Бойовики продовжують поодинокі провокативні обстріли позицій ЗСУ

Бойовики продовжують поодинокі провокативні обстріли позицій ЗСУ

Наприкінці вчорашньої доби противник продовжував поодиноко обстрілювати та провокувати українських військових, повідомляють у штабі АТО.

Так, о 18.35 ворожий снайпер вів вогонь по опорному пункту ЗСУ в селищі Зайцеве. А близько 21 години, знову ж таки в районі селища Зайцеве бойовики били по силах АТО з гранатомета і стрілецької зброї.

Окремо слід відзначити і провокаційні дії найманців. На окупованій території ворог відкриває вогонь в сторону лінії розмежування, сподіваючись на відповідь Збройних Сил України, аби звинуватити нас у зриві мирних домовленостей. Нерідко це робиться, щоб створити картинку для проросійського телебачення.

Цієї ночі о 21 годині, найманці так застосовували стрілецьку зброю неподалік Троїцького. А майже о 22 годині з автоматичних гранатометів злочинці били в напрямку опорних пунктів Української армії у Ленінському і Кірове. Гранати лягали за декілька сот метрів від українських позицій. 

Загалом упродовж вчорашньої доби, незаконні збройні формування 4 рази цілеспрямовано обстрілювали українські підрозділи, ще 4 рази найманці відкривали провокативний вогонь на тимчасово окупованій території. Усі випадки порушення перемир’я зафіксовані на Артемівському напрямку. 

Сьогодні 26 вересня, з опівночі і до 6 ранку в зоні АТО зберігалася тиша.