"Цей конформізм нам боком вилізе. Хоча ні. Вже вилазить…" - Павло Вернівский

"Цей конформізм нам боком вилізе. Хоча ні. Вже вилазить…" - Павло Вернівский

Реакція заступника керівника ОП на статтю Залужного доводить, що в середині ОП не задоволені рішенням головнокомандувача вийти в публічний простір з такими різкими заявами.

Тим більше, якщо подивитись біографію цього бюрократа, то він в ОП працює з 14 року, а з 2019 його підвищили на посаді до заступника. А це значить, що він не тільки чудово влився в нову команду, а зміг стати «своїм». Причому це така категорія чиновників-конформістів, які будуть повністю підтримувати свого начальника і завжди будуть з ним погоджуватись.

Звичайно, критикувати Залужного в публічній площині, який в свою чергою користується підтримкою та довірою суспільства, це дуже ризикова справа. Тому в ОП нема публічної позиції по цьому питанню.

Інша справа, якийсь недалекоглядний чиновник висловлює свою позицію щодо статті Залужного, бо дуже хоче догодити керівництву, але по власній дурості не розуміє коли можна це робити, а коли ні))

В будь-якому разі, з цієї ситуації зрозуміло, що Залужний виніс в публічну площину те, що виносити не можна. Мало того, він не погодив цей публічний вихід з ОП…

І тут мені одразу хочеться провести парелелі з одним історичним прикладом. В Першу Світову війну головнокомандувач британськими військами тоді теж вийшов в публічну площину з більш провокативною заявою, що уряд не здатен забезпечити армію зброєю і це приводить до величезних втрат. Тоді його заява спровокувала ефект бомби в суспільстві і привело до кадрових змін в уряді. І змусило уряд більш відповідально відноситись до необхідності забезпечення армії.

Якщо повернутись до нашої ситуації, то в свої статті Залужний звертається до західних еліт і лише акцентує увагу на наших проблемах , але при цьому нікого не критикуючи.

І вже цей момент викликав невдоволення в ОП. Доречі цікаво, а як би в ОП відреагували на реальну критику?

Бо там хотіли замовчати, що ми летимо в прірву і розрулити ситуацію до моменту катастрофи. Однак, нажаль там чомусь не розуміють, що не завжди виходить пропетляти і не завжди проблеми можуть вирішитись самі собою…

Колись вже казав про це. Цей конформізм нам боком вилізе. Хоча ні. Вже вилазить…