"Це треба знати про Томос та автокефалію для України" - Джон Сміт

"Це треба знати про Томос та автокефалію для України" - Джон Сміт

Насправді, 5 років тому, коли Порошенко здобув Томос для України, мало хто вповні осягнув масштаб перемоги.

Щоб ми не зрозуміли, великою мірою приклалися канали олігархів з хіханьками про термос.

Але насправді, ми нанесли тоді історичний, системний удар всій по самоідентифікації ворога.

За всі минулі століття "росіянє" так і не завершили власний етногенез з розрізнених племен у так званих "рускіх". Ядро вигаданих рускіх так і залишається різнорідними фіно-угорськими племенами, які є чужорідними одне одному, а окремо ще й чужорідними всім іншим не-фіноугорьским народам: кавказцям, азіатам, тюркам, українцям Сибіру і Далекого Сходу.

Об'єднані в єдину історичну спільність ці племена лише за одним принципом: релігійним.

Лише спільна церква і Міф нею утворений надає різношерстній Орді відчуття власної правоти, без якої неможливе жодне національне будівництво.

І навіть спільний рускій язик не є реальним з'єднуючим розчином. Купа племен в свій час розмовляли половецькою мовою - де вони зараз?

Відсутність спільної ідентичності на практиці веде до того, що ми бачимо в цій війні: навіть у військах ворога немає солідарності, побратимства, відчуття єдності, взаємодопомоги і взаємовиручки. Племінна структура війська: військо кадира, військо прігожина, військо шойги. Братішки кидають поранених і обчищають братішок перед смертю - ось і весь "одіннарот".

Всі їхні імперці цю свою ключову слабкість прекрасно знають і навіть іноді напівпошепки між собою про неї говорять.

Путін: "Не было же русских на каком-то этапе! А потом они начали формироваться...складывалась русская нация. Но она складывалась из разных племен. Там же было очень много финно-угорских народов! Ведь сейчас мы находим мнээ,.. находим материальные свидетельства того, что финно-угорские народы жили в центре европейской части сегодняшней России!".

Не було ніяких рускіх. Були фіни і угри. А потім - раз! - і з'явилися рускіє.

Іван Аксаков (ідеолог слов'янофільства - ще одна єресь типу "руского міра") в листі Ф. Достоєвскому (іншому ідеологу): "мудрено написать воззвание о русских наряду с тем, как пишут в других странах. Francaes! или Британцы! –"Русские" – не годится, самый язык не терпит... А на всех сходках ежедневно по всему пространству России начинается с воззвания "православные". Вот как определяет русский народ свою национальность".

"Национальность" за релігійною ознакою. Комедія.

"По сути с принятием Православия начала создаваться русская нация как единая нация". - Путін.

Ну а ключову слабкість озвучив агент "Борісов", полковник ФСБ Гундяй (в міру ховається під личиною "патріарха кіріла"):

"Церковь наша...Это духовная скрепа, это линия самоидентификации нашей нации, это та общность, разрушив которую, мы разрушим свое Отечество".

Коротко і ясно: спільна ідентичність - релігійна, немає її - кінець рашці.

Так от потрібне оркам не просто Православ'я, а саме Українське Православ'я.

Саме тисячолітнє Православ'я родом з Києва має той Міф, всю ту історію і культурний пласт, який так потрібен, щоб об'єднати племена джунглів в єдину націю.

Та при наданні Томосу в 2019 від Світового Православ'я на весь світ прозвучало убойне:

 "У випадку з Українською Церквою, принаймні парадоксальним і викривленим є твердження будь-кого про те, що Церква в Москві є матір'ю Церкви України. Якраз навпаки. Московська Церква є дочкою Української Церкви, яка - Українська Церква - є дочкою Вселенського Патріархату. Знаєте, що християнізація (хрещення) Русі (росів), не росіян, бо як відомо, Київська Русь - це інше, тобто сьогоднішніх українців, відбулася при Володимирі, з його наверненням. Територія може називатися по-різному, але земля та ж сама, нас не цікавить назва, територія, нас цікавить канонічність." - Єпископ Елпідофор.

Релігія, яка об'єднує орків в один народ, прийшла саме в Україну. Весь історичний пласт, пов'язаний із цим, при наданні Томосу повернутий історичному власнику - Україні.  

І раз вже заговорили про територію, то до руського Християнства на нашій території існувало древнє скіфське Християнство. Це ще один надпотужний пласт, не заслужено забутий. І цей пласт роль відігравав навіть не лише у власному регіоні, а і у всьому світовому Християнстві. Згадати хоча б той факт, що саме скіф Діонісій винайшов "нашу еру", літочислення від Різдва Христового, яким весь світ користується понині.

**Тут вважаю, варто було б вести співпрацю з Константинополем і Ватиканом в питанні допомоги нам відновити пам'ять про весь пласт Скіфського Християнства.**

Так от.

Без цього історичного пласту - українського Православ'я - в рашці залишається лише Ординські самосвяти з томосом від сталіна.

Ці попи в погонах копіюють християнських праведників, але залишаються сектою, що лягла під Гітлера, під Сталіна і наканонізувала натовпи такого непотребу (типу сашки невського і царя страстотєрпца аліксандра), що індіанці майя з людськими жертвоприношеннями припіднімають циліндра в повазі.

В 2019 році із рук в Орди цю "прєлєсть" вирвали. Цим Орду позбавили ключового об'єднуючого чинника.

В 2022 році імперці спробували напасти в марній спробі повернути Київ. Але вже все. Україна встояла і здобула всесвітнє визнання. Справу програно.

І от тепер у орків без кульгавого "православ'я" об'єднуючі чинники залишаються лише примітивні: спільний святий вождь.

Це стратегічна слабкість всіх примітивних народів, які зникли з історичної арени.

Наша військова задача в цих умовах - змусити фактор спільної влади вичерпати свій потенціал. Не дати Путіну за результатами війни продемонструвати своїм племенам нічого в якості здобутку.

І коли орки усвідомлять, що потенціал Святої Влади у Кремлі вичерпано, спільна влада із об'єднуючого чинника перетвориться на роз'єднуючий.

Хай нам в цьому поможе Бог.