Через коронавірус другі дебати Трампа і Байдена перенесені до Маямі

Через коронавірус другі дебати Трампа і Байдена перенесені до Маямі

Університет Мічигану у вівторок відмовився проводити намічені на жовтень передвиборні теледебати кандидатів у президенти, висловивши занепокоєння з приводу того, що це буде небезпечно на тлі зняття карантинних обмежень.

Другі дебати між республіканцем Дональдом Трампом і його суперником, демократом Джо Байденом, заплановані на 15 жовтня, пройдуть в центрі Адріани Аршти в Маямі, повідомила Комісія з президентським дебатів.

Дебати пройдуть з 29 вересня по 22 жовтня

У Флориді зафіксовано понад 97 000 випадків зараження коронавірусом, і число нових заражень різко зросло після того, як штат швидко зняв обмеження. У Мічигані з березня було зареєстровано понад 67 000 підтверджених випадків, але в останні тижні спостерігалося менше нових випадків.

Глава Мічиганського університету Марк Шліссель в своєму листі до комісії заявив, що рішення прийнято з урахуванням рекомендацій органів охорони здоров'я та експертів.

Оскільки Трамп на даний момент відстає від Байдена в більшості національних опитувань громадської думки, передвиборний штаб президента минулого тижня заявив, що хоче провести більше запланованих трьох дебатів і почати їх раніше. Ці запити були швидко відхилені командою Байдена.

Менеджер кампанії Байдена Джен О'Меллі Діллон в понеділок написала в Комісію з дебатів, повідомивши, що Байден готовий дотримуватися поточного графіка дебатів, який передбачає три раунди для кандидатів в президенти і один - для кандидатів у віце-президенти. Дебати пройдуть з 29 вересня по 22 жовтня. Штаб Байдена також хоче отримати від комісії гарантії, що вона вживає належних заходів у зв'язку з COVID-19.