"БУНТ ШАРІКОВИХ. БЛЯХЕР ЯК ВІН Є " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"БУНТ ШАРІКОВИХ. БЛЯХЕР ЯК ВІН Є " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Два тижні тому я провів експеримент. Я прямо поставив бляхерам (ніякі вони не «євро» насправді) питання: якщо себе, осіб які завезли авто через шахрайські схеми, вони вважають молодцями і повністю правими, чи означає це що я, купивши машину в салоні і сплативши всі податки й збори – ідіот і лох? Мене цікавило - що мені відповідатимуть? Питання ж реальне?

Я точно знав, що мій допис матиме реакцію, бо я зазіхнув на річ сакральну для більшості українців – на халяву. Я гарно пам’ятаю які мітинги збиралися за право скачувати з інтернету піратський контент, і не тільки. Але результати перевершили всі мої очікування – моє питання до бляхерів пішло на рекорд, зібравши 106 000 переглядів і 1800 лайків. Що ж мені відповіли бляхери?

Зауваження – я категорично не вірю в статистику авто на бляхах, яку наводять самі бляхери. Для себе я зробив простий експеримент – порахував кількість машин, які зустрічалися мені дорогою, і відмітив скільки з них – на бляхах? Досвід такий я провів у Києві, Вінниці та Одесі (там де бував протягом останнього часу). Результат – на бляхах приблизно 7 авто на кожні 100. Позаяк більшість рейтингів у нас складаються за тою самою схемою – і їм вірять, маю констатувати – машини на бляхах складають 7% від загальної кількості машин. А решта 93% машин були куплені в салонах, на вторинному ринку, напряму у власників, тощо, з офіційною реєстрацією і обов’язковою в таких випадках виплатою податків і зборів.

Так от. Вітаю власників 93% наявних в Україні авто, з погляду бляхерів, всі ми з вами – лохи, ідіоти та йолопи набиті. Чому? Бо ми – дотрималися закону. Бо ми – сплатили державі все що мусили сплатити за законом. А з погляду бляхера платити державі збір – западло. І відповідно себе-коханих вони вважають розумними, правими і молодцями, а решту 93% власників авто… Дивіться вище.

З погляду бляхера порушувати закони держави в якій вони живуть – норма, і держава за це мусить їх не карати, а всіляко їх тішити і іти їм на зустріч. Що робить їх такими переконаними? Порушення закону в очах бляхера виправдовує наявність у них (бляхерів) до держави претензій.

Яких претензій? Перелічую зі збурених коментів під тим дописом.

«Тільки крадій може собі дозволити купити авто офіційно!» Вітаю вас шановні 93% власників українських авто. Ми всі з вами – злодії і крадії. Підприємці, менеджери-продажники, фахові інженери, кваліфіковані робочі, фрілансери, айтішники і всі інші, хто облаштовує свій добробут замість плакатися на владу – злочинці. Чому? Бо ми з вами сплатили своїй державі податки й збори згідно закону, а бляхерам робити те саме – западло. Так само злодюжка зловлений на крадіжці комп’ютера волає: «Тільки злодій може собі дозволити комп’ютер, чому йому красти можна, а мені – ні?!» Знайомо?

«Ви – раби! Вас обкрадають, а ви самі вивертаєте свої кишені!» (переклад з бляхерсько-педерастичної на українську). Чули, шановні 93% власників авто, ми з вами – раби. А вільні в нас лише 7% - бляхери. Мені як людині яка виросла в промисловому місті дуже гарно знайома життєва філософія «дотримуєшся правил – раб, порушуєш правила – вільна поважна людина» - її сповідують всі злодії України від вуличної гопоти до зеків зі стажем. Щиро вітаю бляхерів, цими доводами вони самі показали що різниця між ними і відвертим криміналом – примарна. І що ніякі вони не ЄВРОбляхери і не автоЄВРОсила. За їхньою логікою сучасна Європа – концентрат рабства, бо де-де, а у Європі дотримуватися законів примушують, при чому жорстко. При чому законів дотримуватися там примусили ще в часи Дікенса і Стендаля, а сучасною Європою Європа стала лише років 40 тому. І все що роблять бляхери у нас, в Європі має цілком конкретну назву – контрабанда і податкове шахрайство.

«А от в Європі машини дешевші!» Спробуйте тим самим бляхерам запропонувати платити штрафи як у Європі, утилізаційні збори як у Європі, ТО проходити як у Європі, машини що від’їздили своє утилізувати як у Європі… Побачите – Європа в бляхерах випарується миттю.

«Мене держава дурить – чому я не маю права її дурити?» Повертаюся до життєвої філософії вуличних злодюжок. «Якщо мене держава обкрадає, чому мені не можна обкрасти державний банк, державну пошту, бізнесмена, тощо»? До чого тут Європа?

«Ти – жадібний куркуль!» А оце, що називається – не сподівався. Мушу додати, крім коментів, бляхери накидали мені повідомлень в приват, і в кожному другому одне й те саме: «На вили, вішати, різати, топити!..» Вам це нічого не нагадує? Часом не те саме волали особи, через діяльність яких ми щороку роковини Голодоморів вшановуємо? «Куркуля – на вила!» «Пана – в зашморг!»

Європа, кажете?

З коментів бляхерів я зрозумів – якщо 93% автовласників купуючи свої авто, сплатили всі податки і збори, це означає що вони самі дурні, і мусять просто облизатися, аби бляхерам було краще. А хто проти – того на вила і в зашморг, як злодія, куркуля, і як вони там ще назвали мене і таких як я.

По мірі читання коментів в моїй свідомості зникав образ бідного але старанного труженика, гнобленого владою і примушеного завозити авто на блясі аби вижити. На заміну йому приходила істота з нахабним зневажливим ошкіром, алкогольно-часничною відрижкою та повною неповагою до чужого майна, прав і свобод. Шаріков.

Той самий Шаріков – описаний з натури, в часи коли шарікови стали владою. Особливість шарікова не в тому що він п’яниця та нероба - в іншому. Шарікови завжди прагнуть халяви. Шари. Благ – задарма. Коштом когось. Тому для шарікових не існує поняття «res publica» - «спільна справа». Для нього існує поняття «любити себе – чхати на інших». Він не хоче «гарно для всіх», він хоче «гарно для мене, а інші хай здохнуть».

Саме такі особи саме з такою філософією набилися нині в бляхери. Хіба не очевидно? Події це підтверджують. Бляхерам же уже пішли на поступки. Їм знизили ставки. Їм дали пільговий період розмитнення. Вдовольнилися тим бляхери? Та ніколи! «Шара обсягу не має» - як каже бородатий анекдот. Поступка держави для шарікових – прояв слабкості. А значить – треба давити далі. Вибивати більше, більше й більше. Логіка гопника на вулиці: «лох може платити – лох мусить платить».

Віщую заперечення, які ж шарікови? Серед бляхерів повно підприємців, фермерів, інтелігенції… Відповім. В минулому шарікови ніколи б не стали владою, якби не певна частина мідл-класу та еліти – таких самих шарікових у душі. Ніколи Шаріков не став би службовцем, якби не покровителі – від Швондєра з командою до мільйонера Тарновського та генералів Потапова і Бонч-Бруєвича, які зробили тоді шарікових владою. Не могли ці люди не бачити, що творить пітерська ЧК, але – владі шарікових служили. Або – до України. Ніколи не захопили б владу в Україні шарікови Винниченка, якби не тодішня елітка, від поета Олеся, до генералів Єрошевича, Галкіна, Осецького тощо. Гарно бачили всі вони, як куркулів та підприємців позбавляють виборчого права, та як лівота Винниченка безумними діями нищить українську армію… Нутро шарікова під костюмом «Hugo Boss» не сховаєш.

А чи не забагато шарікових? Не забагато. У нас донедавна не бракувало осіб які комуністів щоразу робили провідною парламентською партією. Пригадуєте?

Відтак, я маю серйозну претензію до нинішньої влади. Вона не мусить іти ні на які поступки новітнім шаріковим. Скільки б поступок влада не зробила – шаріковим буде мало. Тож , або влада вгамує завищені апетити шарікових – або шарікови стануть владою. І тоді вони зроблять так, що не те що зменшити податки на розмитнення – вийти на протест проти них ніхто не зможе. Небезпечно стане. Доведено прикладом приходу до влади шарікових попередніх. Якщо влада покаже, що закони порушувати – можна, і що порушник замість покарання доб’ється легалізації через масові акції, закони втратять свою силу остаточно.

Кажете, той хто виконує закони - ідіот? Який тоді сенс виконувати взагалі якісь закони? Залишиться тоді лише один закон – закон шарікових.

Шарікови розуміють лише одну мову – мову сили. Влада мусить зробити вибір, або - або.

І ще. Здавалося б, яке діло до бляхерів особам які мешкають у Нью-Йорку, у Франкфурті, у Марселі, у Бірмінгемі? А? А от до мене і в коменти і в приват такі особи прийшли натовпами. І – не вперше. Раніше такі особи приходили до мене в період редутів дурко-блокади, в період міхо-майданчика, та усіх інших Майданів-3. Болить, бачте всім цим особам за Україну. Москва башляє. Чи хтось сумнівається, що покладаючи сподівання на потрібний їй результат виборів, Москва знехтує нагодою розхитати Україну через бляхерів?

Й також. До всіх порядних чесних романтичних людей, які набилися до бляхерів за (як вони вважають) «праве діло, сірих і знедолених». Розумієте, якщо ви стоїте поруч з шаріковими – люди обов’язково подумають що ви такий самий. Думайте чого ви вимагаєте і для кого. Хто-хто, а ви головою працювати умієте.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко