Breaking News из США. Четверг, 13 октября - Igor Aizenberg

Breaking News из США. Четверг, 13 октября - Igor Aizenberg

Верховный Суд США единогласно отказал Трампу в рассмотрении его апелляции на решение апелляционного суда о том, что секретные документы, изъятые у него при обыске, не должны быть предметом рассмотрения специального мастера и могут использоваться федеральной прокуратурой и ФБР для расследования уголовного дела о нарушении закона о шпионаже, закона о президентских документах и о препятствовании расследованию этих преступлений.

Также, специальный комитет Палаты Представителей по расследованию обстоятельств мятежа 6 января 2021 года вызвал Трампа повесткой для дачи показаний под присягой перед комитетом.

*******

«Заява президента Джо Байдена щодо голосування на Генеральній Асамблеї ООН із засудженням незаконних спроб Росії анексувати територію України

12 жовтня 2022.

Сьогодні переважна більшість світу — держави з усіх регіонів, великі і малі, які представляють широкий спектр ідеологій і урядів — проголосували на захист Статуту Організації Об’єднаних Націй і засудили незаконну спробу Росії силою анексувати територію України. 143 країни виступили на боці свободи, суверенітету та територіальної цілісності — навіть більше, ніж 141 країна, які в березні проголосували за однозначне засудження війни Росії проти України. Лише 4 країни вирішили стати на бік Росії — Білорусь, Корейська Народно-Демократична Республіка, Нікарагуа та Сирія.

Атакуючи основні положення Статуту ООН, Росія руйнує самі основи міжнародного миру та безпеки. Ставки цього конфлікту зрозумілі всім, і у відповідь світ надіслав чітке повідомлення: Росія не може стерти з карти суверенну державу. Росія не може змінити кордони силою. Росія не може захопити територію іншої країни як свою. Україна має такі ж права, як і будь-яка інша суверенна держава. Вона повинна мати можливість вибирати своє власне майбутнє, а її народ повинен мати можливість жити мирно в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Майже через вісім місяців цієї війни світ щойно продемонстрував, що він більш згуртований і налаштований рішуче, ніж будь-коли, притягнути Росію до відповідальності за її вчинки. Разом з Генеральною Асамблеєю ООН ми не потерпимо незаконних спроб анексії чи розкрадання сусідської землі силою. Ми будемо відстоювати міжнародне право, Статут ООН, а також права та захист, які вони надають Україні та її народу – і кожній державі та народу всюди у світі».