"ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ..." - Олег Шарп

"ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ..." - Олег Шарп

На 3 грудня 1917 р. більшовицький уряд Росії призначив урочисту передачу гетьманських клейнодів Україні та навіть виділив 3 тисячі рублів.
У Петрограді біля Успенського собору зібралися представники Центральної Ради України, пішли посланці до Смольного та звернулися до Сталіна. Той попросив документ і на очах присутніх роздер його попри те, що там стояв підпис Леніна: «Усі знають, що українці ображені, тому, де будуть клейноди – не важливо».
Що змінилось з тих пір? Нічого... Будь-який папір, підписаний росіянами, має цінність не більшу, аніж півень якутського скульптора з лайна. Шкода, що це ніяк не хоче зрозуміти наш потерпілий.
В цей день, у 1775 році вперше піднятий зоряно-смугастий прапор США.
Пропагандистська шваль "рускогоміра" прагне повернути нас у щасливе минуле. При цьому постійно і невтомно лякаючи страшною Америкою, яка хоче "поневолити російський і український народи". А депутат Ківа, на обличчі якого написана вся історія совка, водить хороводи біля посольства США.
А що робить у цей час Америка? Америка за допомогою грошей і конституцій встановлює свої форпости в найболючіших точках земної кулі. При цьому, за задумом Вашингтона, ці форпости повинні бути не тільки добре озброєні, але і успішні з точки зору добробуту їх жителів.
Вийшло це у Вашингтона? Вийшло. На Близькому Сході це потужний і добре озброєний Ізраїль, у підчерев'ї Росії і КНДР - американізована Південна Корея, в АТР - багата і напхана американськими базами Японія, у центрі Європи - благополучна і сильна Німеччина.
Водночас всі проекти Совдепії/Росії провалені, а країни-сателіти живуть бідно і нещасливо.
Так до кого тягнутися Україні? До "рускогоміра", який замість того, щоб копіювати найбільш вдалі моделі розвитку, б'ється головою об стіну, винаходячи власні правила і гордо називаючи це лайно "скрєпами", або до цивілізованих країн, в основі розвитку яких стояли американський капітал і американська демократія? Відповідь, я думаю, очевидна.
Але нам своє робити... Раночку!