"ЦІННИЙ КАДР В ОЩАДБАНКУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЦІННИЙ КАДР В ОЩАДБАНКУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Вітаю всіх з появою нової «онучки Фокіна». Кабінет міністрів України призначив головою спостережної ради державного «Ощадбанку» Розу Тапанову. 88-річного Вітольда Фокіна як відомо, до тристоронньої контактної групи призначили після того, як голову Офіса президента Андрія Єрмака за дідуся попрохала юна Марія Фокіна. Єрмак, звісно, відмовити не міг – шкода дідуся.
З пані Тапановою теж все вельми весело.
За професією вона юристка. Останнє її місце роботи – тво генерального директора Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Призначена за квотою уряду. Стаж роботи Рози Тапанової в банківській сфері – 0. Не років, а хвилин. Не працювала ніколи.
Характерно, що пані Тапанова міняє на посаді Тараса Кириченка, звільненого з наглядової ради «Ощадбанку» 1 квітня 2021 р. Тобто – щойно. Тарас Кириченко – справжній супербізон банківської справи. Він колишній голова правління «Правекс-банку», працював у кількох крупних банках, керував бізнесом Reuters в Україні. Тарас Кириченко – співголова банківського фінансового комітету Американської торгівельної палати. Скажіть, ну хіба потрібний такий кадр в наглядовій раді державного «Ощадбанку»? Та ну звісно там потрібна юристка і керівник меморіального комплексу без досвіду роботи у фінансових установах!
Шановні, вас щось дивує? У нас в наглядовій раді «Укрзалізниці» за з/п у 300 тисяч грн./міс. працює професійний «зливний бачок», журналіст Сергій Лещенко, робота якого схоже зводиться до перманентної інформвійни з Петром Порошенко – нічим іншим він невідомий. У нас в «Укроборонпромі» працює другий «зливний бачок» Мустафа Найєм – мені досі цікаво, чи знає він різницю між координатно-розточним і хонінгувальним верстатами? Чого вже дрібнити?
Я переконаний, для Рози Тапанової це призначення дуже важливе і знакове. Для «Ощадбанку» воно буде також знаковим, але не надто важливим – не більше ніж поява в штаті нахлібника, який отримуватиме астрономічну з/п, роблячи щодня якісне і продуктивне ні фіга.
Хто ж попросив за цю надію української фінансової системи? Та ніхто не просив, голова ОПУ Андрій Єрмак з пані Тапановою знайомий багато років. Роза Тапанова була керівником і співзасновником адвокатського об’єднання «Міжнародна юридична компанія» разом з… Єрмаком Андрієм Борисовичем. Далі зрозуміло?
Цим людям не такі були профі своєї справи Яресько і Гонтарева…
Пам’ятайте будь ласка про це. Гарно пам’ятайте. І нагадуйте шанувальникам ЗЕ. Щоби коли ще якесь нове обличчя заявить: «Я розповім Вам про Україну своєї мрії... де підставою призначення на посаду є розум, освіта, талант і совість, а не те, що разом хрестили дітей», у цих людей вмикався б єдиний безумовний рефлекс. Рефлекс гнати таких обіцяльників під три чорти.
Аби знали, що саме до от цього зведуться в підсумку всі обіцянки нових облич.