"Будемо відверті..." - Igor Aizenberg

"Будемо відверті..." - Igor Aizenberg

Про результати виборів я дізнався у літаку, повертаючись сьогодні з Харкова до Нью-Йорка.
Будемо відверті, результати були очікуваними, хоча цифра 73% з 62%, що взяли участь у виборах, все-таки засмучує. Бо це приблизно 45% дорослого населення країни. Хоча й ця цифра тиждень тому з‘являлась за результатами соціологічних опитувань.
З іншого боку, 25% з 62%, тобто приблизно 15-16% дорослого населення - це люди з активною громадянською позицією, які, власне і є двигуном історії. Треба робити усе можливе, щоб підтягувати до цього рівня виборців з тих 38%, що участі у виборах не взяли.
Головним є те, що життя продовжується. Не можна ні в якому разі опускати руки. Треба працювати.
Попереду парламентські вибори. От їх програвати не можна.
Да, дізнався я про результати виборів з новин ВВС, які можна було дивитись у літаку. Репортаж з Києва називався «ТБ-комедіант виграв драматичні президентські вибори». Так сприймають новообраного на Заході. З одного боку для України таке сприйняття її президента не є добрим знаком. Але президент без наявності пропрезидентської коаліції у парламенті та без уряду, який би мав спільну з президентом політичну позицію, приречений бути слабкою фігурою, за якою не буде реальної сили. Тому цілком очевидно, що Захід, оцінюючи ситуацію в Україні, буде це приймати до уваги та буде мати справу з тими, хто буде мати реальний політичний вплив.
У будь-якому випадку те, що відбулось, не є кінцем історії. Тому треба робити усе можливе для того, щоб історія рухалась уперед, навіть якщо наразі вона загальмувалась.

І про хороше. Особисте.
Я щойно з аеропорту. Повернувся з Харкова, де прочитав короткий курс лекцій з штучних нейромереж та машинного навчання у Харківському Національному Університеті Радіоелектроніки.
Було дуже приємно читати лекції харківським студентам. Вони мене дуже приємно вразили своїми дуже слушними запитаннями та величезним бажанням узнати нове.
Було неймовірно приємно провести вільний від лекцій час з колегами та друзями. Щиро дякую вам, дорогі друзі за ті надзвичайно приємні почуття, якими я був і є переповнений. Дякую!!!

Igor Aizenberg