"ЦЕ ІНШЕ" - Микола Ільїнов

"ЦЕ ІНШЕ" - Микола Ільїнов

За підозрою Порошенку, чомусь, ніхто, поки, не звернув увагу, що головна мета в цій операції (а я впевнений, що це операція російських спецслужб) це не Порошенко. Але давайте спочатку пригадаємо події місячної давнини, які відбулися на Расії. Так, ось, ростовський суд, в листопаді місяці, визнав наявність російські військ на Донбасі. Про це, якось не дуже розповсюджувалося в українських новинах, таку інформацію я бачив тільки на сайті BBC та УНІАН, ну ще декілька блогерів написали. При цьому, визнали вони скоріш за все по своєї тупості, бо фігурант справи, оправдовуючись за хабарі,  визнав, що своїми діями, чуть не зірвав постачання продовольства для російських військ, що знаходилися на території так званих «ЛНР» та «ДНР».  І хоча,  це рішення суду вже прибрали, але як то кажуть «рукописи не горять».

Отже, тепер російській стороні треба щось аналогічне, але з боку України.  Довести в суді фінансування тероризму, шляхом купівлі вугілля, майже неможливо. Я впевнений, що в суді будуть надані банківські виписки, де буде видно, що гроші перераховуються на українські підприємства, які перевели свої рахунки з відділень банку, які працювали на непідконтрольній території на територію України, а саме, з окупованих Краснодону, Антрациту, Свердловска, Ровеньків до Северодонецька, бо заплатити на окуповані території неможливо, платіжна система НБУ там не працює.  З отриманих за вугілля грошей, платилися податки в український бюджет, при тому не просто якась «мінімалка», а платилися настільки багато, що, як мінімум, два підприємства попали в перелік ТОП-100 найбільших платників податків в Україні за 2016 рік: «Свердловантрацит» (70-е місце в ТОП 100) та «Ровенькіантрацит» (76 місце в ТОП -100). Далі ці гроші зараховувалися на міжнародні платіжні картки українських громадян – шахтарів, які працювали на цих шахтах. Але, гроші на окупованій території вони отримати не могли, бо жодного банкомату, який видає гроші по міжнародним карткам там немає, тому шахтарі виїжджали на територію України або Расії та отримували зарплату в банкоматах і поверталися додому.  Загалом, все, так зване, фінансування тероризму, це те, що потім ці ж шахтарі купували на окупованій території продукти харчування, які на той час було здебільше українські, та платили комуналку.  Але, по такому принципу можна вважати терористами майже всіх переселенців, у тому числі і мене, бо я теж приїжджав на окуповану територію, коли їхав на похорон батька, та витрачав там гроші, принаймні на проїзд та продукти. До того ж, сотні тисяч тимчасово переміщених осіб сплачують комірне за свої квартири, які залишилися на окупованій території, бо якщо не платити, то їх просто націоналізують. До речі, так само, поступає і преЗедент по своїй квартирі в Криму. Звичайно, що ти не можеш заплатити через мобільний додаток Приват-24, але у кожного є знайомі, які там залишилися, і платять через них.

Але, повернемося до підозрі Порошенку. Чи може український суддя визнати схему закупівлі вугілля, як фінансування тероризму? Теоретично може, думаю, у нас є такі судді, яких вже чекає будиночок в Сочі та рахунок в Сбербанке расії з сумою з 6 нулями вічно зелених грошей.   Тут, навіть, не важливо, що буде з тим суддею, та чи посадять Порошенка. Навіть, якщо визнати іменем України цю операцію фінансуванням тероризму, та відправити Порошенка під домашній арешт, то виходячи з цього, автоматично терористами стануть не просто якісь громадяни расії гіркін чи моторола, а одразу декілька десятків тисяч українських громадян-шахтарів, і це буде означати, що в Україні йде громадянська війна. Все, те що треба мордору, щоб довести свою непричетність до ситуації на Донбасі! Після цього знімаються санкції, падає до нуля підтримка західних партнерів. Крапка! Ну, а зеленський  просто помститься, таким чином, за заборонених при Порошенку «Сватів».

До речі, новий сезон «Сватів» вже з грудня ви можете дивитися на каналі «Росія-1» і запам’ятайте, це не торгівля на крові, ЦЕ ІНШЕ.