Борис Джонсон у Києві оголосив про новий пакет фінансової та військової допомоги Україні

Борис Джонсон у Києві оголосив про новий пакет фінансової та військової допомоги Україні

В Суботу, 9 квітня прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибув до Києва де зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

Речник британського прем'єра заявив, що Борис Джонсон прибув до України аби особисто зустрітися з президентом Зеленським і продемонструвати солідарність з українським народом. На офіційній сторінці британського лідера у Twitter повідомили, що суботній візит до Києва є "демонстрацією нашої непохитної підтримки народові України".

"Ми створюємо новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої відданості боротьбі його країни проти варварської кампанії Росії”, - йдеться на сторінці Бориса Джонсона у соцмережі.

Раніше, в П'ятницю 8-го квітня Борис Джонсон оголосив про постачання зброї для України на 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Відповідну заяву прем'єр зробив під час спільної прес-конференції на Даунінг-стріт з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє британське видання ВВС.

Джонсон також повідомив, що Велика Британія надішле додаткове військове обладнання, включаючи зенітні ракети Starstreak і 800 протитанкових ракет.

Деталі пакету нової допомоги також опублікував речник британського прем'єра № 10 на Даунінг-стріт.

"Понад 800 додаткових протитанкових ракет NLAW; Додаткові протитанкові систем Javelin; Додаткові системи протитанкової оборони Starstreak; Додаткова нелетальна допомога, зокрема балістичні шоломи, бронежилети та окуляри нічного бачення", - йдеться на офіційній сторінці у Twitter.

Суботній візит Бориса Джонсона відбувся без попереднього оголошення. Про зустріч двох лідерів повідомив заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга на свой сторінці у Facebook.

«Прямо зараз візит Бориса Джонсона до Києва розпочався з тет-а-тет зустрічі з Президентом Зеленським. Великобританія - лідер у оборонній підтримці України. Лідер в антивоєнній коаліції. Лідер в санкціях щодо російського агресора», – написав Сибіга.