"Брехлива заява Зеленського" - Юрій Бутусов

"Брехлива заява Зеленського" - Юрій Бутусов

Володимир Зеленський повинен негайно вибачитись за ганебну образу революції на Майдані перед іноземними ЗМІ. Дуже соромно, що президент України спаплюжив пам’ять Майдану.

По-перше: ні перший, ні другий Майдан не були якимись технологіями Росії, бо це був народний протест проти якраз проросійського режиму Януковича. Тому і третій Майдан не може називатись технологією Росії.

По-друге, цю брехливу заяву Зеленський озвучив як завжди з рук тих, хто йому пише тексти. А пишуть проросійські керівники в його оточенні - голова офісу президента Андрій Єрмак, у свій час помічник депутата Партії регіонів, який своєю капітулянтською політикою сприяв вторгення Путіна, та заступник голови офісу президента Олег Татаров, який був одним з керівників МВС часів Януковича та публічно виступав проти Майдану.

По-третє, судячи за показами у суді агента ФСБ РФ Олега Кулініча, сам Зеленський прийшов до влади завдяки участі у його виборчої кампанії викритого СБУ та ДБР агента ФСБ Володимира Сівковича. Саме Зеленський призначив Кулініча головою СБУ Крима, і тим самим відкрив шлях російському вторгненню. А спонсор та роботодавець Зеленського Ігор Коломойський зараз під вартою по кільком корупційним справам. Тому хто там чий проект питання можуть бути тільки до самого Зеленського, а не до Майдану.

По-четверте. Народ України має право на протест за Конституцією. І президент має поважати це право, а не намагатись його спаплюжити. Це народ веде війну всупереч навмисному зриву усіх планів оборони, які провалив саме Зеленський та його влада перед вторгненням. Це Зеленський відповідає за ганебну здачу півдня України за кілька днів. І народ має право протестувати проти президента, який виявився не здатен ні підготувати країну до війни, ні провести реформу сил оборони та побудувати стратегію перемоги. Вся влада Зеленського тримається не тому, що він користується повагою у більшості суспільства, а тому що сотні тисяч українців добровільно пішли на фронт та б’ються до останнього. І воля цих людей для України має набагато більшу вагу, ніж чергові брехливі заяви Зеленського про Майдан.

Точні дані про Зеленського, його знаходження та заходи безпеки у Росії перед вторгненням були, оскільки викриті агенти ФСБ Кулініч та Наумов були на керівних посадах в СБУ, а російський агент Демченко був начальником комітету по розвідці. В оточенні президента було і є зараз чимало людей з проросійською біографією. Путін міг би почати війну з удару по українській владі, але не зробив цього, щоб схилити Зеленського та його оточення до необхідних росіянам рішень.

Усі розповіді про міфічних диверсантів, які хотіли пройти на Банкову, фактами не підтверджуються, все це виявилось фейками. Ракетних ударів теж не було.

Насправді, Зеленський зрозумілий для Путіна кандидат, з оточенням якого напрацьовані сталі контакти, прямі зв’язки з Єрмаком та Демченко збережені, все ясно. Яскравий приклад - обидва помічника агента ФСБ Сівковича - Данило Гетьманцев та Валерій Колюх зараз є Слугами народу. І саме тому Путін намагається змінити обстановку на фронті і з часом дотиснути нашу владу на визнання окупації де-факто.

Тому навпаки, Майдан як антиросійський протест містить в собі для Путіна невідомі фактори - після Майдану або після виборів замість Зеленського прийде якась поки що невідома, нова, але точно набагато більш незалежна та антиросійська влада, і це точно невигідно Путіну.

Майдан-3 в Україні робить необхідним сама влада - тому що президент Зеленський відкрито бреше українському суспільству в багатьох принципових питаннях

Ось свіжий приклад - СБУ зробила важливу справу і висунула підозру у держзраді одному з колишніх ватажків Слуги народу Дубінському. Але підозра або санкціі досі не висунуті та не введені проти близького партнера Дубінського Андрія Портнова, який активно діяв проти Майдану.

Нагадаю, що наш союзник США у 2021 році ввів санкції проти Портнова. Але президент Зеленський США не підтримав, і в Україні санкціі проти Портнова не введені. Це ж ганьба на весь світ, всі ж це бачать. Майдан-3 Україні робить необхідним сама влада, бо тільки протести зможуть змусити Зеленського припинити нарешті брехати людям в очі.

Президент знімає показуху на річниці Майдану, покладаючи квіти до меморіалу героям, вбитим режимом Януковича, а потім припиняє грати цю роль, і вирішує питання з тими, хто сприяв вбивству майданівців, та призначає катів на найвищі державні посади.

То хто ж робить необхідним новий Майдан? Політтехнологи чи президент, який бреше? Хто заважає Зеленському ввести проти Портнова санкції так як це зробили США?

Може адвокат Портнова Олег Татаров - один з керівників МВС часів Януковича, відкритий ворог Майдану, якого Зеленський призначив заступником голови офісу президента і фактично керує усіма правоохоронними органами?