«Будьте обережним у висловах. Життя… воно таке…» - Влад Пономар

«Будьте обережним у висловах. Життя… воно таке…» - Влад Пономар

Людина Данилишина, а отже Коломойського-член Ради Нацбанку України Віталій Шапран погрожує першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику Дмитру Сологубу- єдиним людям в правлінні НБУ з команди Гонтарєвої/Смолія.
Також стало відомо, що діючий глава Нацбанку Кирило Шевченко голосував «за» догану Рожковій і Сологубу.

«Перестріли б у під'їзді». Шапран заявив, що догани першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику Дмитру Сологубу мають «суто виховний характер» та згадав про «лихі 90-ті».
Шапран відзначив, що жоден закон в Україні не забороняє Раді НБУ висловити довіру або недовіру членам правління. «Додатково можу поділитись своїми цікавими спостереженнями. Якщо б на рішення Ради НБУ хоча б на 10% впливав хтось з олігархів, то просто вже звільнили б всіх старих членів правління та набрали нових. У лихих 90-их роках декого з членів правління просто перестріли б у під'їзді власного будинку (згадайте історію пана Гетьмана (в квітні 1998 року ексголова НБУ Вадим Гетьман був застрелений в під'їзді будинку в Києві, де він проживав). За часів Віктора Андрійовича (а потім і Федоровича) їх би просто звільнили в кращих рейдерських традиціях, а потім би вони роками поновлювались через суди (згадайте історію Приходька). А в наші часи з ними поводять себе більш толерантно та педагогічно, сподіваючись на кращі зміни. Так, сподіваюсь, років за 10−15 ми до живемо і до кращих європейських стандартів, коли при зміні команди „незгодні“ йдуть у відставку, а не залишаються займатись саботажем та іншими неприємними речами зсередини», — заявив член Ради НБУ.

Рожкова у відповідь порадила Шапрану бути обережнішим у висловлювах. «Зважаючи на велику кількість погроз, які я регулярно отримую особисто, ваші слова можуть бути (звичайно, у майбутньому) протрактовані неоднозначно», — написала вона.

«Будьте обережним у висловах. Життя… воно таке…» — додала Рожкова.

Нагадаю, в Раді НБУ заступникам глави НБУ Рожкової і Сологубу оголосили догану і висловили недовіру. Питання про недовіру вніс Шапран. А за догану своїм заступникам голосував діючий глава Нацбанку Кирило Шевченко. Також уточнюється, що 2 члени Ради НБУ утрималися під час ухвалення рішення про винесення догани, а решта проголосували - за. При голосуванні за висловлення недовіри утримався один член Ради, а ще один виступив проти. Решта рішення підтримали.

Влад Пономар