Черговий фейк від "корисних ідіотів" - Igor Aizenberg

Черговий фейк від "корисних ідіотів" - Igor Aizenberg

Бачу, що «професійні трампісти» в Україні та й не тільки в Україні, поширюють черговий фейк стосовно військової допомоги США.

Після спростування фейку про нібито заморозку військової допомоги США, вони поширюють нову дезинформацію, що нібито військова допомога, яку адміністрація Джо Байдена надала Україні у 2021 році на $275 мільйонів - це допомога, яку виділив Трамп, а «проросійські» «соціалісти» демократи не мають до цього відношення.

Це черговий фейк, який росповсюджується агентами впливу кремля, або його «корисними ідіотами».

Ще раз. У 2016 році Конгрес схвалив Ukraine Security Assistance Initiative - Ініціативу Допомоги Україні у Галузі Безпеки. Згідно цієї ініціативи кожного року кошти на допомогу Україні у галузі безпеки, у тому числі на безпосередню військову допомогу, включаються в оборонний бюджет США, який завжди приймається Конгресом у вигляді окремого закону.

Закон про оборонний бюджет США на 2021 рік був прийнятий Конгресом у грудні 2020 року, в нього було закладено допомогу Україні у галузі безпеки на $275 мільйонів.

Трамп до прийняття цього закону про військовий бюджет не має абсолютно ніякого відношення. Він наклав на цей закон вето. Конгрес це вето подолав, Сенат був навіть змушений робити це на спеціальному засіданні 1 січня, щоб не залишити власну армію без грошей. Після подолання Конгресом вето Трампа закон вступив у силу 1 січня без підпису президента.

А адміністрація Джо Байдена, як і належить виконавчій владі, виконує цей закон про оборонний бюджет і надала Україні у 2021 році військову допомогу у повному обсязі $275 мільйонів, передбачених цим законом - Пентагон звітував про допомогу на $125 мільйонів 1 березня і на $150 мільйонів 11 червня.

Не давайте ввести себе в оману, перевіряйте джерела своєї інформації.

Здоров‘я усім.

Репост вітається.