Брифінг Пентагону

Брифінг Пентагону

1. Стає все більш очевидним, що ми бачимо, як Україна використовує дуже точні, дуже точні цільовказівки щодо критичних російських позицій з їх HIMARS, і ми бачимо, що українці мають сильний бойовий дух, оскільки вони підтримують свою боротьбу.

Це протиставляється тому, що ми бачимо з боку Росії, яка завдає абсолютно невиборних ударів, що призводить до жертв серед цивільного населення.

Вони платять високу ціну за кожен дюйм території, яку вони намагаються захопити чи утримати. І бачимо дуже низький моральний дух російських військ.

2. Ми мали приголомшливий тиждень у Пентагоні, Остін приймав контактну групу з питань оборони України.

І ми почули сильні заяви про підтримку України. Це була не просто риторика.

Ми були дуже раді почути низку нових заяв про конкретну підтримку, яка дійсно допоможе Україні у нинішній боротьбі, все: від артилерії та боєприпасів до засобів ППО та берегової оборони.

Іншою темою обговорення була стійкість, тому що ми підтримуємо Україну протягом тривалого часу.  

3. Ми оголосили про надання 270 мільйонів на додаткову допомогу Україні у сфері безпеки.

Це включає президентське скорочення на 175 мільйонів, а також 95 мільйонів у рамках ініціативи щодо сприяння безпеці України.

Що стосується президентського скорочення, то це вже 16 таке скорочення із серпня 2021 року.

І можливості цього пакету будуть корисні на полі бою негайно. Вони включають додаткові HIMARS і додаткові боєприпаси для HIMARS.

36000 патронів калібру 105 міліметрів.

Ці боєприпаси призначені для підтримки пожертвуваних Великобританією гаубиць.

І це те, що ми робимо досить часто, коли ми об'єднуємо країни, які, можливо, мають одну частину потенціалу, з іншою країною-донором, щоб створити повний потенціал для українців. Це те, чому сприяє ЄСКОМ через свій осередок у Штутгарті, Німеччина.

Крім того, пакет включає додаткове протитанкове озброєння, зброю, запасні частини та інше обладнання.

4. На додаток до президентського пакету заходів щодо скорочення, сьогодні ми оголосили в рамках ініціативи щодо надання допомоги Україні у забезпеченні безпеки, що ми надамо Україні до 580 БПЛА Phoenix Ghost.

Українці чудово використовують систему Phoenix Ghost. Таким чином, ця дія дозволяє нам вийти на ринок та закупити у промисловості додаткові можливості. Саме цим USAI відрізняється від скорочення. Це фактично закупівля.

За допомогою системи Phoenix go ми зможемо забезпечити постійне постачання цього потенціалу, починаючи з серпня, щоб українські збройні сили мали постійне постачання цього потенціалу.

5. Таким чином, з початку адміністрації Байдена допомога Україні у сфері безпеки становила 8,2 мільярда доларів, і ми не збираємося зупинятися на досягнутому.

Ми збираємось продовжувати оцінювати потреби України, продовжувати працювати над наданням їм підтримки для задоволення їхніх потреб на полі бою.

6. Росіяни ніде не досягли значних успіхів.

На півночі, я сказав би, росіяни взагалі не просунулися вперед по осі від Ізюму до Слов'янська.

З огляду на коментарі росіян кілька тижнів тому, що вони збиралися увійти до Слов'янська, це не було виконано. І тому оборона українців продовжує залишатись сильною.

Ми спостерігаємо зростання російської активності на околицях, але знову ж таки, успіхи там дуже малі, і росіяни заплатили за це високу ціну.

Ми продовжуємо бачити зростаючі ознаки проблем із дисципліною та моральним духом у російській армії.

І останні пару тижнів українська воля продовжує бути неймовірно сильною.

У Херсоні на півдні за останній тиждень ми бачили, як українці просуваються вперед, беруть частини сіл, і справді дають хорошу відсіч росіянам.

Дюжина або близько того кораблів росіян у Чорному морі, кілька з них – каліберні.  

7. Було повідомлення, що росіяни знищили HIMARS в Україні, але станом на сьогоднішній ранок, це неправда.

І тому всі HIMARS продовжували бути «занозою» в боці Росії, і минулого тижня продовжували переслідувати цілі, пов'язані з командуванням і управлінням, боєприпасами, логістикою, районами підтримки, все це дуже вплинуло на здатність росіян проводити наступальні операції і продовжувати все, що вони мають намір робити.  

8. Як довго, на ваші очікування, вистачить артилерійських боєприпасів? Скільки Україна використовує безпілотників на день? Як саме українці використовують ці безпілотники? І де знаходяться США у плані сприяння постачанням МіГів Україні чи інших літаків західного виробництва?

Щодо артилерійських боєприпасів: українці досить розумні. Вони знають, що вони мають. І вони знають, як надовго їх вистачить, залежить від того, як вони стріляють. Ми бачили, як їх витрата збільшується і зменшується залежно від того, що вони намагаються зробити в оперативному плані. І я припустив би, що це триватиме. Це дуже розумна армія, яка дуже добре вміє визначати матеріально-технічні можливості та засоби забезпечення, які вони мають. Так що додаткові артилерійські боєприпаси мали б сенс, але ми очікуємо, що вони продовжуватимуть витрачати їх відповідно до контрольованих норм постачання.  

Українці успішно інтегрували БПЛА у свій спільний підхід, і вони можуть використовувати як систему Phoenix Ghost, так і безпілотники-перемикачі, а також TB2, які мають, з великим ефектом.  

На даний момент українці мають у своєму розпорядженні парк літаків МіГ і Су. США не мають ні того, ні іншого літака. Але ми змогли підтримати українців запасними частинами та іншим обладнанням, щоб вони могли краще підтримувати свій флот і тримати його в бою. Але ми не передали жодного американського літака; нашу увагу щодо "повітря-земля" було зосереджено на БПЛА.

9. Чи можете ви повідомити нам будь-які новини про NASAMS і про те, коли він почне прибувати? Тепер, коли ви постачаєте сотні цих Phoenix Ghosts в Україну, чи можете ви розповісти нам щось про їхні можливості, тому що це все ще не програма, яку ми можемо знайти в Інтернеті?

Коли я сказав, що вони почнуть прибувати в серпні, вони вже мають Phoenix Ghost. Так що йдеться про те, щоб ми забезпечили їм можливість продовжувати підтримувати його. Тобто це продовження постачання. Ми не хочемо, щоб вони дійшли до того моменту, коли вони закінчаться. І тоді ми зможемо використовувати цю закупівлю, щоб забезпечити їм постійне постачання у міру того, як вони використовують цей потенціал. У мене немає нічого більш детального щодо специфіки системи.

Я не маю з собою інформації про NASAMS. Ми щойно ініціювали цю закупівлю в рамках останньої ініціативи щодо сприяння безпеці України.  

10. Ви говорили про низький моральний дух росіян, проблеми з дисципліною. Чи можете ви уточнити це? Чи йдеться про непокору наказам, дезертирство, навіть фрагментацію. А також, який масштаб цього? Щодо військового чиновника, то я чув, що росіяни ведуть набагато активнішу оборонну роботу, окопуючись, а також підганяючи більше танків. Не могли б ви запропонувати щось із цього приводу.

Що стосується морального духу, є багато повідомлень, і більшість із них надходить від вас, але багато повідомлень, які говорять про все те, про що ви щойно говорили про людей, які дезертують зі своїх постів, про людей, які відмовляються воювати.  

Про російську оборону - вони значно сповільнились. HIMARS - це не срібна куля. Ми з самого початку не вважали його срібною кулею. Але ми знаємо, що HIMARS впливає їх здатність проводити наступальні операції.

А коли ви не можете провести наступальну операцію, спосіб зберегти своє життя – це окопатися. Я очікую, що вони створюють місця, де вони риють оборону, очікуючи, що їх можуть атакувати, але в багатьох випадках вони риють оборону, бо вони можуть або як українці можуть стріляти тепер із артилерії у великих масштабах, тому що вони змогли усунути здатність противника відповісти через обмеження. Тому, я думаю, що ми бачимо, як люди окопуються, займають оборонні позиції.

11. Ви бачите більше російських танків на сході та півдні?

Я не отримував звітів про це.  

12. Коли ви говорите про постійні поставки БПЛА, про яку їх кількість йдеться одночасно? Число 580 дуже велике. Але про яку одноразову відправку йдеться? Чи є плани розпочати навчання українських пілотів, інших членів екіпажів американським літакам для майбутнього планування? Раніше цього тижня із Пентагону прийшло обговорення довгострокового планування. Кірбі висловив ноту ніби зрослої тривоги та терміновості, говорячи про те, що вже вдруге виникла ідея анексії, і навколо цього виникла терміновість у тому, що потрібно щось робити, і я сподіваюся, що ви зможете трохи розповісти про те, як довгострокове планування вписується у цей наступний період часу, коли нас попередили про те, що вересень – це час виправлення, щоб перейти до змін. Чи так це? Чому ми не бачимо більше в цьому вікні прямо зараз у плані частоти, інтенсивності та терміновості того, що посилається?

Я не маю для вас конкретного числа БПЛА, тому що ми будемо дуже уважні до українських показників використання. І я не можу зробити прогноз щодо того, як саме вони будуть використовувати їх з точки зору кількості на даний момент.

У нас немає жодної підготовки пілотів.

Ми, разом з українцями та нашими союзниками, відчуваємо величезне почуття терміновості щодо битви на Донбасі, а також долі Херсону та півдня України. Ми хочемо переконатися, що продовжуємо підтримувати українців у збереженні їхнього доступу до Чорного моря. І ми дуже стривожені російськими планами щодо потенційної анексії додаткових територій. Таким чином, ми відчуваємо нагальну потребу. І на засіданні контактної групи з оборони України ми переконували міжнародне співтовариство, яке було дуже сприйнятливим до цього послання про необхідність надати українцям можливості найближчим часом, щоб підтримати їх у цьому вікні наступних кількох місяців.

Ми дивимося не лише на найближчі кілька місяців, ми робимо приготування, щоб українці могли підтримувати своє обладнання протягом часу, вони зможуть продовжувати працювати протягом часу. Тому ми створюємо підтримку, щоб вони могли це робити. І ми проводимо підготовчі заходи з нашими союзниками, щоб гарантувати, що ми зможемо також підтримувати нашу власну оборонну промислову базу. Тож це також довгострокові, стійкі зусилля.

13. Чи означає це, що наступні пакети скорочень, можливо, будуть розширені через цю терміновість, яка відчувається? Чи варто нам очікувати, що наступного разу ми побачимо більше, ніж чотири HIMARS? Чи є якісь плани щодо підготовки пілотів?

У мене немає жодної інформації про якісь конкретні плани з підготовки пілотів.

Що стосується питання терміновості та переведення у можливості, то те, як ми формуємо наші пакети заходів щодо скорочення, справді зосереджено на конкретних потребах для конкретної ситуації на полі бою. Тому, я не можу точно передбачити, що буде в наступних пакетах, але я безперечно можу сказати, що ми дуже уважно слідкуватимемо за тим, щоб це було те, що потрібно українцям, виходячи із ситуації на місцях.

14. Раніше сьогодні Білий дім заявив, що Пентагон вивчає можливість надання українцям винищувачів. Чи можете ви розповісти нам більше про те, що відбувалося у Пентагоні? Що ви вивчаєте, як, які літаки та у які терміни?

Ми зосереджені на тому, що відбувається на полі бою сьогодні, як ми можемо надати українцям те, що їм потрібне на Донбасі та на півдні України. І це було справді зосереджено на HIMARS для артилерії, ППО та інших можливостях, які ви бачили.

15. Білий дім сказав, що Міністерство оборони розглядає винищувачі - ми вперше чуємо про таку передову технологію. Я просто думаю, що громадськість заслуговує на деяке уявлення про те, що саме відбувається в Пентагоні; ми чули це від Білого дому, але ми не маємо ніяких подробиць про те, що саме відбувається в Пентагоні. Йдеться про винищувачі. Точніше, це було посилання Білого дому на те, що робить Міністерство оборони.

Для негайної боротьби це не те, що ми розглядаємо; ми, звичайно, беремо участь у ширшому обговоренні з українцями їхніх майбутніх потреб. І ми розглядаємо весь спектр можливостей, включно з авіаційними можливостями для задоволення цих потреб майбутніх сил. Але це не те, що ми розглядаємо для підтримки сьогодні на полі бою.

16. На початку цього тижня міністр оборони України заявив, що Україні потрібно щонайменше 100 HIMARS чи MLRS. Якою є причина того, що не було відправлено більше, і чому США відправляють саме чотири одиниці за раз?

Як армійський офіцер, я ніколи не мав достатньо. Тобто щоразу, коли я щось робив, мені хотілося ще. І я очікую, що в Україні дуже схожа ситуація. Без сумніву, вони, українці, зокрема, не кажучи вже про росіян, бачать ефект від 12 HIMARS, які ми там отримали. І якщо просто екстраполювати цифри, то хочеться думати, що це матиме такий самий ефект.

При цьому ми проводимо багато часу, розмовляючи з українцями про те, що їм потрібно, зокрема про те, як це використовуватиметься. І потім, як і слід було очікувати, ми це робимо. Ми намагаємось бути відповідальними. Ми також дивимося на те, щоб збалансувати нашу готовність та наш вплив. Це не означає, що ми перебуваємо в точці, де ми стурбовані. Але прямо зараз, нас попросили, знаєте, про 16; ви бачили останні чотири доведені тут. І це те, що ми надаємо українцям.

Ми не єдині, хто надає цей тип потенціалу. Є й інші країни, які здатні надати такі можливості. Я залишу це на їхню думку, щоб вони поговорили з вами про це. Але, безперечно, це буде синергія цих ефектів. Ми зможемо швидко розпочати бойові дії тут.

17. Чи очікують США, що інші країни надішлють більше, перш ніж це зробимо ми, США?

Ні, я не думаю, що ми це робимо. Контактна група – чудовий приклад. Це сталося минулого тижня. Зараз у всьому світі панує неймовірна єдність у тому, як ми намагаємось вийти на цей бій. І тому всі пропонують різні пропозиції, не всі, звичайно, але багато людей, організації та країни, більшість країн, а не організацій, запам'ятай це. Багато країн надають допомогу українцям, ми просто виявились однією з них. І ми, звичайно, пишаємося тим, що є частиною цієї групи людей, які це роблять.

18. Ви згадали раніше, що HIMARS не є срібною кулею, але українці, схоже, дуже задоволені ними. Не могли б ви детальніше розповісти про потенційний довгостроковий вплив HIMARS? Чи корисні вони як для наступальних, так і для оборонних операцій?

Якщо ви подивіться на нашу доктрину, ми використовуємо вогневі засоби так само активно у наступі, як і в обороні. І я очікую, що вони саме так і вчинять, якщо вирішать перейти у наступальний режим. В даний час вони справляють значний вплив на здатність Росії проводити операції по всій нашій зоні операцій. Я б очікував, що українці в порядку. Ми говорили про це останні кілька тижнів. Це справді гарні збори лідерів та солдатів. І я не маю сумніву, що вони будуть застосовувати це в наступі так само, як і в обороні.

19. Чи можуть США допомагати у визначенні цілей, і чи допомагають США вибирати цілі, визначати цілі тощо?

Ми не вибираємо цілі. Ми працюємо над інформацією з українцями, у нас із ними чудові стосунки.  

20. Конгрес виділив близько 54 мільярдів на підтримку України та 11 мільярдів на КПК. А зараз у нас залишилося 8,2 мільярдів? Чи можете ви дати уявлення про те, скільки грошей може залишитись у цьому дозволі для цих КПК? Що стосується Контактної групи, я вважаю, що Остін у розмові з генералом Міллі днями начебто вказав, що є підвищена увага до того, щоб покладатися на Контактну групу і на те, що ці країни можуть запропонувати. Окрім підтримки та навчання, що це означає у конкретному плані. Ми також чули, що США надають допомогу. Але кількість предметів, що надаються союзниками, - це якась "чорна діра". Чи можете ви запропонувати деякі додаткові дані?

Ви нещодавно чули про великий успіх українців і витіснення росіян з острова Зміїний, тож це стало можливим завдяки гарпунній системі, яка спочатку була надана союзником. І я маю дозволити країні говорити за себе про те, що вони надали. Але я можу сказати, що спочатку це була пожертва союзника. Потім США надали додаткові гарпунні системи, а потім багато країн по всьому світу надали гарпунні ракети. Таким чином, це приклад конкретної можливості, коли США йдуть за п'ятами союзника і співпрацюють із ним. Багато конкретних вкладів у плані можливостей. Ми говорили про HIMARS; є й інші можливості MLRS, союзники та пожертвування гаубиць були величезними.

Існує багато творчого підходу до того, як ми можемо підтримати ці можливості. Ви бачите співпрацю між союзниками у тому, як ми можемо допомогти українцям ремонтувати обладнання всередині України, як за допомогою запчастин, пакетів запчастин, так і за допомогою дистанційного навчання, а також як ми можемо вивозити обладнання та ремонтувати його спільними зусиллями кількома країнами. Ви бачите великий інтерес не тільки до того, щоб переконатися, що вони матимуть можливості, але й до того, що ми зможемо їх підтримувати. І я дійсно повинен відзначити Велику Британію та їхню співпрацю з нашою командою, тому що у них є координаційний відділ, який дійсно розглядає, як вони можуть об'єднати країни у плані надання потенціалу, але також і щодо технічного обслуговування та підтримки.

21. Ми не знаємо скільки їх. У групі понад 50 країн. Ви кажете, що ми маємо поїхати до цих країн. Я думаю, що в останньому списку було 43 країни, а зараз їх понад 50. І ми не отримали оновленого списку.

Якщо у вас є цей початковий список, це чудове місце для початку. І є багато внесків, які надійшли від цих країн.

Щодо першого питання: ми витратили понад 5 мільярдів, у нас залишилося близько 6 мільярдів на скорочення.

22. І що ви думаєте, чи ви могли б потенційно оновити або додати після того, як ці кошти будуть витрачені?

Я не можу говорити про наступний цикл нашого бюджету після цього доповнення. Але я не можу не сказати, що я був надзвичайно задоволений тим, скільки підтримки ми отримали від Конгресу США. І я передбачаю, що ми продовжуватимемо отримувати ресурси для підтримки українців.

23. Гарпунні системи із США, данці були першими, хто надіслав цю систему; скільки систем поставляється із США? І чи знімаються вони з кораблів? Генерал Міллі сказав, що залишилося три місяці HIMARS та запаси, коли вам доведеться звернутися до оборонної промислової бази та поставити снаряди HIMARS на контракт?

Що стосується гарпунів, з останнього пакету AI ми закупили дві додаткові системи. Але важливо відрізняти системи від ракет. Ми отримуємо ракети від низки донорів по всьому світу, і я не маю готового підрахунку ракетних пожертвувань на сьогоднішній день. Але це пакетна угода.  

Цифра, яку ви наводите щодо HIMARS, мені не знайома. Це неточно звучить.

24. Просто тому, що це такий великий крок уперед порівняно зі 100 чи близько того безпілотників, які Україна отримала, місяць чи близько тому. Які відгуки ви отримали від українських військових? Цей контракт? Він буде укладений з оригінальним виробником AEVEX Aerospace? Чи збираєтеся ви залучати інші компанії, тому що вони начебто невеликий постачальник і перейшли від виробництва 100 дивних безпілотників до виробництва майже 600? Це досить великий стрибок.

Ми отримали величезні позитивні відгуки від українців. Коли ми спочатку надали цю можливість, ми повинні були подивитися, як вони зможуть використовувати її. Але тепер, ґрунтуючись на їхніх відгуках, ми маємо велику впевненість. Ось чому ми вкладаємо гроші у ще одну закупівлю. На цьому рівні, я не збираюся прагнути конкретики до деталей виробництва.

25. Міллі знову сказав, що росіяни не змогли знищити жодної HIMARS, поставленої Україні. Чи можемо ми отримати якесь уявлення про те, чому росіяни не змогли їх збити? І чи спромоглася Росія використовувати своє власне обладнання для перехоплення снарядів HIMARS? І якщо ні, то чому?

Я думаю, що це говорить про виняткові здібності українців.

У вас є щось, що завдає росіянам такої шкоди, яку їм важко витримати. І тому, вони, ймовірно, найпереслідуваніші речі у всій Україні. І здатність цих чоловіків і жінок стріляти, рухатися і залишатися живими просто виняткова. І тому, я б сказав, що це їх технічний досвід є, це була б моя відповідь вам.

Що стосується перехоплення HIMARS, ми маємо ознаки того, що вони хотіли б перехопити HIMARS. Враховуючи, що вони використовуються вже більше місяця, я впевнений, що вони мають пару снарядів, які вони, ймовірно, успішно перехопили. Але якщо ви подивіться на рівень шкоди, яку українці завдають росіянам, вони явно перехоплюють не так багато. Не сумніваюся, що вони продовжуватимуть спроби. І це справді те, що потрібно спостерігати за цими чоловіками та жінками з українського боку.

26. Але це якість HIMARS, як те, що вони мобільні? Чи є щось у цьому обладнанні, крім таланту українців та їхнього використання?

Я б із задоволенням сказав вам, що вони можуть, як у "Зоряному шляху", самі пересуватися полем бою, але вони не можуть. Я думаю, це просто зводиться до досвіду. Українці розуміють землю, вони розуміють, як їх використовувати, вони розуміють, куди вони можуть їх перемістити, і вони знають, як вони можуть завдати найбільшої шкоди росіянам. І це те, що ми бачимо. Я вже говорив кілька тижнів тому, що наша армія збирається взяти низку уроків в українців. І, звичайно, ми бачимо, що використання вогню – один із них.  

27. Ми чули від високопосадовця американського оборонного відомства, що Україна вразила близько 100 важливих цілей на російській стороні. І що, ймовірно, це викличе певний хаос у російській системі. Це питання з точки зору того, що Ви бачите в плані того, як росіянам доводиться коригувати, чи потрібно частіше перекидати свої командні пункти? І як це вписується у загальну картину, якщо українці розпочнуть контрнаступ?

Насамперед, ми бачимо ознаки того, що росіяни намагаються пристосуватися до впливу, який здійснює на них HIMARS. Українці зосередили значні зусилля на російському командуванні та контролі над районами матеріально-технічного постачання, включаючи різноманітні класи постачання, зокрема боєприпасів. І тому, в результаті росіяни намагаються пом'якшити ці наслідки, використовуючи низку засобів, маскуючи пересування, змінюючи місцезнаходження. І я не можу сказати вам, який рівень ефекту. Але, схоже, він не дуже добрий. Якщо ви подивіться на середній, реальний ефект, який мають українці, це коли вони б'ють по цих місцях постачання боєприпасів, як приклад, чи за пунктами управління та контролю, вони можуть бути далеко позаду Ford Edge битви. Ми знаємо, як воюють росіяни, що їм потрібен хтось, хто скаже їм, що робити. І коли ви можете вбити людей, які кажуть йому, що робити, ви можете зупинити цих людей від просування вперед. І ми продовжуємо це спостерігати. Так що, я думаю, їхній ефект стає все кращим і кращим.

28. На початку цього тижня українські офіційні особи говорили про початок контрнаступу на Крим. Чи готові вони це зробити зараз? І якщо не зараз, то коли вони будуть готові?

Я залишу це на розсуд українців. Я не збираюся коментувати те, що вони планують робити у майбутньому.

29. Я запитав вас, чи здатні вони, з вашої військової точки зору?

Ми говоримо про Україну з 23-24 лютого. І в багатьох випадках багато хто з нас недооцінювали можливості українців. Тому я б не став загадувати, на що вони здатні або не здатні в даний момент, окрім як сказати вам, як я вже сказав на початку, я думаю, що їхня воля багато говорить про те, що вони хочуть зробити. І коли вони налаштовані на це, вони, здається, це роблять.

30. Чи можете ви розповісти про будь-яку допомогу, яка буде прибувати для захисту від цих кораблів і чи бачили ми ще будь-які докази використання російських крилатих ракет калібру?

Зараз основна увага у плані берегової оборони приділяється посиленню гарпунної системи. І тому ми працюємо з низкою донорів, які надають додаткові ракети; ми хочемо переконатись, що Україна має ефективні системи, а також ракети, щоб мати можливість захистити свою берегову лінію, особливо порт Одеси.

Я не впевнений, чи є у нас чи ні останній калібр, який, як я знаю, був випущений і який я відстежую, був той, який убив 22 цивільні особи минулого тижня.

31. Кірбі згадав, що Міністерство оборони вивчає можливості винищувачів для майбутніх боїв. Що змінилося з березня, коли Пентагон заявив, що передача таких винищувачів Україні може бути розцінена як ескалація, чи це все ще викликає занепокоєння?

Зараз у нас справді є перша нагода отримати цей цілісний погляд на вимоги майбутніх сил для України. На даний момент ми, як і раніше, зосереджені на поточній боротьбі. Це наш основний фокус. Але ми приділяємо час, увагу і, зрештою, ресурси, щоб розглянути цей потенціал майбутніх сил також. І це лише та стадія, на якій ми перебуваємо зараз.

Агія Загребельська