Бойовики відремонтували залізницю у Дебальцевому і запустили потяги на Луганськ

ОБСЄ повідомляє, що під час перебування членів її Спеціальної моніторингової місії в окупованому сепаратистами місті Дебальцево залізничники повідомили їм, що пошкоджена було під час боїв залізниця вже відновлена.

Тепер захоплена сепаратистами частина залізниці діє на всьому протязі від Луганська через Дебальцеве до Ясинуватої біля Донецька, сказав цей залізничник. Він також повідомив, що тричі на тиждень там ходять пасажирські потяги до Луганська і тричі на тиждень із Луганська.

У самому місті спостерігачі бачили пересування вантажівок військового зразка, головно «Уралів» і «КамАЗів», мовиться в повідомленні ОБСЄ.

Після відступу українських військ із Дебальцева командування запевняло, що важливий залізничний вузол у цьому місті цілком знищений, і його ймовірне відновлення протривало б дуже тривалий час.

Українські війська утримували Дебальцеве в першу чергу задля контролю за цим залізничним вузлом, а також важливим перехрестям автомобільних доріг, що не давало сепаратистам у Донецьку прямого зв’язку з Луганськом і захопленими ними ділянками кордону з Росією і ускладнювало транспортування звідти військових вантажів. Через важливість цього вузла для сепаратистів Росія масово ввела свої війська на територію України, щоб вибити з міста українські сили вже після оголошеного в лютому припинення вогню.

Джерело: Радіо Свобода