"Це класична психічна атака" - Богдан Буткевич

"Це класична психічна атака" - Богдан Буткевич

Бачу, в соцмережах на повному серйозі продовжують шукати якусь суперлогіку в діях рашистської мразі.

Туск, китайці, F-16, помста за "Новочеркаськ", путін топає ніжкою, то, се.

Та ні.

Це класична психічна атака. На людей з розхитаною брехнею про "крим за 3 дні" нервовою системою. Коли замість перемоги - знову ракетні обстріли, наступ рашистів, мобілізація та безперспективняк.

Розрахунок - простий як двері. Вкрасти свята, показати безперспективність спротиву, змусити тікати до Європи та вимагати кінця війни - навіть ціною поразки. Аби тільки не повторювався цей жах.

Жах прямих обстрілів житлових кварталів, вже навіть не ховаючись за брехню про "наемников нато". І навіть без цілі у вигляді енергетики, як минулої зими.

Вони спеціально так прокладали маршрути ракет і вибирали цілі. Розуміли, що ППО зіб'є ці ракети. І що якась та недовибухне в повітрі. І її бойова частина впаде на будинки, ТРЦ, вулиці. І викличе купу жертв, абсолютно не дотичних до війни й армії. Що і сталося.

Так зрозумійте нарешті - ЦЕ І БУЛО МЕТОЮ. Тобто, ясно, що ракети цілилися в теорії типу в якісь там заводи, аеродроми чи амдінбудівлі. Типу удар по аеродромах, щоб знищити що? F-16, яких там нема? Та, й без подробиць, але єдине, чим сьогодні можуть похвалитися рашистські грьобані шакали - це вбиті цивільні.

Але метою цієї атаки був удар по психіці. Щоб більше злякалися і тікали від мобілізації. Щоб жінки з дітьми знов потягнулися на Захід, цим створюючи додатковий тиск на чоловіків.

Вони тому й збирали свої ракети кілька місяців. Ось зібрали. І тут же запустили. І ніякої суперідеї.

Повірте - ніякий "Новочеркаськ" нічого б не змінив. Вони все одно б ці ракети запустили. І запустять ще. Не факт, що таким же масованим ударом. Скоріше, розіб'ють на кілька більш дрібних, але від того - не менш небезпечних. Або ні - без різниці.

Логіка вбивці - вкрай проста. Він хоче вбивати. І шукає можливість. Як тільки вона з'являється - він вбиває. Якщо при цьому ще можна насолодитися страхом жертви - ну це прям бінго.

Ото й все.

ЗИ: Добре, що на Заході почули вже цей меседж вбивці - он в The New York Times передовиця з загом: Це так путін хоче переговорів?

А ще краще - що бачу знову забуту консолідацію суспільства. Всі донатять, допомагають, підтримують одне одного. Тупі потвори навіть не розуміють, що кожним таким ударом вони тільки допомагають українцям не забувати про війну.