Бойовики стягують техніку до лінії розмежування

Прикриваючись святкуванням 70-річчя перемоги над нацизмом, бойовики стягують сили до лінії розмежування на Донбасі, повідомляє ipress.ua/.

Про це на брифінгу 10 травня заявив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"У Донецьку, Луганську та деяких інших окупованих містах неподалік лінії розмежування відбулося проходження колон важкої військової техніки НЗФ вулицями цих міст - йдеться про САУ, танки, реактивні установки", - зазначив він.

"Уся ця зброя підлягає відведенню вглиб контрольованої території, і жодне свято не може бути виправданням порушенню Мінських домовленостей", - наголосив Мотузяник.

Як інформував iPress.ua, 9 травня на територіях Донбасу, окупованих бойовиками, пройшли "Паради Перемоги", приурочені 70-ій річниці з нагоди Дня Перемоги, за участю лідерів бойовиків і "параду" військової техніки.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про те, що Росія відправила колону з новітнім озброєнням на парад в Донецьк. Зокрема у розпорядженні терористів опинились ТОС-1 "Буратіно", бронемашиною "Тигр", БТР-82А і старими танками Т-34. Найманці та проросійські колаборанти планують 9 травня провести парад Перемоги в окупованому Донецьку.