Британський розвідувальний корабель увійшов у Чорне море

Британський розвідувальний корабель увійшов у Чорне море

Розвідувальний корабель HMS Echo (H87) Королівського військово-морського флоту Великої Британії вчора ввечері, 17 грудня, увійшов в Чорне море з протоки Босфор.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний редактор BlackSeaNews та керівник проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

"Цей сучасний розвідувальний корабель призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів та десантних операцій. Він може надавати адаптовану інформацію практично в режимі реального часу", – заявив Клименко.

За його словами, це перший військовий корабель країн НАТО, що здійснює візит до Чорного моря із прямим формулюванням мети візиту – підримка України в Азовській кризі та забезпечення свободи судноплавства.

Про вхід британського розвідувального корабля до Чорного моря повідомив також турецький блогер YorukIsik.

За його даними, корабель вчора ввечері пройшов протоку Босфор і увійшов у води Чорного моря.

Зазначається, що корабель HMS Echo вийшов з британської військово-морської бази в Гібралтарі 3 листопада. Потім він прибув на Мальту, звідти вийшов курсом на військово-морську базу в Souda Bay на острові Крит, а звідки 14 грудня приблизно о 17:00 взяв курс на Чорне море.