"Це дуже погана історія" - Карл Волох

"Це дуже погана історія" - Карл Волох

Судячи із заяви Веніславського, що до КС президент звертатися не буде, достатньої кількості суддів на підтримку рішення про відміну виборів там не знайшлося й вирішили не ризикувати.

Це погана історія. Питання можливої нелегітимності президента- Верховного головнокомандувача - це бомба, котра може вибухнути нам у обличчя в найкритичніший момент.

Особисто мене більше влаштувало б навіть толково виписане обґрунтування продовження його повноважень, аніж просто ігнорування базової норми конституції. Але судді, очевидно, відповідальності за таке сумнівне з точки зору закону рішення не готові.

Найприкріша деталь - ставлення опозиції до цієї проблеми. Зрозуміти їхню «лояльність» до влади в цьому питанні не складно: більшість населення ідею виборів не підтримує, тому, набагато вигідніше тримати позицію «єдності перед лицем ворога». Щоправда, влада на цю єдність насрала практично з другого тижня війни (щойно перший переляк пройшов) і виглядає це дуже односторонньо.

Та не це головне. Просто хотілося б почути, який період мудрий виборець вважає можливим обходитися без виборів (ще рік, два, пʼять) і чи усвідомлює, до яких наслідків це може призвести. Бо «єслі нє справітся, ми єго убєрьом» ми вже колись чули