"Битва титанів набирає сили" - Степан Гавриш

"Битва титанів набирає сили" - Степан Гавриш

Сили-силенні сходяться все ближче до двобою. Страх і відчай змішані зі злістю й старобіблейським «око за око», «зуб за зуб» та темними інстинктами.

Обережність, здоровий глузд одягли венеціанські маски й шиплять з-під них на адреналінових титанів.

Байдена проти Трампа, Путіна з Китаєм проти США і ЄС, Росії проти України, Ізраїлю в жорсткому двіжі проти ХАМАСу, Хезболли та Ірану.

В четвер, 27 червня, 81-річний Джо Байден спробує послати в нокдаун 78-річного рожевого Дональда Трампа.

CNN побудувала для цього залізний майданчик, із жорстким регламентом без аудиторії. Суміш професійного боксу, родео на биках і реслінгу. 90 хвилин чесного бою стариків-ветеранів. Обоє в зоні електоральної невизначеності. Ніякі події, навіть засудження Трампа, жодного впливу на виборців не мають значення. Зіткнення культур і громадянських мас.

На стороні Байдена високий рівень стабільності Америки, відновлення її лідерства, вміла протидія експансії Китаю, силі Ізраїлю й авантюризму Путіна. Плюс повний набір джентльмена, твердість і послідовність у слідуванні за моральними імперативами, принципами та цінностями демократії. Єдиний мінус – вік.

Який безжально використовує Трамп менше своїх одноліток. Кілька днів назад він запропонував Байдену пройти когнітивний тест, який він сам пройшов, але не міг згадати, і врешті, переплутав імʼя його доктора.

Яйце, в якому схована голка, що може вбити Кощія. Ніяких принципів. Америка і бізнес вище всього. Непередбачуваність, що межує з авантюризмом, непослідовність, яка в будь-який час може вибухнути хаосом, відсутність раціонального, якщо це не стосується грошей.

Він залучив на ІРО майже 6 млрд доларів на продажі акцій соціальної мережі Truth Social (Trump Media and Technology Group TMTG), які втратили в ціні після вироку присяжних Нью-Йорку 60% вартості.

Все більше ознак того, що тригером титанічної битви Джо з Дональдом буде війна в Україні. Точніше, доля ядерної Росії з прогнозом на соціопатію Путіна, друга і вбивцю-тирана.

Байден варить Путіна у котлі, з якого той вискочити не може, підкладаючи дрова і доводячи воду до кипіння. Дональд Трамп хотів переговорити з «другом Путіним» і домовитися з ним закінчити війну за 24 години.  

Титан, який сліпий на одне око. Путіну треба заплатити ціну, якої немає, якщо не примусити Україну капітулювати й розчинитися в Росії. Наступною буде Аляска. У Путіна є план Сталіна, на який той не наважився. Під навіювання свого суперника, Байден тривало намагався знайти важелі для деескалації в Україні.

Після провалу переконати Ізраїль перейти до політичного процесу у Палестині, лідер Америки повернув до управління війною з Путіним. Дати більше українцям важкої зброї, ППО, розморозити російські суверенні активи та купити на них ракети й снаряди для Києва.

Стискаючи її економіку все більш чутливими санкціями, припинити її доступ до долара і євро. У відповідь на ядерні погрози Кремля, Байден почав прискорену модернізацію свого ядерного арсеналу: заміну модернізованих тактичних бомб Б61-12 на базах НАТО в Європі й Британії. Та, найскоріше, США відновлять Стратегічну оборонну ініціативу («Зоряні війни» Рейгана) з модернізації Глобальної системи протиракетної оборони з елементами космічних озброєнь.

Путін все сильніше заявляє про готовність до комплексного діалогу із США, де питання контролю над ядерними озброєннями мають бути тісно повʼязані з Україною.

План тупий і простий одночасно: «Ви нам Україну, а ми підпишемо все, що захочете». Трамп не лишився в стороні: його два ключових радники Келлог і Флейц, запропонували йому стратегію припинення війни в Україні. Один високий воєнний, а другий – керував у РНБ при Трампі.

Reuters описує це в стилі барона Мюнхгаузена, який має припинити війну у Британії проти американської конфедерації. Росія й Україна сідають за стіл мирних переговорів. Оголошується припинення вогню на основі «переважної лінії фронту».

Якщо Україна вступить в мирні переговори, вона отримає більше американської зброї лише в цьому випадку. Одночасно Трамп суворо попередить Москву про посилення підтримки Києва «у випадку будь-якої відмови Росії від діалогу з українською владою».

В цьому документі його радників є умова для переговорів – відновлення і гарантії територіальної цілісності України. Припинення окупації. Путін вважає, що саме Київ окупував території Росії в Херсонській, Запорізький, Луганській і Донецькій областях. Не кажучи вже по Крим.

Саме він, тому, має вивести свої війська і передати Росії 26 тисяч квадратних кілометрів та перестати обстрілювати Крим. Тоді Путін «негайно припинить вогонь».