"ЦЕЙ «НІКОМУ НЕ ЦІКАВИЙ» ПОРОШЕНКО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЦЕЙ «НІКОМУ НЕ ЦІКАВИЙ» ПОРОШЕНКО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Цікаві штуки відбуваються. Влада, руками своїх вірних атнипіарників намагається нас переконати, що Петро Порошенко за рівнем прихильності українців перебуває не на другому, а на третьому місці (після Юлії Тимошенко, про яку відомо лише те що вона і її політсила все ще існують). І водночас влада наразі розгорнула безпрецедентну компанію з чорного піару проти… як раз таки Петра Порошенка. Дивіться самі. 

Протягом одного лише серпня місяця в соцмережах та в окремих ЗМІ запускалися месседжі: Порошенко сприяв діяльності в Україні Андрія Деркача (певно саме за це Деркач поширив брехню «обіймаю – жму руку»); адвокат Порошенка Ігор Головань-де ухиляється від служби у ЗСУ (але у ТЦК до Голованя – нуль претензій); Порошенко зареєстрував закон що дозволяє чиновникам виїздити за кордон (чиста брехня – ішлося про право виїздити за кордон всім хто не має претензії з боку ТЦК, і ще про демобілізацію тим хто відслужив 36 місяців); Порошенко-де свого адвоката відмазав від служби у ЗСУ через свій агробізнес (але у ТЦК знову таки – нуль претензій); Порошенко став багатший ще на 38 мільйонів (це ж нечуваний гріх – коли твій син гарно керує сімейним бізнесом, ви в курсі?); Порошенко-де – диякон УПЦ МП (цю «сенсацію» спростовували кілька разів у самій УПЦ МП); Порошенко, мовляв, проти ратифікації Римського статуту (але ані слова, що Зеленських хоче ратифікувати Римський статут із відстрочкою на 7 років, що створить божевільню в стосунках з Міжнародним кримінальним судом). 

Найбільш оригінальне звинувачення – Порошенко-де заборонив депутатам ЄвроСолідарності відпочивати на європейських курортах. Ну, нема депутатів ЄС на європейських курортах (на відміну від депутатів-служок) – ознака вірна, Порошенко заборонив. 

До речі набір авторів всіх цих накидів – стабільний. Це чорні парники Сергій Іванов і Володимир Петров, Х-перти Петро Олещук та Валентин Гладких, і сайти типу «ПолітБавовни». Одним словом, джерела з достовірністю рівня написів на паркані – але розганяють їх широко і явно за гроші ОПУ. 

Доречне питання – кому й навіщо це треба? 

Відповідь очевидна. Саме політсила Петра Порошенка додавила владу на прийняття бодай якогось закону про заборону московської церкви, саме політсила Петра Порошенка зірвала владі справу Романа Червінського, політсила Петра Порошенка на дозволяє владі остаточно встановити монополію на ЗМІ тощо. 

А ще Петро Порошенко особисто передає на фронт допомогу у мільярди гривень, на відміну від мільйонера Зеленського, чий «Квартал-95» в масштабній допомозі фронту не помічений як таке. У немасштабній – також, на фронті я БПЛА для роботи купував через волонтерів, наразі для поповнення розхідників я гроші маю просити у читачів, бо сподіватися на державу – як би це сказати м’якше? Держава пообіцяла мільйон дронів, і знайшлися моральні вилупки які заявили що дрони вироблені волонтерами – це і є той мільйон. Але є така деталь – ці всі дрони куплені не на гроші держави, а на пожертви громадян, жоден президент Зеленський до їхньої купівлі стосунку не має. Це лише один приклад, яких – сотні. 

В цьому і полягає основна причина таких накатів. Політсила Петра Порошенка не дає владі під прикриттям війни встановити остаточно авторитарну модель влади в Україні. Очевидно, владу це бісить. 

І ще. За даними топових статистичних агенцій, рівень довіри до Зеленського впав нижче 50% і продовжує падати. Фокус у тому, що Зеленський – єдиний в «Слузі народу» з таким рейтингом, у всіх його поплічників рівень довіри не вищій за 30%. 

Як проголосують виборці на майбутніх виборах, зараз сказати не може ніхто. Але наявність в країні діючої опозиції сильно псує настрій владі.