Через обвал школи в Україні перевірять усі будівлі, побудовані до 1980 року

Через обвал школи в Україні перевірять усі будівлі, побудовані до 1980 року

Школи, побудовані в Україні до 1980 року, перевірять на аварійність. Про це повідомив у вівторок віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Перевірятимуть фундаменти та комунікації, які проходять біля навчальних закладів.

«Буде надана така вказівка і попередження, щоб провести планові навчання по інших школах з евакуації дітей у зв'язку з можливими надзвичайними ситуаціями», - додав урядовець.

Нагадаємо, 11 жовтня у Василькові обвалилася стіна у школі №6. За попередніми даними, потерпілих немає. Як повідомили в ДСНС, обвалилася фасадна стіна на трьох поверхах висотою 9 м і шириною 15 м, перекриття побутових приміщень та коридор.

Зі школи евакуювали 631 особу – 589 учнів та 42 особи персоналу. Поліція встановлює причину руйнування. На місці події працюють слідчі, які опитують працівників школи та свідків.

За фактом обвалу стіни школи відкрито кримінальне провадження за ст.275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. Зубко заявив, що можливою причиною обвалу школи могла бути дощова каналізація, розміщена поряд із навчальним закладом.

Джерело: ВВС Україна