"Це не шантаж! Путін лякає ЯДЕРКОЮ. Зеленського хоче виборів. Вони готують ОСТАННЮ битву" - Віктор Бобиренко

"Це не шантаж! Путін лякає ЯДЕРКОЮ. Зеленського хоче виборів. Вони готують ОСТАННЮ битву" - Віктор Бобиренко

Борислав Береза у прямому ефірі з політологом, керівником експертної групи Бюро аналізу політики Віктором Бобиренком обговорюють найактуальніші теми дня.

- Візит Зеленського у США став досить скандальним. Президент України зіпсував стосунки з Трампом, його мирний план прийняли досить скептично, відзначивши, що в документі відсутня стратегія перемоги. Можна було б назвати цей візит провальним, однак Україна отримала від США нову військову допомогу на 7,9 млрд доларів. Які можна підвести підсумки цієї поїздки Зеленського?

- Президент Чехії Петр Павел вважає, що Україна має погодитись з тимчасовим перебуванням деяких її територій під контролем Росії після завершення війни. Цю ідею активно тиражують і західні ЗМІ. Нариклад, журнал The Economist пише, що Захід повинен переконати Зеленського відмовитися від ідеї повернути захоплені Росією території військовим шляхом, оскільки в України для цього немає ні достатніх сил, ні ресурсів. В той же час США та Германія посилюють військову допомогу, а Байден скликає світових лідерів на засідання у форматі "Рамштайн". Як це розуміти? Захід готує останню битву і хоче, щоб Україна змогла отримати успіхи на фронті, щоб сісти за стіл перемовин з РФ з посиленою позицією? Або ж всі ці розмови про перемовини - лише вброс для відволікання уваги Кремля і Захід налаштувався на рішучі бойові дії?

- Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у наступному році, щоб зміцнити свою владу. Про це пише The Economist. Як я і казав, Зеленський хоче перемоги на виборах більше, ніж перемоги у війні. А бабло на вибори в них є. Яйцями по 17 рівень і "великим крадівництвом" доведено. То, чого нам чекати? Як провести вибори під час війни, чи все ж таки війну завершать до наступного року?

- Поки ЗСУ тримають позиції у Курській області, сиплеться фронт на Донбасі. Ворог намагається взяти в оточення Вугледар. Військовослужбовці 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців ЗСУ заявили, що що вони ще не вийшли з міста і продовжують тримати оборону, однак ситуація там важка. Чого чекати? Чи ще не час, повертати наших бійців з-під Курска, щоб відправити на допомогу на Донбас?

- Путін провів засідання Ради безпеки РФ з питань ядерного стримування, оголосивши про внесення змін до ядерної доктрини країни. За його словами, Росія тепер зможе застосувати ядерну зброю у конфлікті з неядерною державою, якщо її союзником буде ядерна держава. Також Росія залишає за собою право використати ядерну зброю у разі перетину її кордонів військовими літаками, ракетами та безпілотниками. Для кого адресована ця заява? Для України, чи країн Заходу? Це черговий ядерний шантаж, чи вже реальна загроза?

- В Ірпінській міській раді стався черговий скандал, пов’язаний із Анжелою Макеєвою - політикинею від партії “Слуга народа”, яку призначили на посаду секретаря міськради. Журналісти з’ясували, що після призначення на посаду Макеєвої, її сестра, Вікторія Гончарук, почала скуповувати нерухомість у Бучанському районі, що не відповідає її офіційним доходам. У період з 2021 по 2024 роки, згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Вікторія Гончарук стала власницею 53 об'єктів нерухомості (земельні ділянки та житлові будинки). Бренд “Слуга народа” - вже став синонімом слова “корупція”?