"БУТУСОВ, ГАУБИЦЯ І ДВОЛИЧНІСТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"БУТУСОВ, ГАУБИЦЯ І ДВОЛИЧНІСТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Дивлюся як провладні спікери і зелені боти гноблять Бутусова за відео де Бутусов з гармати стріляв, і вкотре переконуюся у їхній дволичності. У т ч - у дволичності осіб, яких знаю особисто. Бо я гарно пам'ятаю як ті самі особи впритул не помічали ситуації за участі Бутусова, поруч з якою ця гармата, то так - незначна дрібниця.

Чомусь всіх їх взагалі не цікавило, коли цивільна особа Бутусов біля Іловайську виявився обізнаним на секретних штабних планах і брався виконувати обов'язки армійських штабних офіцерів. Пояснюю.

У вересні 2017 р. в журналі "Український тиждень" вийшло інтерв'ю Андрія Тетерука, командира батальйону "Мирртворець". Це треба процитувати: "Надвечір 20 серпня мені зателефонував полковник МВС Володимир Павлович Гриняк, який був посередником між МВС та Збройними силами України в штабі АТО. Він наказав нам готуватися, щоб незабаром вирушити на зачистку Іловайська. Після нього двічі чи тричі телефонував журналіст Юрій Бутусов зі словами: «Андрей, ты где? Ты нам тут очень нужен», маючи на увазі Іловайськ. Я відповів, що готую підрозділ до передислокації, але висловив здивування, що про операцію вже хтось знає".

Ви оцінили глибину глибин? Ще тоді у 2017 р. я звернув увагу, що цивільна особа, журналіст Бутусов звідкілясь дізнався про секретні плани керівників МВС щодо подій під Іловайськом, і ба-більше - він дзвонив і підганяв командира батальйону МВС! Все це - в умовах бойової операції. Хто йому надав інфрмацію і дозволив все це?!

Панове вам не здається, що в порівнянні з таким, з гармати стрельнути, то так - незначна забаганка?

Я не знаю, що тоді робилося в МВС, але якби Бутусов у той самий час отак само подзвонив би командиру прикордонного КПВВ "Новоазовськ" де стояв наш добробат - з гарантією він був би різко послан, після чого рапорти командира про дивовижну інформованість пана-журналіста і його намагання втрутитися в делікатне питання командування підрозділами, того ж дня лежали б у командувача Донецького прикордонного загону та у прокуратурі. Бо не має Бутусов ані таких прав, ані повноважень бути допущеним до штабної інформації і підганяти комбатів.

Але, не переймайтеся. Особи які невдовзі закликали голосувати за Зеленського, у 2017 р. мені заявили що Бутусов був тоді, мовляв, "головним військовим журналістом України", тому йому - можна. З неймовірним задоволенням нині я спостерігаю як ті самі особи цькують Бутусова за постріл з гаубиці.

Очевидно, це подвійні стандарти в чистому вигляді. Бутусов критикує ЗЕ, тому його цькують за стрільбу з гаубиці. А тоді Бутусов вивалював в багні Петра Порошенка, тому йому було можна. Власне - Бутусов і зараз не приховує своєї ворожості до Порошенка.

Тож цілком можливо, що скоро йому знову стане можна стріляти. І не тільки з гаубиці.