання з подальшою передачею Україні. Країну назвала чітко – Туреччина. Переговори про такі затримання і екстрадиції – це вже парафія зовнішньополітичного відомства країни. Очевидно, ГУР ГШ та СБУ для цього треба було перехрюкатися ще й з МЗС. До речі переговори такі зазвичай ведуть перші особи країни, тобто президент.

Безугла наголосила, що ніякі закордонні спецслужби до операції залучені не були. Тобто – ще сильніше прив’язала до операції офіс Зеленського. Без нього ніяк – з якого дива турки на своїй території будуть заарештовувати громадян Росії? Одне з двох, або з турками домовлявся Зеленський, або – ще до нього. Проте участь в операції п’ятого президент Порошенка Безугла заперечила.

Але ж хтось операцію готував! І доказ тому – те що «вагнерівці» таки опинилися в Білорусі, звідки вони справді збиралися їхати до Стамбулу. І перші повідомлення білорусів були, що найманці мусили займатися дестабілізацією ситуації перед виборами президента Білорусі. Про вагнерівців інформація з’явилася пізніше – з Росії, і саме з українським слідом. Вочевидь – Москва виправдовувалася перед Лукашенко.

Безугла визнала, що спецоперація була відкладена з 25 липня на 30 липня 2020 р. Проте, хто саме віддав наказ про відтермінування – ТСК не знає. Нема у них такої інформації. Натомість ТСК не знайшла підтвердження, що стався витік інформації. Також депутат Безугла заявила, що наказ перенести операцію НЕ давав президент Зеленський. І ще, таких розпоряджень не давав голова ОПУ Андрій Єрмак – бо він офіс-менеджер, його обов’язок каву підносити. Очевидно, для останніх двох тверджень і написали весь проміжний звіт ТСК.

В підсумку, зі звіту ТСК видно, що бардак в Україні часів Зеленського сягнув уже всіх можливих меж. У нас силовики самі між собою домовляються про проведення спецоперацій, самі підключають МЗС для екстрадиції винних, і самі переносять операції міжнародного масштабу, а президент – ані сном, ані духом. Такого щирого зізнання у повній деградації я ще не бачив. Очевидно, коли загрожує відповідальність за державну зраду, розповідають багато. Але додуматися до такого могли тільки коміки з «Кварталу».