"Четвер, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Четвер, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Заява G7 про заборону на імпорт російських алмазів очікується до кінця цього місяця, після чого буде пропозиція щодо 12-го пакета санкцій ЄС проти Росії
*
Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з Коаліцією правозахисних організацій "Україна. П’ята ранку", де обговорив питання цивільних заручників, депортованих дітей, військовополонених та безвісти зниклих
*
“Наступного разу нам може не так пощастити”– МАГАТЕ про вибиті внаслідок російської атаки вікна на Хмельницькій АЕС
*
Росія і Китай наклали вето на проект резолюції США щодо Близького Сходу в Радбезі ООН
Документ, запропонований США, засуджував ХАМАС, закликав до звільнення заручників і пропонував паузи у військових діях для доставляння гуманітарної допомоги
*
Ізраїль: більше половини заручників ХАМАС мають іноземні паспорти
За даними ізраїльської влади, серед заручників, захоплених 7 жовтня бойовиками ХАМАС [визнана США терористичною організацією] - 12 американців, 54 таїландці, 15 аргентинців, 12 німців, 6 французів, 6 росіян
*
Генеральна асамблея ООН збереться в четвер уранці на надзвичайну спеціальну сесію для обговорення гуманітарної ситуації, що склалася у звʼязку з війною між Ізраїлем і палестинським угрупуванням ХАМАС
*
Японія та Філіппіни розглядають можливість проведення переговорів щодо нового двостороннього договору про посилення співпраці у військовій сфері та проведення спільних навчань
*
Рада Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) залишила в силі відсторонення росіян та білорусів від змагань
*
Спікером Палати представників Конгресу США став Майк Джонсон, який критикував допомогу Україні
*
Байден закликав Конгрес швидко діяти для вирішення нагальних проблем
Президент США Джо Байден привітав нового спікера Палати представників республіканця Майка Джонсона. Байден визнав, що у нього з Джонсоном є "реальні розбіжності з важливих питань", але запропонував "докладати взаємних зусиль, щоб знайти точки дотику скрізь, де це можливо"
*
Понад 500 активістів з України та США просили представників Конгресу продовжувати підтримку Києва
У Вашингтоні відбувся третій Український саміт дій (Ukraine Action Summit). Протягом двох днів, 22-23 жовтня, група активістів зі США та України переконували представників Конгресу в необхідності подальшої підтримки Києва.
Цей саміт зібрав понад пів тисячі учасників, до нього долучилися представники з 36 штатів Америки. Також він був особливо важливим з огляду на те, що саме цими днями в Конгресі вирішується доля нового пакету фінансування для України.
Переселенка з Маріуполя 17-річна Маргарита зберігає в телефоні відео свого розбитого дому. Протягом двох днів вона показувала його в офісах американських конгресменів, та розповідала про злочини росіян.
"Це мій перший раз на саміті. Ми приїхали сюди розмовляти з конгресменами, сенаторами, розповідати нашу історію, щоб вони зрозуміли – є багато таких людей як я, в яких уже нічого немає", - розповіла Маргарита Науменко з Маріуполя.
Маргарита з мамою зараз живуть у США, їх запросили до участі у третьому Українському саміті дій на капітолійському пагорбі – великому адвокаційному заході на підтримку України.
"Це страшне горе. І ми приїхали розповісти, шукати підтримки, а також подякувати за те, що вони багато роблять", – сказала Маргарита.
Часу дуже мало, погодні умови погіршуються, але зараз є можливість досягнути великих результатів на фронті. Не вистачає різних видів озброєння
Віталій Бойко, військовослужбовець Нацгвардії
На зустрічі до Капітолію у рамках саміту прибули й українські військові, аби донести до представників Конгресу, що в української армії є велика потреба в озброєнні та боєприпасах.
"Зараз дуже відповідальний період, зараз зокрема наша бригада знову готується до наступу, часу дуже мало, погодні умови погіршуються, але зараз є можливість досягнути великих результатів на фронті. Не вистачає різних видів озброєння, тому що бойові дії йдуть дуже активно і це все є розхідним матеріалом", – розповів Віталій Бойко, військовослужбовець Національної гвардії України.
Військовослужбовиця ЗСУ Андріана Арехта теж вдячна США за надану зброю, проте, як каже, "потрібно ще".
"Тому, що зброя і броньована техніка рятує, працювала я зі Стінгерами, які були передані Україні, з МК 19, Свічблейдами. Нам потрібна "броня", ППО, нам потрібно обов'язково захистити небо", - наголосила Арехта.
На третій Український саміт дій на Капітолійський пагорб, кажуть організатори, з'їхалося понад 500 учасників із 36 штатів. Конгресмен-демократ Майк Квіглі і конгресмен-республіканець Даг Ламборн вийшли до учасників саміту, аби сфотографуватися і підтримати.
Загалом за два дні активісти мали понад 200 зустрічей із сенаторами, конгресменами та їхніми помічниками від обох провідних партій США.
"В абсолютній більшості випадків це громадяни США і це дозволяє їм приходити до своїх представників і говорити про те, що вони просять підтримувати, і за що вони адвокують. Фінансова підтримка України, підтримка України зброєю, тренування пілотів F-16. Це, зокрема, геноцид в Україні, це передача на відбудову Україні заморожених активів РФ", - розповіла Евеліна Курілець, виконавча директорка фонду "Razom" в Україні.
Треба просто переконати цих людей, що це важлива тема, і Сполучені Штати мають моральний обов’язок допомогти їм
Марк Лібер, волонтер
Одним із таких активістів є громадянин США Марк Лібер із Аризони, який не мав знайомих в Україні до початку повномасштабної війни, а тепер регулярно літає туди як волонтер. Він разом з іншими учасниками саміту розповів у кабінетах Конгресу, що для нього означає перемога України:
"Я особисто адвокую за те, що Конгрес США має стояти з Україною, вона повинна перемогти, повинна бути частиною НАТО, її територіальні кордони 1991 року мають бути відновлені... 60-70% населення Аризони підтримують Україну. Решта населення, дуже гучна, і від неї вони (конгресмени - ред.) отримують інформацію. Тож треба просто переконати цих людей, що це важлива тема, і Сполучені Штати мають моральний обов’язок допомогти їм", – сказав Лібер.
Оскільки в Конгресі незабаром мають вирішити долю нового запиту президента США про фінансову допомогу Україні, учасники саміту кажуть - важливо, що їм вдалося зустрітися з представниками зокрема тих конгресменів, які не підтримують фінансування Києва.
Ви говорите нам, що підтримуєте Україну, чому ваші результати голосувань свідчать про інше?
Джек Гарсія Франко, американський активіст
"Ми повинні наголошувати, що гаразд, ви стурбовані бюджетом – 3% оборонного бюджету, менш ніж 1% американського ВВП допоможуть Україні. То де ж цей бюджет? Чому ви не можете знайти кошти? Конгресмени працюють на нас, вони працюють на виборців. Не буде неправильно ставити їм такі складні запитання, як-от: «Ви говорите нам, що підтримуєте Україну, чому ваші результати голосувань свідчать про інше?», - такі запитання на зустрічах в офісах певних конгресменів із Техасу ставив виборець із цього штату, американець Джек Гарсіа Фрaнко.
Учасниця групи з Техасу Дар’я Ледесма каже, хоча її делегація мала непрості розмови, проте донести інформацію вдалося, і крок за кроком такі дії можуть змінити думки конгресменів, які не підтримують Україну:
"Є такий момент, що в них немає повноти інформації, чи вони, можливо, якось не так розуміють. Що ми намагаємося робити - це їм пояснювати і надавати інформацію", – Ледесма.
Такої ж думки й інші учасники саміту. Вони певні, що слова виборців та живе спілкування з людьми, які є свідками ситуації в Україні, впливають на конгресменів. Надію на те, що зміг достукатися до політиків, має й американець Пол Сміт, який понад рік воював в Україні, а тепер долучився до делегації від Каліфорнії:
"Я був на зустрічі з представником Республіканської партії. Сподіваюся, мої розповіді про бої на фронті, і те, що я поділився своїми знаннями про допомогу, яку Сполучені Штати надали Україні, матимуть корисне застосування."
На важливості такого спілкування з конгресменами наголосили і колишні посли США в Україні, які виступили перед учасниками саміту.
"Я вважаю, що такі зустрічі, де українські американці приїжджають до Вашингтона, щоб виступати за Україну, є надзвичайно важливими, тому що в демократичних країнах наші обрані посадовці ведуть нас, але вони також прислухаються до того, що кажуть люди. Тож це надзвичайно важливо", - зазначила Марі Йованович, посолка США в Україні у 2016-2019 роках.
Ті цінності, за які борються українці – це наші цінності
Вільям Тейлор
На важливості підтримки України перед учасниками саміту наголосив також посол США в Україні у 2006-2009 роках Вільям Тейлор:
"Українці воюють за свої родини, за свої громади, за свою націю, за своє існування. Але поки вони це роблять, вони також захищають Європу та США. Тож ті цінності, за які борються українці – це наші цінності. Це американські цінності, європейські цінності. Ось за що ми воюємо. І це те, що ми повинні сказати Конгресу".
На завершення саміту його учасники розгорнули найбільший український прапор у світі. Він на кілька хвилин замайорів на Національній алеї Вашингтона.
Вперше цей стяг розгорнули у 2012 році у Києві і занесли до Книги рекордів України. Його також розгортали в Польщі та кількох містах США, зокрема у Центральному парку Нью-Йорка.
"Він побував у Нью-Йорку, він побував у Бостоні і Філадельфії. І ми дуже хочемо, щоб він поїхав по всіх Сполучених Штатах. Ми хочемо, щоб усі політики побачили нас. Ми хочемо, щоб Сполучені Штати продовжували допомогу Україні," - зазначив один із організаторів акції представник організації KLYCH Олександр Крапівкін.
*
“Байден нагадує Рейгана у його найкращому вигляді” – оглядачі та політики реагують на промову президента США про Україну та Ізраїль
*
Байден обговорює з прем'єр-міністром Австралії стримування Китаю та кібербезпеку
На порядку денному обговорення в Білому домі також - Близький Схід, співпраця в галузі ШІ, космосу і чистої енергетики, а також перспективи видобутку графіту в США
*
Губернатор Каліфорнії зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном
Губернатор Каліфорнії перебуває з візитом у Китаї, де він уже провів переговори з міністром закордонних справ Китаю Ван І та заступником голови КНР Хань Чженом
*
"США мають допомогти виштовхнути Росію з Криму". У Конгресі дискутували про стратегію щодо Чорного моря
Чорне море стає “гравітаційним центром майбутнього Європи” і відіграє важливу роль у суперництві між Росією, США та Китаєм. А план України "виштовхнути Росію з Криму" повинен здійснитися за непохитної американської підтримки. Такі заяви озвучив сенатор-республіканець Піт Рікеттс під час слухань у підкомітеті Конгресу США з питань Європи та регіональної безпеки.
*
Стрілянина у штаті Мен: загинули щонайменше 22 людини
Близько 60 осіб поранено внаслідок стрілянини в місті Льюїстон, повідомляє Reuters із посиланням на NBC News. Поліція розшукує підозрюваного
*
Палата представників ухвалила резолюцію про підтримку Ізраїлю
Резолюція про підтримку Ізраїлю стала першим документом, який ухвалила Палата представників після обрання нового спікера Майка Джонсона
*
ВМС США закликали Конгрес виділити $3,4 млрд на будівництво підводних човнів
Представниця Пентагону заявила на слуханнях Комітету зі збройних сил Палати представників Конгресу США, що потрібні серйозні інвестиції, щоб виконати зобов'язання перед Австралією з продажу їй атомних підводних човнів
*
США діляться досвідом бойових дій в Іраку та Сирії напередодні очікуваного наступу Ізраїлю в секторі Газа
Американське військове керівництво підкреслює важливість зниження втрат серед цивільного населення
*
США впевнені в тому, що вибух у лікарні в Газі був спричинений палестинською ракетою
Представники американської розвідспільноти з "високою впевненістю" заявляють, що вибух у лікарні в Газі минулого тижня був спричинений палестинською ракетою, яка впала на території анклаву
*
Трампа оштрафували на 10 тисяч доларів за недоречний коментар на адресу співробітника суду
Суддя визнав, що Дональд Трамп порушив зобов'язання про нерозголошення, назвавши клерка суду в розмові з журналістами "упередженим". Захист Трампа при цьому наполягав, що коментар стосувався іншої людини
*
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод представив глобальну українську діаспору на пленарній сесії учасників Другого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи та від імені СКУ підтримав спільну декларацію саміту.
«СКУ радий бути партнером України та учасником Кримської Платформи. Ми будемо продовжувати наші глобальні адвокаційні кампанії, щоб заохотити міжнародну спільноту підтримувати Кримську Платформу. Наша єдність принципово важлива для того, щоб здолати російського агресора та відновити верховенство міжнародного права. Путін та усі російські військові злочинці мають бути притягнуті до відповідальності. Крим є та завжди буде Україною!» – заявив Павло Ґрод 24 жовтня.
*
Парламент Уельсу ( Senedd Cymru) 25 жовтня ухвалив заяву, якою Голодомор 1932-33 рр. в Україні визнається геноцидом українського народу
«Ми вдячні Senedd за визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом, вчиненим проти українців. Це важлива віха у відновленні історичної справедливості та підвищенні обізнаності про мільйони невинних жертв», - Посольство України у Великій Британії
*
Аманда Слот: "США та ЄС єдині та незмінні у своїй підтримці України та її народу"
США і ЄС продовжать робити спільні кроки, спрямовані на підрив здатності Росії вести війну в Україні
США та Євросоюз працюють разом над розв'язанням низки глобальних проблем, про що свідчить другий саміт США-ЄС, який нещодавно пройшов у Вашингтоні. Про це під час телефонного брифінгу заявила директор з питань Європи Ради національної безпеки США Аманда Слот (Amanda Sloat, Senior Director for Europe at the National Security Council).
"Саміт продемонстрував, що США та Європейський Союз єдині як ніколи. Саміт також надав можливість продовжити тісну співпрацю з актуальних питань, зокрема, щодо України та ситуації в Ізраїлі", - заявила Аманда Слот.
Вона також зазначила, що США та ЄС "найрішучішим чином засуджують ХАМАС і його жорстокі терористичні атаки на території Ізраїлю", а також "підтверджують право Ізраїлю на самозахист згідно з міжнародним правом, зокрема й міжнародним гуманітарним правом".
Аманда Слот наголосила, що на саміті обговорювалася й Україна - Сполучені Штати та Європейський Союз дуже тісно співпрацювали протягом останніх 18 місяців, щоб підтримати Київ перед лицем російської агресії.
"США та ЄС єдині та незмінні у своїй довгостроковій політичній, фінансовій, гуманітарній та військовій підтримці України та її народу, який захищає себе від незаконної та неспровокованої агресії Росії, - зазначила вона. - Ми поглиблюємо нашу спільну роботу з підриву спроможності Росії вести війну, підтримувати і розширювати свою оборонну промислову базу і потенціал".
За її словами, президент Джо Байден як публічно, так і приватно, висловив свою вдячність за все, що Європейський Союз зробив для підтримки України.
Майк Пайл - заступник радника з національної безпеки з питань міжнародної економіки (Mike Pyle, Deputy National Security Advisor for International Economics) заявив, що США та ЄС і надалі вживатимуть спільних кроків, спрямованих на підрив здатності Росії вести війну в Україні.
"Це охоплює роботу з тими, хто допомагає Росії купувати товари та обладнання для її оборонно-промислової бази; роботу з компаніями, що постачають певні критично важливі сировинні матеріали та інші високопріоритетні товари для російської оборонно-промислової бази; а також роботу з фінансовими інституціями та іншими організаціями, що сприяють таким поставкам", - зазначив він.
За словами Майка Пайла, США та ЄС планують залучити групу експертів для вивчення варіантів вчасної компенсації Україні втрат, шкоди та збитків унаслідок російської агресії коштом "надприбутків приватних організацій, отриманих безпосередньо від російських суверенних активів. Ці кошти можуть бути спрямовані на підтримку України в її зусиллях з відновлення та реконструкції відповідно до чинного законодавства.
Майк Пайл зазначив, що підхід США та ЄС до взаємодії з Китаєм базується на спільних принципах.
"Ми готові будувати конструктивні та стабільні відносини з Китаєм, визнаючи важливість взаємодії з ним. Ми будемо відстоювати наші основні цінності, зокрема в галузі економічної безпеки", - підкреслив він.
*
Парламент Нідерландів визнав гасло "Від річки до моря Палестина буде вільною" закликом до насильства
*
У середу, 25 жовтня, урядом ФРН, попри критику деяких партії і правозахисних організацій, було схвалено посилення заходів щодо депортації осіб, яким було відмовлено в статусі біженця
*
Президент Емманюель Макрон під час свого візиту до Каїра оголосив, що відправляє до Гази десантний вертольотоносець Tonnerre, який буде виконувати гуманітарну місію
*
Італійські правоохоронці провели в середу, 25 жовтня, у північних провінціях Мілана й Варезе масштабну спецоперацію проти мафіозних угруповань
*
Іспанські правоохоронці вилучили на острові Ібіца рекордну за всю історію Балеарських островів кількість гашишу – понад 8 тонн
*
Українські пілоти, які проходять навчання в Сполучених Штатах для керування бойовими літаками F-16, вже розпочали практичні заняття з льотної підготовки
*
Австралія 25 жовтня оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на близько 12,7$ мільйона, до якого увійшли обладнання для розмінування і для боротьби з дронами. Загалом Австралія надала Україні близько 578$ мільйонів. Тема України звучала і під час візиту прем’єр-міністра країни до Білого дому в середу. Австралія системно надає допомогу Україні з початку повномасштабної агресії Росії, а броньовані машини Bushmaster стали одним із символів австралійської підтримки. Про це Голосу Америки розповів посол України в Австралії та Новій Зеландії Василь Мирошниченко. Більше про нову допомогу та причини міцної підтримки – у його розмові з Голосом Америки.
Австралія підтримує нас з початку широкомасштабної агресії Росії.
Василь Мирошниченко, Посол України в Австралії
Австралія підтримує нас з початку широкомасштабної агресії Росії. Дійсно Австралія надала майже $600 мільйонів (близько 1 млрд австралійських доларів, – ГА), цю допомогу вона надає системно, постійно.
Можна сказати що іконою і символом австралійської допомоги стали відомі Bushmaster. Це бронетранспортери, які завдяки своїй формі придатні до роботи в зоні бойових дій. Також Австралія надавала М113, це бронетранспортери на гусеницях, їх також майже 56. Надавалась також артилерія і різноманітні дрони.
Допомога видається системно, кожних 2-3 місяці. Було трошки частіше минулого року, проте допомога є і підтримка України в Австралії на високому рівні.
Я також втішений сьогоднішнім пакетом допомоги. Це саме пакет військово-промислового комплексу Австралії. В цьому випадку це, безпосередньо, нові товари, які розробляються компаніями ВПК або компаніями подвійного застосування. Це нове обладнання і воно дуже корисне і потрібне нам на фронті.
Австралійські 3D-принтери можуть дуже швидко виробити деталі для ремонту бойової техніки
Для прикладу хочу розповісти про промислові 3D принтери компанії SPEE3D, які працюють по металу. Пентагон напряму закупив вже сім таких самих 3D принтерів. Чому це важливо?
У нас є різноманітна техніка, яку ми використовуємо на фронті. Часто ті чи інші деталі виходять з ладу, їх треба швидко замінити. Іноді до нас потрапляє техніка, яку вже взагалі не виробляють, і запчастин ніде не можна знайти.
І саме ці промислові принтери, які використовують нову технологію 3D-друку, можуть дуже швидко виробити будь-яку деталь, яку можна швидко, навіть в польових умовах, зробити та замінити і та чи інша техніка буде знову працювати.
Також Австралія закуповує і передає Україні протидронні технології, фактично зброя по боротьбі з дронами виробництва компанії DroneShield. Також техніка для металодетекторів та обладнання для розмінування.
Сполучені Штати є найважливішим безпековим партнером Австралії. Також Сполучені Штати є основним інвестиційним партнером для Австралії.
Саме заклик Сполучених Штатів і сприяв тому, що Австралія приєдналася до коаліції країн, які нас підтримують
Україна завжди була в темі переговорів на двосторонньому рівні. Коли Сполучені Штати створювали коаліцію в підтримку України, вони звернулися до Австралії після повномасштабного вторгнення. І саме цей заклик Сполучених Штатів і сприяв тому, що Австралія приєдналася до коаліції країн, які нас підтримують. І саме тому тема України постійно з'являється на двосторонніх переговорах, і це дуже добре, що це так відбувається.
90 Bushmaster вже були передані Україні, 30 зараз ще в дорозі. Вони активно працюють з різними бригадами на Сході.
Бачив багато звітів в публічному просторі стосовно їхньої ефективності. Ось, і певною мірою, коли я часто тут розповідаю австралійцям про стереотипи, наші стереотипи про Австралію, так донедавна нашими стереотипами це були коали та кенгуру, і починаючи з минулого року це стали також Bushmaster.
Окрім Bushmaster, звичайно, це є 56 М113, є 6 одиниць артилерійної техніки, амуніція. Є певні спільні проекти, які робила Австралія з іншими країнами, зокрема з Францією по виробництву 155-го калібру, наприклад.
Королівський борт Австралії слідкуватиме за доставкою військової техніки Україні, каже посол
Wedgetail анонсований ще в червні. Він почав працювати тільки зараз, на цьому тижні. Борт прилетів і приземлився в Рамштайні і буде протягом якогось періоду часу здійснювати моніторинг логістичних каналів доставки військової техніки для нас.
З Wedgetail буде здійснюватися будь-яка інша робота, яка робиться такими бортами на кордоні України із Білоруссю. Він знаходитиметься в авіапросторі країн НАТО, тому йдеться про Болгарію, Румунію, Польщу та Східну Європу загалом. Австралія фінансує цей борт, всю технічну команду, всіх людей, які працюватимуть на цьому борту.
Тому це є також важливим елементом співпраці між Австралією та країнами НАТО. Також це є допомогою Україні, тому що ті дані, які будуть збиратися, будуть надаватися Україні.
Австралія підтримує в цілому формулу миру. Дійсно, Міністр законних справ, коли вона виступала в Генеральній Асамблеї в вересні - а там було окреме засідання Ради Безпеки – чітко засудила дії Росії, закликала Росію вивести свої війська з України, звернула увагу на те, що Рада Безпеки потребує суттєвих змін у зв'язку з тим, що країна, яка постійно член Ради безпеки, здійснює агресію проти іншої держави.
В цьому плані підтримка є, підтримка також відбувається в рамках цієї ключової групи країн по міжнародному трибуналу. Австралія приєдналася до нього і також здійснює підтримку в інших правових аспектах. Також Австралія продовжує санкції проти російських громадян та російських компаній.
*
США нададуть Україні додаткову військову допомогу на $150 млн
До нового пакета входять додаткові ракети GMLRS для систем HIMARS, боєприпаси для ATACMS, протитанкові ракети TOW, ракети AIM-9 Sidewinder і 155-мм снаряди
*
ISW - Російські війська втратили під Авдіївкою в період з 10 по 20 жовтня понад 109 одиниць військової техніки
*
Українська розвідка знищила у Донецьку ворожий склад з боєкомплектом
*
Сили оборони України відбили атаки російських військ на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому напрямках, загалом на фронті протягом доби відбулися 66 бойових зіткнень
*
В Україні розміновано лише 40 тис. га лісів із 417 тис. га, що потребують обстеження та розмінування
*
Глава МВФ: конфлікт Ізраїлю і ХАМАСу став ще однією "хмарою на горизонті"
Крісталіна Георгієва заявила, що хоча МВФ насамперед турбує загибель людей на Близькому Сході, проглядаються і більш масштабні наслідки для всієї світової економіки
*
Туск - У справі збіжжя з Україною треба знайти компроміс, аби, з одного боку, українське зерно не загрожувало польським фермерам, а з іншого – це рішення влаштувало б Україну
*
Єврокомісія оголосила сьогодні про рішення виділити Молдові €72,5 мільйона для підтримки економіки цієї країни, яка була важко уражена наслідками військової агресії Росії проти України
*
Студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса створили 20 анімаційних уроків з медіаграмотності для шкіл
*
МОЗ - Щороку близько 200 тисяч пацієнтів потребують якісної медичної реабілітаційної допомоги, тому в Україні розбудовуватимуть систему реабілітації на базі медичних закладів
*
Завершено слідство у справі про завдання державі понад ₴176 мільйонів колишніми посадовцями ПАТ «Центренерго» і керівником приватної компанії
*
Правоохоронці повідомили про підозри п’ятьом особам у справі заволодіння 100 млн грн при будівництві сховища відпрацьованого ядерного палива
*
РФ отримала від США пропозиції щодо контролю над озброєннями
Заступник глави МЗС РФ повідомив про отримання від американців пропозицій з питань стратегічної стабільності та контролю над озброєннями
*
Пашинян: Вірменія не бачить переваг у збереженні російських військових баз на своїй території
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про це в інтерв'ю газеті The Wall Street Journal (WSJ), опублікованому в середу
*
Фігурант справи про вбивство Бориса Нємцова Руслан Геремеєв очолить новий чеченський батальйон імені шейха Мансура
*
Кремль хоче підстрахуватися перед президентською кампанією-2024
У Держдумі РФ ухвалено поправки до закону про вибори
*
Файного дня і Перемоги нам всім