"Блокування кордонів – у квітні цього року в Польщі будуть місцеві вибори" - Антон Швец

"Блокування кордонів – у квітні цього року в Польщі будуть місцеві вибори" - Антон Швец

Якщо пружину не чіпати, вона залишатиметься у своєму звичному стані. Як тільки її стиснути, вона деформується і вистрибує. Ось так і відбулося з поляками.

Російська пропаганда роками стискала пружину, яка вистрибнула, як тільки прийшов потрібний час. Польські фермери не з’явилися на кордонах просто так. Усю цю метушню активно просувала і продовжує просувати польська ультраправа «Конфедерація свободи і незалежності». Вони ж, замість нашого зерна, засівають Польщу антиукраїнськими наративами, які їм надиктовують у російських методичках.

Люблінський представник «Конфедерації» Рафал Меклер сам активно долучався до блокування кордону. Він керує транспортною компанією і претензії до українців у нього вже давно. Типу українці притісняли поляків у перевезенні вантажів, а замість гуманітарки нам взагалі відправляють лакшері автомобілі. У своїх твітах Меклер часто згадує про волинську різанину і розхитує з цього приводу інших поляків.

Ця «Конфедерація» сама по собі це просто солянка абсолютно різних політичних поглядів, у якій роками кип’ятилася ненависть до України. «Конфедерація» як коаліція тримається на трьох основних китах: «Конфедерація польської корони», Національний рух Польщі, «Нова надія». Основні її цілі: затоптати наших аграріїв, ексгумувати жертв волинської різанини та визнати це геноцидом, скасувати всі польські програми держпідтримки для українців.

«Конфедерація польської корони» – ультраправа партія, яку заснував Ґжеґож Браун. Сам він дуже проросійський, кричить про «зупинення бандеризації Польщі», а ще трошки антисеміт. Каже, що українці захоплюють Польщу і перетворюють поляків на громадян другого сорту. Ну і ще «заражають ВІЛом», але це вже трохи інша історія. Національний рух Польщі – схожа шайка. Там лідер Кшиштоф Босак, який каже, що Крим – це росія. Він агресивно пропонує не допомагати нам і вступати у більш жорстку гру. Ну і вишенька на торті – лідер «Нової надії» Януш Корвін-Мікке, який давно відомий серед поляків як українофоб. Теж підтримує окупацію Криму і дуже любить росію. У світі цього Януша війна почалася через те, що «Лондон за допомогою Варшави та Вашингтона підбурював Україну не поступатися». А росія просто всіх звільняє і допомагає іншим ступити на шлях праведний.

У квітні цього року в Польщі будуть місцеві вибори. Блокування кордонів – елемент передвиборчої кампанії «Конфедерації» та інших. І поки міністри ведуть зернові переговори, польські фермери все частіше протестують, а росіяни підкидають їм приводи для бойкотів.

Усі ці приводи дослівно злизані з російських пропагандистських ефірів і статей. І поляки це пружина, на яку тиснуть напливом біженців, загрозами з боку росії, проблемами з економікою, та ще й голосами російських пропагандистів усередині країни. Тому радикали й українофоби, які з останніх сил трималися, зараз вистрибують зі своїх штанів, як та сама пружина.