"ЧЕРНОВОЛ ПОДОЛАЛА ПАРКАН" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЧЕРНОВОЛ ПОДОЛАЛА ПАРКАН" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Як і варто було чекати, ДБР знайшла виправдання тому що з брифінгу заступника голови ДБР і колишнього адвоката Бабікова в брутальній формі викинули журналістку Тетяну Черновол, завдавши їх важких травм – пошкодили ногу.

Виявляється Тетяна Черновол здійснила страшний злочин – вона перелізла через паркан ДБР і так потрапила на брифінг. І ще – вона замахнулася на Бабікова. За версію ДБР – хотіла кинути в нього телефон. Тетяні Черновол погрожують строком у 2 – 5 років.

Що я можу тут сказати?

1. Хай буде відомо ДБР, що Тетяна Черновол – журналіст-рослідник. Тетяна Черновол свого часу перша дослідила «героїчне минуле» Рината Ахмєтова, привезла репортаж з Грузії про війну 08.08.08, проникла в резиденцію Януковича в часи президентства «дарагого Федоровича». Якщо хтось думає що робота журналіста-розслідника – курорт, де інфа сама прибігає до тебе – ви сильно помиляєтеся. Ті журналісти, до кого інфа прибігала сама нині працюють в керівництві держкомпані з з/п 300-500 тисяч. А для справжнього журналіста-розслідника буденність – здійснювати подвиги рівня Джеймса Бонда. Раджу почитати що чудять розслідники на Заході – багато цікавого дізнаєтеся.

2. Фраза «вона замахнулася на Бабікова» і «вона хотіла кинути в Бабікова телефон» - це повна аналогія з виправдовуваннями дворового сявки, який побивши дівчину, галасує типу «а вона першою почала» та «та вона до мене клеїлася». Спілкування з Януковичем пану Бабікову явно не минулося даремно. Хлопчика від гопоти вивезти можна, а от гопоту з хлопчика… Судять не за намір, судять за факт. Якби судили тільки за погрозу – за погрози мені особисто на зону мали б відправити уже осіб 200, включаючи чинних нардепів і керівників Нацкорпусу. Ніякий телефон Тетяна Черновол у Бабікова не кидала, і ніхто не доведе, що її жест був не спробою кинути телефон, а скажемо, спробую підняти руку аби поставити питання.

3. Ані факт проникнення на територію ДБР через паркан, ані факт «замахування», ще ніколи не був підставою, аби охорона ДБР завдавала журналісту травм, тим більше – жінці. А Тетяна Черновол травмована – я це бачив на власні очі. Крім Черновол у тисняві постраждала чинний народний депутат Марія Іонова – а це кричуще свавілля і порушення закону з боку державних службовців, поліції чи ДБР, не важливо.

4. Олександр Бабіков – особа не стороння до цієї справи. Саме з його брифінгу викинули Черновол. Саме через присутність Тетяни Черновол, очевидно, брифінг затримали. Бабіков – заступник Венедиктової, яка незаконно обіймає посаду тво голови ДБР (така посада не передбачена законодавством) і призначена президентом (Конституційний суд заперечив право президента призначати голову ДБР). Бабіков – особа з явним конфліктом інтересів, він адвокат Януковича. Бабіков дивно призначений на свою посаду – явно він знав що виграє конкурс. За всім цим очевидні інтереси президента Зеленського. Нарешті, травмування Тетяни Черновол може бути помстою журналістці. Тетяна Черновол заявила, що саме Бабіков буде реальним головою ДБР (Венедиктова – лише ширма) і Тетяна Черновол щойно привезла з Оману результати розслідування про те що Зеленський в Омані таємно від суспільства обговорював питання продажу української землі.

5. Якби ДБР справді дбала про інтереси держави, Тетяні Черновол після цього інциденту треба було не в’язницею погрожувати, а нагороду вручати – її дії відкрили кричущі недоліки в організації охорони державної установи – ДБР. Якщо одна журналістка зуміла перелізти паркан і без перешкод заявитися в зал, де мав відбутися брифінг керівника ДБР, все керівництво ДБР мусить молитися, що те саме не зробив відморожений шанувальник «рускава міра» з ОРДЛО у поясі шахіда. Бо якби сталося так – ми зараз обговорювали б теракт, а не травмування журналістки гоблінами з ДБР.

І наостанок – для ЗЕктантів, які уже регочуть з Черновол, мовляв: «та вона божевільна». От в точності ті самі слова я чув на адресу добровольців які вирушали на фронт у березні-квітні 2014 р. Гадаю – зрозуміло.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко