Борщ від Саші Грей для Ілона Маска, бій із котлетною масою | Євген Клопотенко | Є СЕНС

Борщ від Саші Грей для Ілона Маска, бій із котлетною масою | Євген Клопотенко | Є СЕНС

Ти прийшов у цей світ, і у тебе вже є Чорнобиль та олів’є. Які страви на нашому новорічному столі поступово і впевнено перемагають найвідоміший салат часів СРСР? Чому гастрономічна дипломатія в перспективі працює краще, ніж кіно про Україну? Як без допомоги мігрантів поширити українську кухню світом і скласти конкуренцію піці та гамбургерам?

Про експансію борщу на півночі Норвегії та у горах Непалу, допомогу від Саші Грей, стратегію розвитку українського фастфуду за кордоном, 500 видів перуанської картоплі, популярність фіто-еко-без-ГМО продуктів, хейтерські коментарі в інтернеті, кулінарний ансамбль імені Вірського та відчайдушну війну з котлетною масою — у новому Є СЕНС розповідає шеф-кухар та популяризатор української кухні Євген Клопотенко

2:02 Чи не опускаються руки після чергового новорічного фестивалю імені радянського олів'є?

3:42 Олів'є вимре демографічно, молоді більше цікавляться і більше хочуть нового

6:06 Тенденція до здорового харчування і мода на екопродукти

7:1 Чверть національної ідентифікації — це харчі, які ми їмо

9:11 Чому у нас популярніші зразки іноземної, а не української кухні?

10:14 До СРСР в українській кухні не було салатів узагалі

13:01 Скільки треба часу, щоби прибрати наслідки постколоніальної травми?

14:10 Будівництво фундаменту для розвитку української кухні

15:18 Борщ у Норвегії, горах Непалу та в японському аніме

16:23 Гастрономічна дипломатія, на відміну від кіно, спрацює в перспективі 10-15 років

18:29 Як без мігрантів поширити українську кухню світом і скласти конкуренцію піці та гамбургерам?

19:29 Стратегія популяризацію борщу — Ілон Маск та Маріанська западина

20:48 Тайці отримують від уряду $8000 для відкриття свого фастфуду за кордоном

21:34 Приклади роботи гастрономічної дипломатії і звані вечері у США

23:04 Саша Грей і популяризація борщу

23:38 500 видів перуанської картоплі

24:20 Чи є серед українців культура споживання їжі?

26:00 Приклад оточення і застільний «Тагіл»

26:50 Роль еліт у формуванні гастрономічних звичок

27:17 Досвід перебування в Аспен Інституті і роль родини

30:31 Як пропагувати українську кухню у світі, якщо в самій Україні немає розуміння української кухні?

33:23 Де в Україні заклади української кухні?

34:15 Три типи ресторанів української кухні в Україні

36:34 Завдяки лоукостам саудити залишили 60 млн доларів в Україні

37:25 Фестиваль найвідоміших шеф-кухарів світу відбудеться в Україні у 2022 — це як вручення «Оскарів» у Києві

38:40 Чому у нас немає міністерства гастрономії?

39:37 Закалка «МастерШефом», металевий Клопотенко і байдужість до хейтерських коментарів

40:37 Війна з «котлетною масою» в ПТУ