"Битва за Донбас" - Сергій Марченко

"Битва за Донбас" - Сергій Марченко

З поганого. Це одна з вирішальних битв цієї війни. #путін провалив свій омріяний бліцкріг. путін прорахувався і послав своїх солдат на смерть. путін програв ключову у війні битву за Київ. путін не може дозволити собі програш ще однієї великої битви. Наслідки програшу для його влади будуть катастрофічні. Тому путін зібрав зараз на Донбасі все, що має.

Ще з поганого. Якщо ми програємо у битві за Донбас, втрата Донецької і Луганської областей робить мішенню Харків. Він буде оточений з трьох боків і обов'язково буде атакований. Навіть, якщо після втрати Донбасу, буде підписана мирна угода.

Але є й Хороші Новини

1. Ми готові. Вірніше, не так. Ми не просто готові, а в рази краще готові, ніж перед битвою за Київ. За два місяці війни нарешті зроблено те, що необхідно: проведена мобілізація, волонтери придбали машини, броніки, шоломи, дрони, прилади нічного бачення і т.д.

2. Ми озброєні кращою зброєю, ніж окупант. Замість глибокого занепокоєння на початку війни, Європа прокинулася і шле тяжке озброєння. Найважливіше – крупнокаліберні гаубиці та РСЗВ уже на позиціях. Артилерія гратиме вирішальну роль у цій битві. Західні артилерійські комплекси більш точні і далекобійніші за поросячі пукалки.

3. У обізян в бій підуть кращі із гірших. Найкращі спалені в битві за Київ і зараз гниють по придоріжних канавах. Кажуть, виведено з ладу 80% російської десантури. Шалені втрати московитів серед вищого командування. Знищено вже ВІСІМ генералів і пару десятків полковників. Серед українських генералів, якщо не помиляюся, втрат немає.  

4. Українська армія у вигіднішій тактичній позиції. Нам не треба атакувати і вибивати обізян з укріплень до 9 травня. Ви навіть не уявляєте собі, скільки обізян здохне через те, що їхні генерали змушені керуватися законами піару, а не війни.

5. У цій битві ворогу потрібна тільки перемога. Україну ж влаштує і нічия. Успіхом для ЗСУ буде утримання основних рубежів оборони. Це дасть змогу розбити найбільш боєздатні частини московитів і створити передумови для контрнаступу на півдні.

Думаю, найближчими днями нас чекає багато тривожних новин. Скоріше за все, командування ЗСУ продовжить застосовувати переможну тактику збереження війська і не стоятиме насмерть за рубежі, маневруючи і завдаючи лаптєногим максимальних втрат. Ця тактика дозволила зберегти військо під час першого, найсильнішого удару, і отримала визнання воєнних експертів всього світу. Тому не лякайтеся, якщо почуєте, що ЗСУ залишили якийсь населений пункт. Повернемо. Як повернули Київщину і Сіверщину. Віримо #ЗСУ! Підтримуємо армію і одне одного!