Час одягати шапку з фольги: у iPhone 11 Pro виявили надзвичайний рівень випромінювання

Час одягати шапку з фольги: у iPhone 11 Pro виявили надзвичайний рівень випромінювання

Незалежна закордонна лабораторія заявила, що рівень радіочастотного випромінювання iPhone 11 Pro більш ніж у два рази перевищує межу Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC).

Про це повідомляє BGR.

Тести проводилися на iPhone 11 Pro, розташованому приблизно в 5 мм від манекена. Лабораторія радіочастотного опромінення зазначила, що вплив радіації може бути ще більш вираженим, якщо телефон знаходиться в кишені користувача.

Федеральна комісія зі зв’язку (FCC) сертифікує лише ті пристрої, випромінювання яких не перевищує 1,6 Вт / кг. Незалежна лабораторія заявила, що у випадку з iPhone 11 Pro цей показник становить 3,8 Вт / кг.

Але цікаво, що в тестах iPhone 11 Pro без чохла порівнювався з iPhone в чохлах Gadget Guard з технологією Alara, які продає сама Penumbra Brands. Як запевняє виробник, "результати випробувань в сертифікованих FCC лабораторіях показують, що технологія Alara знижує вплив на 67% в порівнянні з незахищеним пристроєм".

Проте, ця заява привернула увагу Федеральної комісії зі зв’язку й було проведено повторне тестування. За даними чиновників, в деяких випадках iPhone 11 Pro демонстрував легке перевищення встановленого порогу, проте у звичайних сценаріях використання смартфон не представляє небезпеки для здоров’я.