"Це все квіточки..." - Тетяна Ніколаєнко

"Це все квіточки..." - Тетяна Ніколаєнко

Як ви думаєте, що є спільного у справах про вивезення ільменіту в Росію, про розкрадання підприємств Фонду держмайна, справі про держзраду і в найвідомішому контракті про непоставку зброї? Там всюди спливає одне прізвище - Олександр Беляєв.

Пам'ятаєте в жовтні з'явилась заява звинуваченого у держзраді Кулініча про свояка Баканова Олександра Беляєва, якого, виявляється, готували до переговорів з Шойгу.

На флешці Кулініча були матеріали про Єрмака, Маркарову, Шмигаля, але він якогось біса вибрав нікому не зрозумілого персонажа. Кулініч так і не зміг мені пояснити свій вибір на останньому засіданні суду, яке було відкритим.

Тому довелось пошукати. 2,5 місяці. Перші результати гуглу були "обнадійливими":

- п'яна гулянка на озері Свитязь мужиків, які вирішили відпочити без трусів. В головних ролях Беляєв, син колишнього голови СБУ і працівник одного вугільного підприємства, близький до Прутніка з команди Януковича;

- відео-одкровення його бізнес-партнера Лазутіна: "Є у мене партнер. Саша Беляєв. Він уже СБУшників "обілетив" на я є….ть яку суму. Ваня вирішує тільки через Першого. Хто б тобі що не п…в. Вирішує Перший і Серьога Шефір", - розповідає Лазутін.

-розповідь бізнесмена Ігоря Тинного, як компанія Беляєва і Баканова в нього рейдерила ГЕС, а потім організувала два десятки кримінальних проваджень.

Так от - це все квіточки.

Беляєв був бізнеспартнером Зеленського. Не тому, що вони з Лазутіним називали себе першими спонсорами Кварталу. Ні. Його дружина була акціонером однієї з найбільших компаній Кварталу - ТОВ Ретин.

Після обрання Зеленського президентом люди в погонах принесли на Банкову течку, де повідомлялось про польоти Беляєва в Москву і про поїздки там у машинах, на номерах, які не б’ються. При чому цю інформацію вони отримали від західних джерел.

Тим не менше, добра половина джерел видання стверджує, що Беляєв і далі мав вплив на кадрові призначення в СБУ. Решта, включаючи Баканова, це звісно заперечує.

Коли я випустила текст про Кулініча, то один з високопосадових правохоронців того часу надіслав таке повідомлення: «Я прізвіще Беляєва дізнався в 2019. Він і Радченко-молодший сиділи в бекофісі і набирали СБУ для лейтенанта. Одного цікавив компромат, іншого - бабки».

Чинні силовики в одну душу розповідають, що Банкова давно відшила афериста Беляєва.

Може, і відшила. Але є нюанс - найцікавіше з ким зараз веде бізнес Беляєв. Якщо коротко, то це найбільше заслуговує слова МАФІЯ, яка до того ж постачала товар для виробництва зброї Росії. І оскільки ніхто не з неї не сів, бо, кажись, точно довелось би саджати мінімум ще й Шефіра, то є великий сумнів у щирості відшиву.

P.S. один з партнерів Беляєва якогось фіга представляється агентом ГУР. Кирило Олексійович, вам що Трубіцина з Шевченком мало? Зробіть з цим щось.

P.P.S. Оскільки акаунт Беляєва закритий, то я 2 місяці вивчала сторінки його доньок. Типова dolce vita. Але було дуже смішно, що після того ,як я попросила про один коментар, ці сторінки також були раптово закриті. А жаль, там такі лайкальщики прикольні сиділи - Ларін з СТЕ, Альперін, Медяник...