Битва олігархів: ціна питання $1,5млрд

Битва олігархів: ціна питання $1,5млрд

25 січня в Лондоні розпочнеться другий суд між В. Пінчуком та Коломойським-Боголюбовим «ціною в 1,5 млрд доларів, а точніше – ціною в життя однієї або другого фінансово-промислових груп» (цитата).

Про це пише головний редактор «Дзеркала тижня. Україна» Юлія Мостова.

Раніше ця газета писала, що Коломойський і Пінчук у рамках першого спору уклали мирову угоду, що і зафіксував суддя Лондонського арбітражного суду.

Коломойський зобов’язався віддати Пінчуку частину грошей із феросплавного бізнесу. При цьому, умови мирової угоди, і навіть сам факт її укладення сторонами не розголошуються.

У справі, до розгляду якого Лондонський арбітражний суд приступив 28 вересня, йшлося про несплачені дивіденди так званого феросплавного холдингу – Пінчук вимагав у Коломойського свою частину.

Феросплавний холдинг включає Нікопольський, Запорізький і Стахановський феросплавні заводи, Марганецький і Орджонікідзевський ГЗК на Дніпропетровщині. За версією Пінчука, йому від прибутку цих підприємств недодали дивідендів на півмільярда доларів.

За неофіційними даними, в результаті мирової угоди позивач стане «щасливим володарем» приблизно половини необхідної суми, зазначало «Дзеркало тижня».

Водночас народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що за даними його джерел, Коломойський та Боголюбов мають виплатити Пінчуку 500 млн дол в рамках мирової угоди,

zik.ua