Цікавий виклад, який точно має право на життя, не без кількох уточнень.

Цікавий виклад, який точно має право на життя, не без кількох уточнень.

- Так, віце-президент Байден був у рази активнішим на українському треку, аніж Байден-президент. Але причина цього - не в Байдені. Це Київ не зумів (поки) довести Вашингтону цінність союзництва.

- Так, Україну не залишать наодинці з Москвою. Погана новина у тому, що Київ сам хоче опинитися наодинці з Путіним. Це виклик, з яким впоратися має сама Україна, не Захід.

- Так, Вашингтон хоче зберегти тверде союзництво з Берліном (читай в цілому з ЄС). Логіку Байдена зрозуміти можна. Не можна зрозуміти логіку Києва, який давно знає про загрозу добудови, але знов провалює іспит. Гіршим за добудову було б розвести руками, як колись з ПАРЄ.

- Так, Вашингтон не хотів би дратувати РФ (читай загострення). Проблема в тому, що цього не уникнути, Кремль хоче щоб його дратували, адже протистояння - це єдиний ресурс і валюта для виживання путінського режиму.

І наостанок: якби Джордж Кент став послом США в Україні, це було б логічним кроком. Однак, наразі це не так, він лише на короткий час підмінить Крістіну Квін, яка перебуватиме у відпустці.

Єлісєйські поля