"Бумеранг для Росії" - Кирило Данильченко

"Бумеранг для Росії" - Кирило Данильченко

Новоросійськ і Туапсе з третьої години ночі 17 травня прийняли понад чотири десятки дронів-камікадзе.

Знову вразили Туапсинський нафтопереробний завод — лише нещодавно там ремонтували установку грубого очищення нафти після того, як у січні її вивели з ладу.

Новоросійський зерновий термінал отримав і по інфраструктурі для перевалки, і по цистернах з паливом.

Нафтобаза Газпрому в селищі Кирилівка — пожежа.

Мазутний термінал у порту Новоросійська — пожежа й вибухи.

Також відмітилися прильотами шахта, цементний і металургійний заводи.

Найширший вибір цілей: таргетували перевалку, промисловість і постачання нафтопродуктів у регіоні.

Підтримувати війну — це не лише слухати токшоу про ядерний попіл, а й відповідати за свої вчинки та рішення. У тому числі достатком власної сім'ї. Якщо хочеться величі, про квартальну премію, яка дозволила б провести відпустку в Туреччині, треба забути — обіцяли повторити, як діди, а не кататися курортами.

Плюс, крім моралі для населення, менше нафтодоларів і доходів від продажу зерна на війну. Це богоугодно, це і є головна ціль подібних операцій.

У нас тисячі кілометрів спільного кордону й моря.

Усі ці випромінювання РЛС, виходи в ефір радіостанцій, маневри в районах стрільб моніторять супутниками, стратегічними БпЛА, спеціальними літаками розвідки Альянсу, кораблями, агентурно.

На Заході, а потім і в нас знають, коли хтось іде на регламентні роботи, а хтось змінює за графіком позицію. Буквально бачать радарами Global Hawk і камерами супутників, тому, за паспортом, С-400 повинні лускати як горішки не найсвіжішу американську балістику та «скальпи», а на практиці ворог так і не вивчив науки, яку свого часу в Триполі турецькі дрони дали «панцирам» ПВК «Вагнер».

Що ППО завжди відстає, технічної обслуги завжди менше, ніж передбачено штатом, у вирішальний момент виходить з ладу генератор і потрібної миті кілька хибних цілей, кілька широкосмугових перешкод і хвиля, що змушує перемістити пускові на запасні. І все.

Поки ми експлуатуємо те, що раніше почало працювати з мобільними групами, вони знову одержують свіжі «стінгери» й обростають нічними прицілами та прожекторами. Експлуатуємо те, що західний паліатив ракет іде до нас не тонким струмком, як з відновлення в Москви. Експлуатуємо простір і те, що маршрут можна прокласти дуже по-різному. Ситуаційну обізнаність і важку зброю від партнерів.

Мазутні ємності у вогні й уражені зернові термінали — десь ми це вже бачили минулого літа? Якою мірою будете міряти, такою відміряють вам. І додадуть ще.