"Це і є обличчя Росії" - Олена Кудренко

"Це і є обличчя Росії" - Олена Кудренко

Не треба думати, що коментують відео чи дописи лише російські боти. Коментують з єхидною ненавистю, бажаючи нам, українцям, припинити своє існування.

Натрапила на відео з Маріуполя, зроблене три дні тому. Там дощ, мало автівок, великі руйнування та невелика кількість людей на зупинках та вулицях. Щасливих облич, звісно, не видно.

- Ой... Скарєйшего вам восстановлєнія!!

- Смыл дождь укрАінскую нєчість...

- Маріуполь будєт восстановлєн! Будєт процвєтать!!

У мене як у мислячої людини, звісно, завжди питання: ким відновлений, за рахунок чого та кого "процвєтать", адже поки там хазяйнують росіяни, не здатні зробити процвітаючою власну країну, то і Маріуполь не відновиться. Подивимося на будь яку абхазію чи придністров'я, чи хоча б читу та астрахань. Свідомо з маленької букви.

І ось коли переходиш з цікавості за коментаторами на їх сторінки, то є навіть відео з ними. І живі коментарі щодо їх якоїсь іншої діяльності.

Ось як я побачила "бабушку-божий одуванчік" з Росії, яка на своїй сторінці навіть шпрехає німецькою на якомусь заході по захисту котів та собак - але під відео з Маріуполем вона інша. Вона втовкмачує нам, українцям, що наша доля - лише існувати в складі "саюзнага гасударства".

І таке воно куце та дрібне, так випендрюється (це вже лагідний суржик, так?)), що бачиш - так. Це і є обличчя Росії. Живих її представників. Під кожним фото вбитих наших дітей вони бажають вбивати ще.

Ні, не боти. Цілком справжні такі наші, прости Господи, сусіди. І це мені, наприклад, ще пощастило не мати там родичів, а в кого є - уявляю вашу трагедію.