"Царскіє подаркі Українє"

"Царскіє подаркі Українє"

Балаканину про "царскіє подаркі Українє" і "Украіни нікагда нє била" з орків зараз вибиває українська Армія.

Але балаканину цю їм назад у пельки треба забити разом з розумінням того простого факту, що це як раз їм подарували

їхню першу державність і зробили це ми. Доки не прийшли білі місіонери із Європи (Києва) у їхні джунглі і не дістали дикунів у шкурах із їхніх нор, цивілізації на болотах не було ніколи. Просто немає жодних історичних і археологічних джерел про цивілізацію на болотах до приходу киян. Були там племена, які, як пише наш літопис, "жили в землі, як ото звірі" і "їли все нечисте"(с).

Це Київ приніс цим первісним племенам державу на заміну їхньому примітивному племінному устрою, розвинену монотеістичну релігію на заміну кривавим культам і організацію їхнього першого війська за європейським взірцем. І навіть мову вони отримали європейську із Києва, а свої фіноугорські говірки начисто забули.

Це базікання про "падаркі" вони люблять розповідати в тому числі казахам. Тільки в казаському варіанті їхня балаканина звучить як: "ми вам гарада пастроілі".

А от нам вони не сміють казати про гарада, бо знають, що це як раз їхні виключно всі найдавніші міста - Володимир, Ярославль, Москва і все "золоте кільце росії" - побудоване київськими дружинниками. Власне, це не їхні, а наші міста.

Так от. В ті часи в 10-12 столітті це був наш власний імперський період. Ми допустили помилку всіх імперій, коли спробували включити в склад нашої держави етнічно чужий елемент, а головне: елемент набагато більш відсталий, просто таки на іншому рівні еволюціного розвитку. Це була класична помилка всіх імперій і ми її наслідки відчули вже в 12-17 століттях і відчуваємо зараз під час навали варварів на колишню метрополію. Ту саму помилку в свій час допустили і Франція, і Англія, які переживають нині навалу мігрантів зі своїх колишніх колоній.

І от цей момент включає Україну в загальноєвропейський дискурс, робить нас частиною європейської цивілізації. А орків це робить частиною історії всіх європейських колоній. Від племен Амазонки до полінезійських людожерів.

Джон Сміт