"ЦІКАВО, НАЙЄМ ЗРОЗУМІВ, ЩО ЙОМУ ДОРУЧИЛА ЗРОБИТИ ДЕР ЛЯЙЄН?" - Александр Гончаров

"ЦІКАВО, НАЙЄМ ЗРОЗУМІВ, ЩО ЙОМУ ДОРУЧИЛА ЗРОБИТИ ДЕР ЛЯЙЄН?" - Александр Гончаров

Сумно, але заради справедливості треба визнати, що сьогодні Україна за своїм економічним та науковим потенціалом перебуває на узбіччі Європи, зараз нашу долю вирішують США і Євросоюз.

І вчора голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила: «Дивлячись у майбутнє, ми маємо розглядати українські збройні сили як частину наших військових можливостей, ми маємо думати про українську промисловість як частину нашої власної військової промисловості».

А Мустафа Найєм, голова Державного агентства з відновлення та інфраструктурних проектів України, зрозумів, що мала на увазі Урсула фон дер Ляйєн?

Від себе зауважу, щоб зробити ЗСУ та ВПК України частиною військових можливостей ЄС, потрібно нашому Держагентству оперативно підготувати цілу низку великих інфраструктурних проектів у поточних реаліях — це можливість запуститися тут і зараз, з усіма плюсами для національної економіки та самих українців.

Правда, дуже турбує одна обставина: чи вистачить компетенції та досвіду у представників Кабміну і Ради для проведення такої структурної трансформації української економіки за стандартами країн Євросоюзу?