"Цікаві штуки відбуваються в Росії" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Цікаві штуки відбуваються в Росії" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

24 липня РосЗМІ поширили заяву російського прем'єра Міхаіла Мішустіна, що протягом 3 років російська наука має створити технології на заміну західним. Виступаючи в Новосибірському академмістечку Мішустін просторікував про "імпортозамєщєніє" і голосив, що російська наука зараз їхні Кремнієві долини і Гугли - одною лівою!

Вам не здається, що якийсь прем'єр бреше? Правильно здається. Бо сьогодні з'явилося повідомлення, що уряд Росії скоротив (!) розходи на фундаментальну науку до п'ятирічного мінімуму. У 23-му році розходи на науку були зменшені на 7% проти попереднього року. У 25-му році заплановане скорочення ще на 17%. І через рік - ще на 10%.

Для довідки, після воргнення з Росії за кордон виїхали 2500 наукових співробітників провідних російських вишів.

І от знаєте в чому справа. Вони можуть скільки завгодно просторікувати про скрєпи, про ісконні цінності та іншу біліберду. Але технології створюють не скрєпоносці. Технології створюють оті, "з бородьонкамі" як їх називав Путін. Науковці. Яких треба знайти, навчити, профінансувати їхні дослідження. Бо якщо в країні дітей в школах учать розбирати автомати і читати Біблію, але економлять на науці - цій країні гаплик в будь-якому разі.