"Британский МИД: Москва хочет привести к власти в Украине пророссийского лидера" - Олег Шарп

"Британский МИД: Москва хочет привести к власти в Украине пророссийского лидера" - Олег Шарп

МЗС Британії готує повідомлення, в якому буде викрито план Москви встановити у Києві вигідного Кремлю лідера. "У нас є інформація, яка вказує на те, що російський уряд прагне поставити в Києві проросійського лідера у світлі вторгнення та окупації України", - наголошується в повідомленні, яке сьогодні завдяки витоку потрапило до мас-медіа. Ймовірно, це повідомлення планують озвучити офіційно вже завтра.

У зовнішньополітичному відомстві Британії вважають, що Кремль, за відсутності кращих кандидатур, бачить потенційним кандидатом на пост президента України 45-річного Євгена Мураєва. Як зазначають у МЗС, саме Мураєв для росіян є альтернативою Зеленському. При цьому британське відомство зазначає, що російські спецслужби підтримують зв'язок з безліччю колишніх українських політиків, у тому числі з деякими високопосадовцями уряду Януковича. Серед них - Єрмак з Татаровим. "У деяких із них є контакти з російськими розвідниками, які зараз беруть участь у плануванні нападу на Україну", - йдеться в повідомленні.

Також британське МЗС цитує міністра закордонних справ Ліз Трасс, яка заявила, що оприлюднена інформація проливає світло на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дає уявлення про мислення Кремля. "Будь-яке вторгнення РФ в сусідню країну буде стратегічною помилкою, яка спричинить серйозні витрати для Кремля. І ми не будемо стояти осторонь", - нібито заявить Ліз Трасс вже завтра.

І знову британці попереду всіх - у хорошому сенсі. Поки німці жують *****, британці називають речі своїми іменами, стають ініціаторами створення оборонних союзів за участі України, збільшують постачання зброї та навіть кажуть про можливість участі своїх військовослужбовців у захисті України.

Свого часу я був дуже розчарований Брекзітом, але наразі бачу, що він багато у чому розв`язав Лондону руки, і тепер Даунінг-стріт не повинен кожен зовнішньополітичний крок узгоджувати з такими ретроградами європейської політики, як Париж та Берлін. God Save The Queen...


Немецкие СМИ все чаще и резче спрашивают у своего правительства об отношении Берлина к угрозе российского вторжения в Украину. Так, министр обороны Германии Кристин Ламбрехт в интервью «Welt» фактически оправдывалась.

Она заявила, что Берлин сейчас прилагает все усилия, чтобы предотвратить российское вторжение, и поддерживает Украину, в частности, аппаратами искусственной вентиляции легких и полевым госпиталем. Но при этом Германия придерживается своей политики отказа от поставок летального оружия в зоны военных конфликтов.

При этом Ламбрехт заявила парадоксальную вещь: «Поставки оружия в данный момент бесполезны — таково мнение федерального правительства». Почему бесполезны? Потому что Украину уже ничего не спасет? Хотелось бы объяснений.

А чего стоит комментарий немецкого московского корреспондента Йо Ангерера, который заявил, что шведские танки на шведском острове Готланд в Балтийском море представляют собой угрозу для России.

Такая позиция Берлина вызывает недоумение даже у других достаточно лояльных к России европейских стран. Так, Нидерланды разорвали с Германией договорённости относительно поставок оружия Украине, тем самым в одностороннем порядке аннулировав запрет на экспорт летальных вооружений, который ранее поддерживали.

Так что я не особо радовался бы отставке одного адмирала, который имел глупость озвучить то, что многие немецкие политики просто держат в голове.