"Блін на лопаті" - Олена Кудренко

"Блін на лопаті" - Олена Кудренко

Все ж таки українці, такі раніше, здавалося би, меншовартісні, "молодші", другий план, "сырьєвой прідаток" й інша маячня - українці виявилися прикладом тих, хто вміє боротися і перемагати. Росіяни ж САМІ допустили безкінечного путіна на троні впродовж десятиліть, САМІ виростили мільйони подібних путіних, САМІ поставили собі рамки, встановили собі рівень, вище якого їм не можна. Кордони, які вони перейти не можуть. Так стається, що для більшості опозиціонерів запустити повітряну кульку в небо чи запостити картинку в фб - це ВЖЕ приклад "героїзму".

Так, так, я все розумію - зараз вийти проти путіна означає бути кинутим в автозак, бути заарештованим та кинутим за грати на довгі роки. А там і бути вбитим, зрештою. Але ж чи українці в цьому винні? Або ж путін впав з космосу? Або ж це не сам російський народ себе до цього стану довів?

В Україні не було ЖОДНОГО президента, який би просидів на троні так довго. Так, ми, виходячи на Майдан, самі прибираємо за собою сміття - як білоруси роззуваються, коли стають на лавочки. Але результати з білорусами, чи з росіянами отримуємо інші.

Простими словами, якщо ти виходиш битися - ти мусиш битися, а не махати кулаками в повітря. Ти мусиш мати бійцівський характер, а не хибні уявлення про те, що тут не так вже це і треба. Чудовий приклад - білоруський "спецназ". Такий самий смішний, як російська "опозиція". Начебто одні показують дива спортивної акробатики, другі - масовість. Але ж РЕЗУЛЬТАТУ немає. Масово пробити головою цеглину, або масово включити ліхтарики на телефонах - це імітація. Це не бій. Повчиться в українців битися.

Потім російська "інтелігенція" розповзається по світу, високопарно зачитує про моралі та цінності, та ПЕРЕКЛАДАЄ обов'язки зруйнувати режим путіна на Європу та Америку.

Альо, але ж це ВИ мусите робити!

Це ВАШЕ завдання, як народу. І те, що росія не має народу - вона має населення - не відповідальність США. Ви самі, як росіяни, себе створили. Створили собі місію (доречі, окрім як йти брати чуже та повчати всіх з висоти своєї "величі" - є ще щось цікаве?) Світ лише співіснує з вами такими, якими ви самі себе зробили, з тим, що ви зуміли з себе вичавити.

Росія - це блін на лопаті. На досить брудній лопаті, яка простягнута в бік цивілізованого світу. Я не можу знайти в собі інше відношення до ворога, бо живу в прикордонному з ним місті. Я дуже чітко бачу імітацію сили, імітацію "величі", імітацію технологічних переваг чи історичних "перемог". Імітацію опозиційної діяльності, яка не знає, не вміє, а тому не зможе дати реальні результати.

Якщо виходиш битися - то бий. А не грайся в опозиційність. Ніхто не мусить робити твою роботу за тебе.