"Четвер, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Четвер, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Президент: участь українців в Олімпійських іграх – велике досягнення
Україна у 2024 році представить на Олімпіаді найнечисленнішу за всю історію країни збірну
*
МОК вибрав країни, які приймуть Олімпійські ігри в 2030 і 2034 роках — ними стануть Франція і США
Зимові Ігри-2030 пройдуть у Французьких Альпах, а Ігри 2034 - в американському Солт-Лейк-Сіті
*
Кулеба: готовності Росії вести переговори сумлінно поки що не спостерігається
Глави МЗС України та Китаю зустрілися у Гуанчжоу
*
Кулеба - Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї чітко погодився, що потрібен справедливий і сталий мир в Україні, а не його ілюзія, та підтвердив повагу до суверенітету та територіальної цілісності нашої держави
*
Ізраїльські танки увійшли до Хан-Юнісу на півдні сектора Газа
Наступ стався на тлі візиту прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньяху до США, де він висловив оптимізм щодо угоди про звільнення заручників
*
Рекорди та тренди в енергетиці: повні глобальні енергетичні дані за 2023 рік
Energy Institute спільно з KPMG та Kearney показали результати кропіткої роботи та оприлюднили 73-те щорічне видання Статистичного огляду світової енергетики 2024, в якому вперше були представлені повні глобальні енергетичні дані за 2023 рік
*
Джо Байден: найкращий спосіб об'єднати країну – передати естафету новому поколінню
Президент виступив у середу ввечері зі зверненням з Овального кабінету Білого дому, щоб пояснити своє рішення відмовитись від участі у виборах
У середу президент Джо Байден виступив із промовою в Овальному кабінеті Білого Дама, щоб пояснити своє історичне рішення відмовитися від участі у виборах 2024 року та передати естафету Камалі Харріс.
Байден заявив, що "передає естафету новому поколінню", вперше пояснивши американцям причину свого несподіваного виходу з президентських перегонів.
«В останні тижні мені стало ясно, що я маю об'єднати свою партію в цьому найважливішому починанні. Я вважаю, що мій послужний список на посаді президента, моє лідерство у світі, моє бачення майбутнього Америки – все це заслуговувало на другий термін, - сказав Байден. - Але ніщо, ніщо не може стати на заваді порятунку нашої демократії. Це включає і особисті амбіції. Тому я вирішив, що найкращий шлях уперед – це передати естафету новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу націю».
«Я глибоко поважаю цю посаду, — наголосив президент. – Але свою країну я люблю більше».
«Найбільш чудове в Америці полягає в тому, що тут не правлять королі і диктатори. Це роблять люди. Історія у ваших руках. Влада у ваших руках. Ідея Америки – у ваших руках», – сказав Байден.
У своєму першому зверненні до нації після виходу з президентських перегонів 81-річний президент представив свою спадщину як визначну і заявив, що залишиться працювати на посаді шість місяців, що залишилися до закінчення його терміну.
«Захист демократії важливіший за будь-який титул. Я черпаю силу і знаходжу радість у роботі на благо американського народу. Я вирішив, що найкращий шлях йти вперед — передати естафету новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу країну», - заявив президент.
Байден підтвердив, що протягом наступних шести місяців його буде зосереджено на виконанні своїх обов'язків президента.
«Це означає, що я продовжу знижувати витрати для сімей трудящих та розвивати нашу економіку. Я продовжуватиму захищати наші особисті свободи та наші громадянські права – від права голосу до права вибору»
У своєму зверненні з Овального кабінету Байден згадав попередніх президентів Томаса Джефферсона, Джорджа Вашингтона та Авраама Лінкольна, описуючи свою любов до посади, яку він залишить через шість місяців, завершуючи піввікову кар'єру на державній службі.
Під час своєї 11-хвилинної промови Байден згадав небезпеку, з якою, на його думку, зіштовхнуться американці, якщо Трамп виграє вибори 5 листопада, не згадавши імені кандидата від республіканців.
Він сказав, що виходить із гонки, щоб допомогти зцілити рани, завдані Демократичній партії, та об'єднати демократів в ім'я перемоги.
Поза увагою камери під час промови знаходилися кілька близьких родичів Байдена та старші радники, які сиділи в Овальному кабінеті. Вони почали аплодувати, коли Байден завершив свій виступ.
Ближче до кінця промови Ешлі Байден простягла руку матері, першій леді Джилл Байден, яка сиділа поруч із нею.
Байден став першим чинним президентом, який вирішив не переобиратися, з 1968 року, коли Ліндон Джонсон, який розкритикував ведення війни у ​​В'єтнамі, раптово припинив кампанію 31 березня.
Крім того, президенти Джеймс К. Полк, Джеймс Бьюкенен, Ратерфорд Б. Хейс, Калвін Кулідж та Гаррі Труман свого часу вирішили не балотуватися на другий термін.
«Ніде у світі дитина, яка страждає заїканням, зі скромним корінням у Скрантоні, Пенсільванія, і Клеймонті, Делавер, не могла б якось сидіти за столом в Овальному кабінеті як президент Сполучених Штатів, - сказав Байден. - Але ось я тут».
Натовп співробітників увійшов до Білого дому раніше ввечері, щоб разом подивитися промову. Оплески та схвальні вигуки пролунали від тих, хто зібрався в Рожевому саду Білого дому, щоб почути виступ Байдена після його звернення.
Білий дім спростував чутки про те, що Байден має якісь когнітивні проблеми, незважаючи на недавнє збільшення кількості застережень.
Байден сказав, що зосередиться на своїй роботі як президент у останні шість місяців свого перебування на посаді. Він пообіцяв допомогти зробити НАТО сильнішим і згуртованішим, зупинити президента Росії Володимира Путіна від захоплення України, працювати над угодою про припинення вогню в Газі та просувати реформу Верховного суду. У четвер він зустрінеться з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, щоб обговорити зусилля щодо переговорного процесу в Газі.
Політична кар'єра Байдена почалася, коли його було обрано до Сенату в 1972 році у віці 29 років, ставши шостим наймолодшим сенатором в історії США. Він завершить своє перебування у Білому домі 20 січня 2025 року як найстаріший американський президент, якому вже виповниться 82 роки.
«Захист демократії важливіший за будь-який титул, - сказав Байден. - Я черпаю силу та знаходжу радість у роботі на благо американського народу. Але це священне завдання вдосконалення нашого Союзу – не про мене. Вона про вас. Про ваші сім'ї. Про ваше майбутнє. Вона – про наш народ».
Озброївшись підтримкою Байдена, віце-президент Камала Харріс зібрала достатньо голосів делегатів, щоб стати кандидатом у президенти від Демократичної партії. Вона готова зустрітися з Дональдом Трампом, який уже розпочав передвиборну кампанію.
«Завдяки вашій підтримці, я продовжую боротися за майбутнє нашої країни», - сказала Харріс у своєму виступі перед спільнотою афроамериканок в Індіанаполісі.
Вона розкритикувала «Проєкт 2025» – радикальний план урядової реформи, який пов'язують із Трампом – як спробу «повернути Америку у темне минуле».
59-річна Харріс також віддала належне Байдену, заявивши, що його мова в середу буде присвячена «не лише визначній роботі, яку він робив, але й його роботі у найближчі шість місяців».
Байден приголомшив світ, коли оголосив, що не добиватиметься переобрання, піддавшись тиску після невдалих дебатів із Трампом минулого місяця.
Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила журналістам у середу, що рішення Байдена "не має нічого спільного з його здоров'ям". Вона заперечувала, що Білий дім приховував якесь можливе погіршення стану Байдена.
Байден пообіцяв у соцмережі X, що в телевізійному зверненні він розповість «що на всіх чекає попереду і те, як він завершить роботу для американського народу».
Він повернувся до Білого дому у вівторок, прохворівши майже тиждень COVID-19, у своєму будинку на березі океану, проводячи час в ізоляції, під час якої він вирішив вийти з президентських перегонів.
Республіканці закликали Байдена піти і у відставку і з посади президента, заявивши, що якщо він не здатний балотуватися в президенти, то він не годиться і на посаду глави держави.
Байден, який дедалі критичніше ставиться до військової кампанії Ізраїлю в секторі Газа, зустрінеться в четвер у Білому домі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.
*
Нетаньягу виступив у Конгресі на тлі протестів
Біньямін Нетаньяху виступив із промовою у Конгресі у пошуках підтримки кампанії проти ХАМАС під оплески законодавців. Тисячі демонстрантів прийшли до будівлі Капітолію, щоб висловити свій протест на адресу дій Ізраїлю
*
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у своєму виступі в Конгресі США в середу закликав Сполучені Штати прискорити надання військової допомоги його країні
*
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу у своєму виступі в Конгресі США в середу назвав звинувачення Ізраїлю в геноциді палестинців обурливим наклепом
*
Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, виступаючи в Конгресі США, що Ізраїль бореться за американські інтереси, оскільки веде війну проти Ірану
*
Банки, які співпрацюють із військовими підприємствами РФ, втратять доступ до фінансової системи США
Про це йдеться в листі заступника голови Мінфіну Уоллі Адейемо, направленому в Асоціацію банків Індії та індійські промислові асоціації
*
Директор ФБР, який стріляв у Трампа, з'ясовував у Google, на якій відстані Освальд знаходився від Кеннеді.
На слуханнях у Юридичному комітеті Палати представників Крістофер Рей розповів, що в день, коли Томас Крукс зареєструвався для участі у передвиборному мітингу Дональда Трампа, він шукав в Інтернеті інформацію про замах на 35 президента США
*
Трамп і Харріс вступили в полеміку на новому витку передвиборних перегонів
Колишній президент та його ймовірна суперниця на виборах у листопаді обмінялися звинуваченнями. Передвиборна боротьба активізується
*
Сенатор Марк Келлі, який претендує на посаду віцепрезидента США в президентській кампанії імовірної кандидатки від демократів Камали Гарріс, розкритикував кандидата на посаду віцепрезидента від республіканців Джей Ді Венса за його позицію щодо України
*
Кандидат від республіканців на виборах президента США Дональд Трамп повернувся до практики образ та особистих нападів на опонентів після короткої паузи, пов’язаної з переживаннями через замах на нього
*
Засновник і генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск спростував повідомлення про те, що він нібито жертвує 45 мільйонів доларів щомісяця у фонд підтримки президентської кампанії Дональда Трампа Super Pac
*
Президент США Джо Байден заявив, що до кінця свого терміну в Білому домі продовжить об’єднувати міжнародну спільноту проти агресії Путіна, посилювати НАТО, підтримувати союзників в інших регіонах, а також працювати на благо американців
*
Позиція Сполучених Штатів щодо дипломатичних переговорів про врегулювання російсько-української війни залишається незмінною: нічого про Україну без України
*
Білий дім висміяв заклики опонентів Байдена, які наполягають на його відставці зараз, та наголосив, що президент має твердий намір досягти ще більших успіхів для країни до завершення свого терміну
*
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження санкцій проти окремих осіб та організацій у Китаї, які сприяють розвитку балістичних та космічних програм Північної Кореї в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН
*
Пані посол Канади про безпекову угоду, ракети СRV7, уран і своє повернення в Україну
"15 серпня виповниться рівно рік, як я перебуваю в Україні", – зауважила в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо пані посол Канади
*
Німеччина та Велика Британія домовилися поглиблювати співпрацю в оборонній і оборонно-промисловій сферах, зокрема для покращення допомоги Україні
*
Начальник британського Генштабу: росія витратить 5 років і покладе 1,5 млн людей, щоб взяти 4 області України
При цьому для України, за його словами, велике питання полягає в тому, чи зможе вона й надалі тримати оборону
*
У Британії інструктори зі Сполученого Королівства в межах багатонаціональної операції «Інтерфлекс» навчають українських військових вести бої в урбанізованій місцевості
*
Союз українських організацій Австралії (СУОА) проводить онлайн-опитування для отримання інформації про наявні візи, рівень освіти, кваліфікацію та родинні зв’язки українців, які прибули до країни після повномасштабного російського вторгнення
*
ЄС обговорює продовження санкцій проти Росії та виділення кредиту Україні
Єврокомісія наголошує, що і тому, і іншому систематично перешкоджає офіційний Будапешт
*
Виробники автомобілів прокоментували майбутню заборону в ЄС двигунів внутрішнього згоряння
Деякі з них, наприклад, Renault і BMW, вважають, що 2035 рік — це надто рано для такої заборони
*
Заступник міністра культури та інформполітики Тарас Шевченко обговорив з послом Королівства Норвегія в Україні Хелене Санд Андресен підтримку України у сфері культури та медіа, а також спільну протидію російській дезінформації
*
Більше як половина українських біженців, які прибули в Чехію після початку повномасштабної російської агресії, працевлаштувалися - Фіала
*
Глава Пентагону підтвердив підтримку Києва у розмові з українським колегою
Ллойд Остін та Рустам Умеров вперше поговорили по телефону після виходу Джо Байдена з передвиборчих перегонів
*
Росія завдала серії ударів по Харкову: є загиблі та поранені
Під час російської атаки по Харкову було завдано шкоди швейцарській неурядовій організації з розмінування
*
У Харкові під авіаудар РФ потрапив будинок відомого у місті бізнесмена та волонтера, власника гольф-клубу Юрія Сапронова, поранені двоє його працівників
*
Кількість поранених унаслідок російського удару по промисловій зоні в Холодногірському районі Харкова зросла до дев'яти
*
Кілька батальйонів ЗСУ опинилися під загрозою оточення в Донецькій області — Deep State
Військові повідомляють керівництву про ризики, але бригадне керівництво хоче, щоб «бійці й надалі сиділи в оточенні — до останнього солдата», пишуть аналітики
*
Чехія починає другий проект із закупівлі снарядів для України
Цього разу до нього долучаться 5 збройових компаній
*
“Це остаточне рішення”: Шольц не дає Україні дозвіл стріляти вглиб російської території
Таким чином він збирається не допустити війни між росією і НАТО
*
Шольц - Німеччина надолужує виробництво зброї як для допомоги Україні, так і для того, щоби забезпечити власну обороноздатність
*
Свою радіостанцію запустила 13-та бригада Національної гвардії «Хартія»
*
Заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Олександр Балануца і посол Японії Мацуда Кунінорі обговорили подальше безпекове співробітництво між державами та нещодавно підписану Угоду про підтримку України
*
Британія обіцяє прискорити військову допомогу Україні
Друзі України, союзники по НАТО повинні допомагати Україні подолати російських загарбників, тому що це відповідає їх власним інтересам
*
Міністерство оборони України максимально спростило для виробників процедуру кодифікації озброєння до п'яти документів
*
На музичному фестивалі Atlas United 2024 зібрали 100 млн грн на потреби української армії
*
Наразі замінованими є понад 20 тисяч гектарів земель аграрних державних підприємств, ще 98 тисячі гектарів потребуватимуть розмінування після деокупації
*
Сполучені Штати працюють з Україною над дорожньою картою для її післявоєнної енергосистеми, яка включатиме безпечні технології ядерної енергетики, відновлювані джерела енергії
*
Чехія другий рік поспіль виділяє понад 21 мільйон доларів лише на гуманітарну підтримку, розвиток та економічну допомогу Україні
*
На Закарпатті у 2023-2024 роках ЮНІСЕФ спрямувала 13 мільйонів гривень на захист дітей
*
Повідомляти про проблеми зі зв'язком можна буде у Дії – Федоров
Є сім рішень для стабілізації мобільного зв'язку та інтернету під час знеструмлень
*
ВАКС дозволив націоналізацію заводу «Вінницяпобутхім»
Підприємство раніше належало росіянам
*
На сьогодні критично важливими визнані 165 підприємств транспортної галузі, щодо 80 компаній найближчим часом буде ухвалене відповідне рішення
*
Покровська громада у Донецькій області отримала 24 генератори у межах співпраці з Державним агентством стратегічних резервів Польщі
*
Опитування: більше половини українців відмовляються жертвувати територіями України заради закінчення війни
Близько третини опитаних жителів країни вважають, що Україна може відмовитись від деяких своїх територій задля досягнення миру
*
Україна повернула з окупації ще сімох дітей
Серед них – 12-річна дівчинка, батьки якої служать в ЗСУ
*
Державне бюро розслідувань викрило схему незаконного звільнення військовослужбовців через фіктивне оформлення догляду за родичами з інвалідністю
*
Бюро економічної безпеки повідомило про підозру злочинній організації у заволодінні державними коштами в особливо великих розмірах та зловживанні службовим становищем
*
Екскерівника Кремінської філії ДП «Луганський облавтодор» засуджено заочно до 10 років за пособництво державі-агресору
*
Учасники корупційної схеми представників районного ТЦК, яку правоохоронці ліквідували на Тернопільщині, на місяць заробляли від 100 000 до 150 000 доларів
*
В австрійському міністерстві закордонних справ здивувалися запрошенню для виступу у Радбезі ООН в якості "експерта" колишньої міністерки закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка є гостею кремлівського пропагандистського каналу RT - «Настав сезон дурниць»
*
Латвійська Служба держбезпеки (VDD) звернула увагу на публічно доступну інформацію щодо присутності осіб з латвійськими паспортами в таборі «Артек» в окупованому РФ Криму і розпочала у цьому зв’язку перевірку
*
Із СПбДУ звільнили викладачку, яка підтримала Сашу Скочиленко
*
Кримського політв'язня, громадянського журналіста Сейрана Салієва перевели в так звані суворі умови відбування покарання через нібито злісне порушення встановленого порядку у виправній колонії №4 Тульської області (РФ)
*
Влада москви виплачуватиме жителям понад $21 000 премії за вступ до армії рф
Фінансовий стимул для москвичів у кілька разів перевищує виплати в інших регіонах росії
*
Тбілісі звинуватило екс-чиновників Грузії та України в змові з метою вбивства Іванішвілі
Прем'єр-міністр Грузії заявив, що “почерк” той самий, що і при замахах на Трампа і словацького прем’єра Фіцо
*
Російські загарбники будують фортифікаційні споруди на трасі Маріуполь - Донецьк та постачають військову техніку та живу силу на північ Донеччини
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім