"ЧЕКАЮ РЕЙТИНГИ" - Николай Ильинов

"ЧЕКАЮ РЕЙТИНГИ" - Николай Ильинов

Зазвичай, на початку року, я чекаю два рейтинги. Першій - це рейтинг сприйняття корупції від Transparency international, який в цьому році вийде 28.01.2021, а другий це рейтинг найбільших платників податків в Україні за минулий рік.
Дивлячись на першій рейтинг, я хочу переконатися, чи то в мене тільки відчуття, що корупція зростає, чи світ теж це побачив. Нагадаю, що за 2019 рік ми опустилися на 6 позицій з 120 до 126 місця, і це після того як у 2018 році піднялися на 10 позицій.
А другий рейтинг для мене теж цікавий. Я впевнений, що в ньому буде компанія «Нова Пошта», яка направляє посилочки по 59 гривень за штуку. Я впевнений , що там буде Рошен, який продає шоколадки по 15-25 гривень та торти по 150-200 гривень. Там, 100%, буде Епіцентр, якому в цьому році «допомагали» всією Країною и там точно не буде «одного з найбільших в Європі виробників розважального контенту» (взято дослівно с сайту компанії), квітки на концерти якого коштують 180-4000 гривень, а випуск однієї передачі на ТВ коштує від декількох десятків до сотень тисяч доларів США.
Але більше всього, мене цікавить, скільки там буде компаній, які «освоювали» більше 100 млрд гривень «великого будівництва». Щось мені підказує чуйка, що не буде жодної.
А може я просто помиляюся?