"Брехня і маніпуляції провладних медіа" - Микола Княжицький

"Брехня і маніпуляції провладних медіа" - Микола Княжицький

Сайт Бабель цитує колонку надруковану на сайті Еспресо відомого політика і дисидента Михайла Косіва і зокрема пише :

«Російські пропагандисти і деякі українські медіа вже обговорюють тезу, що з травня 2024 року президент Зеленський втратить легітимність. Наприклад, сайт «Еспресо», який частково належить родині депутата від «Європейської солідарності» Миколи Княжицького, опублікував колонку колишнього нардепа Михайла Косіва Довідка

Народний депутат перших пʼяти скликань ВР, з 1990 до 2012. У різний час був членом фракцій «Реформи і порядок», «Громадянський блок ПОРА-ПРП», «Блок Юлії Тимошенко».

. В ній він стверджує, що навесні виникне ситуація «самовільного захоплення влади». Подібні тези поширюють і в соцмережах. Секретар РНБО Олексій Данілов в інтервʼю «Бабелю» прогнозував, що саме цю тему росія буде активно розкручувати навесні, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.»

Цей текст Михайло Косів надруковано у рубриці «Опінії», є посилання на соцмережі і зазначено, що редакція не завжди поділяє думки авторів.

Я не звертався до редакції з проханням друкувати цей текст, це рішення журналістів.

Я теж не поділяю думку шанованого мною пана Косіва і переконаний, що проводити вибори під час війни неможливо і президент повинен виконувати власні обовʼязки до обрання нового президента. Зрештою, пишу і говорю про це давно.

Отже, редакція до думки пана Михайла відношення не має. Сайт публікує різні точки зору і заохочує публічну дискусію.

Кого тоді автори Бабеля називають російськими пропагандистами? Михайла Косіва, який виклав думки у соціальних мережах ?

Михайло Косів- вчений франкознавець, був засуджений радянським режимом за антирадянську пропаганду, відроджував УГКЦ, створював Народний Рух…

Це , редакціє Бабеля свинство і маніпуляції. Соромно!