«Боротьба проти корупції та майбутнє України» - Олег Пономар

«Боротьба проти корупції та майбутнє України» - Олег Пономар

Спочатку задача на логіку. Всі московитські масмедіа, весь московитський інтернет, всі московитські соцмережі безпрецедентно активно висвітлюють тему "корупції та боротьби проти корупції в Україні". (Ми не навіть не питаємо про те, чому вони всі не боряться проти корупції у себе на Московії, де протягом останніх 15 років, за різними оцінками, вкрадено два-три трильйони доларів — ось де Корупція!) Московія напала на Україну і веде проти нас бойові дії. А корупція дуже сильно роз'їдає владу та суспільство, критично послаблює державність. Тобто Московія має бути дуже зацікавленою у високій корупції в Україні. А вона — навпаки, дуже цим переймається та бореться. Де тут логіка??

Логіку побачимо, якщо подивимось на Молдову. Операція «Додон». Перезидент, який пропонує ... розпустити молдовську армію, анулювати асоціацію з ЕС, згорнути співпрацю з НАТО, тощо...


Зараз в Україні створюється емоційний екстаз. Ніхто не знає, що конкретно відбувається, але всі занають, що завтра гаплик, кінець світу. Подібне було, коли знімали Яценюка. Ба Яценюка зняли, і все відразу стихло.

Корупція в Україні є і вона значна. Але на кілька порядків нижча, ніж була до Майдану. Глобальну корупцію мінімізовано. У «Нафтогазі» — який був багатомільярдною чорною дирою та інструментом геополітики. У банківській галузі — яку ґрунтовно почистили (включно з націоналізацією «Приватбанка»). В «Укрзалізниці», в «Укрпошті», в «Укрспирті», тощо. Але вкотре повторю — роботи ще дуже багато, і вона проводиться.

Наша проевроатлантична влада не дасть себе скинути під закидом боротьби проти корупції, це логічно. Владу обрано демократично. Влада має думати стратегічно аби не втратити Україну. Але проти корупції боротися треба. Без істерик.

Захід дав багато грошей Україні протягом останніх чотирьох років. Захід хоче, аби їх використовували чесно. Захід ініціює і підтримує боротьбу проти корупції. Але Захід не вникає в те, що якийсь комітет очолює певний агент впливу ворожої держави. Інтереси формально співпадають. Але ж мета зовсім інша!

Що далі? А далі буде завтра й післязавтра. Кінець світу скасовується. Не буде чорного і білого. Будуть і реформи (більш-менш), буде й евро-атлантичний рух (він незмінний), буде й боротьба проти корупції (з усіма факторами сучасної України, її парламенту, її виборців, її суспільства, іграми її ворогів і друзів, тощо). Буде й аудит НАБУ. Буде скоро й антикорупційний суд.

Все дуже не просто, але все буде. Україна буде.

Олег Пономар