"Це неможливо забути…" - Олексій Петров

"Це неможливо забути…" - Олексій Петров

«Ми можемо збільшити армію в два-три рази, але тоді, наприклад, не зможемо будувати дороги». Цю фразу, за лічені дні до початку повномасштабної агресії з боку росії, сказав… ні, не генерал Валерій Залужний, а… ну ви самі, друзі знаєте, хто це сказав.

Коли починаєш більш детальніше розбиратись в напрямку, «А ви памʼятаєте, він же тоооодіііі казаааааав», стає дуже цікаво. Коли політичні хвойди накшталт Марʼяни, (а також деяких фахових ухилянтів), починають тягати слова генерала Валерія Залужного, хочеться дещо нагадати. Ну, аби трохи привести суспільство до тями. До речі, зверніть увагу на той факт, що вже декілька місяців, Валерій Федорович не займає посаду Головнокомандуючого ЗСУ. Ба більше, його майже немає в медійному просторі. Але шавки і далі намагаються його вкусити. А що таке? Є якась таємна соціологія і вона неймовірно лякає «сидельцев» на Банковій?

Отже. Повертаємось до слів генерала, на які Марʼяна звертає увагу! Так, 03 лютого 2022 року, в етері одного з ток-шоу, він сказав:

«На сьогоднішній день, уздовж державного кордону, ми бачимо зосередження військової техніки і особового складу, які туди прибувають і до речі продовжують прибувати. А також ми відмічаємо те що, є і такі частини та підрозділи, які здійснюють постійне переміщення. Це стосується так само і території тимчасово окупованого Криму. Якщо уважно проаналізувати стан в якому ці підрозділи знаходяться, то я признаю це як військова людина, про те що… да, воно нас турбує, бо це буде турбувати будь яку державу, якщо біля її кордону знаходиться угруповання. Але з іншого боку, якщо подивитися принципово і з військової точки зору, та проаналізувати можливості для здійснення тих та інших заходів, то я відмічаю, що на сьогоднішній день, такої загрози немає…»(с)

Що тут ключове? Розуміючі люди вже мають відповідь. Правильно… Це фраза «на сьогоднішній день». Бо ж є ще одні слова, які сказав інший генерал, Кирило Буданов: «Путін прийняв остаточне рішення про початок бойових дій, десь біля 15-ї години 23 лютого».

Невже Марʼяна про це забула? Не аби хто, а Голова військові розвідки чітко каже, що до 15:00, ще не було остаточного рішення про вторгнення. Можливо йшли якісь торги. Можливо ще щось. І можливо був примарний шанс, аби все зупинилось за півкроку від ночі 24 лютого. В такому разі, згадуючи події квітня 2021 року, коли теж все могло ось-ось початись, у мене особисто до слів Валерія Федоровича немає жодної претензії. «… Але з іншого боку, якщо подивиться принципово і з військової точки зору, та проаналізувати можливості для здійснення тих та інших заходів, то я відмічаю, що (УВАГА) на сьогоднішній день (а саме 03 лютого 2022 року), такої загрози немає…». До вторгнення залишалось ще три тижні.

Я цілком розумію що генерал Залужний не сам вирішив піти на етер того ток-шоу. І можливо він хотів сказати, що ми ні до чого не готові. Що на складах немає бронежилетів та шоломів і завтра вони там не зʼявляться, (бо хтось і колись призначив «фахівця» Тарана на посаду Міністра оборони). Що наприкінці лютого в батальйони ТРО привезуть радіостанції які підходять грибникам, аби вони не заблукали в лісі, не більше. Бо інших радіостанцій немає і причина та ж сама. Хтось, сука, дуже «фахово готувався» до війни. Напевне він мусив сказати, що усі його ініціативи діяти на випередження, тупо ігноруються. Ще він можливо мусив сказати, що через три тижні не радячись із «палкавоццами» Банкової, (якщо щось трапиться), він залучить до своєї команди генералів, опальних Муженка та Забродського, бо всією масою військ треба керувати.

До речі. Почитайте інтервʼю генерала Віктора Муженко, де він розповідає, що ще в 2018 році, були величезні командно-штабні ігри, на яких як раз і відпрацьовувалось все те (майже все), що трапилось в лютому 2022 року. Але зелені більшовики поспіхом зняли генерала з посади. Дивно. А чого так спішили, га?

Можливо Залужний мусив це сказати, але… ВІН! НЕ! ПРЕЗИДЕНТ! Який тоді точно мусив уважно слухати військових. Не розвішувати собі на вухах солодку локшину Андрейбарісича, що там начебто все на мазі, а повторюю, слухати своїх генералів.

Піде росія великою війною, ми готові. Не піде, то і добре. Але у будь якому випадку, ми готові. Мусили бути готові. Але… на жаль… та ви самі все, друзі, памʼятаєте та розумієте.

Нагадати слова Арахамії, які він сказав за півтора тижня до початку повномасштабного вторгнення, чи не треба? І як би Марʼяна не намагалась обливати брудом генералів, намагаючись спихнути всю провину на військових… «военный совет в Филях», тобто потужні оборонні наради в Буковелі під горілку, хрен куди подінеш. Але це намагаються забути. Намагаються зробити так, аби терміново забули. Усі забули! Можливо би і забули, якщо би мова йшла про підготовку до всеукраїнського конкурсу «Розсміши коміка». Але на жаль, чиясь політична імпотенція потім обернулась на ціну в тисячи… десятки тисяч… сотні тисяч життів! І ось це неможливо забути…

p.s. На фото, генерал Сергій Наєв… і Марʼяна. То вже потім, він стане поганим для неї, але тоді, в квітні 2022 року, коли сука було страшно до всирачки, усі вони тягнулись до військових, зокрема генералів!