"Четвер, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Четвер, ранок. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за ніч Захисникам України.
Вічна слава живим. Світла пам'ять полеглим.
*
«Ми нічого й нікого не залишимо у неволі». У Києві стартував четвертий саміт Кримської платформи
На заході виступатимуть держсекретар США Ентоні Блінкен, президенти Литви та Туреччини, а також лідери інших країн
*
Урсула фон дер Ляєн - Позиція ЄС щодо непохитної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України не змінилася і через десять років від початку російської агресії
*
Голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні заявила, що російська незаконна окупація Криму порушила всі міжнародні правила, і світ має боротись з наративом про «частину російської території»
*
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна продовжує залишатися з українцями у їхній боротьбі за свою територіальну цілісність, та висловив підтримку саміту Кримської платформи
*
Ердоган - Туреччина незмінно підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права
*
Зурабішвілі на Кримській платформі: Україна зруйнувала образ всемогутньої російської армії
Російське вторгнення - це не просто трагедія для України, це попередження для світу, що Росія не зупиниться і далі буде продовжувати свою агресивну тактику – воєнну окупацію, гібридні атаки тощо, прагнучи реалізувати імперські амбіції
*
Генпрокурор - В експертному середовищі країн-учасниць Римського статуту ведеться дискусія щодо надання Міжнародному кримінальному суду можливості розслідувати злочин агресії
*
Ні світові демократії, ні Церква не повинні підтримувати мир, який приймає агресію як успішний метод привласнення суверенної території іншої країни. Це було би смертельним ударом по світовій безпеці, оскільки заохочувало б усіх інших потенційних агресорів - Глава УГКЦ
*
HRW - Уряд Угорщини, порушуючи законодавство ЄС, видав «драконівську постанову», що скасовує державне фінансування притулку для біженців із західної України, в результаті чого багато з них залишилися без даху над головою
*
Папа Римський Франциск у середу прибув до Сінгапуру в межах останнього з чотирьох етапів його Апостольської подорожі
*
Блінкен: США можуть переглянути політику застосування Україною американської далекобійної зброї
У середу Київ відвідали держсекретар Ентоні Блінкен та його британський колега Девід Леммі
*
Блінкен заявив, що передасть президенту Байдену те, що почув про удари углиб російської території
“Якщо хтось і робить ескалацію в цій ситуації, то це містер путін», - наголосив держсекретар
*
США виділяють Україні пакет допомоги понад $700 млн
Держсекретар Ентоні Блінкен пояснив, що йдеться про підтримку в енергетичній та гуманітарній сферах
*
Байден, Гарріс, Трамп та Венс вшанували пам'ять жертв теракту 11 вересня 2001 року
У Нью-Йорку, Пентагоні та Пенсільванії проходять меморіальні церемонії у зв'язку з роковинами терактів, внаслідок яких загинули майже 3000 осіб
*
Джо Байден про атаки 11 вересня: терористи помилялися, вважаючи, що зможуть зламати нашу волю
Глава Білого дому та віцепрезидент опублікували заяви у зв'язку з роковинами смертоносних терактів в історії США
Президент США Джо Байден опублікував заяву у зв'язку з роковинами терактів 11 вересня 2001 року, внаслідок яких загинули майже 3000 людей.
«Сьогодні наша країна об'єднується, щоб знову згадати нашу священну клятву: ніколи не забувати, – йдеться у повідомленні на сайті Білого дому. — Ніколи не забувати кожного з 2977 дорогоцінних життів, вкрадених у нас, коли терористи атакували нашу країну. Ніколи не забувати їх сім'ї, які все ще несуть горе того палаючого вересневого ранку. Ніколи не забувати героїчних громадян і тих, хто вижив, які кинулися на допомогу своїм співвітчизникам-американцям. І ніколи не забувати, що, зіткнувшись зі злом та ворогом, який прагнув розірвати нас на частини, ми вистояли».
У своїй заяві глава Білого дому наголосив, що під ударом атак терористів 11 вересня ми довели стійкість американського народу. «Громадянські особи та військовослужбовці Пентагону, які кинулися у вогненну пролом, щоб врятувати своїх колег. Герої рейсу 93, які протистояли терору з абсолютною мужністю і, безперечно, врятували ще більше життів американців. Сусіди, які прийшли, щоб допомогти сусідам упоратися зі скорботою та відновити свої сили», — перерахував Байден.
Президент США заявив, що 11 вересня 2001 року терористи помилялися, що «можуть зламати нашу волю та поставити нас навколішки». При цьому Байден пообіцяв продовжувати боротися з тероризмом і «продовжувати вершити правосуддя щодо терористів».
Нагадаємо, рівно 23 роки тому бойовики «Аль-Каїди» (організацію визнано терористичною в США) захопили чотири пасажирські літаки та врізалися у вежі-близнюки Світового торговельного центру в Нью-Йорку, а також до будівлі Пентагону. Четвертий літак впав на поле в Пенсільванії після того, як пасажири вчинили викрадачам опір.
У Пентагоні загинуло 184 особи, у Світовому торговому центрі в Нью-Йорку – 2606, і 44 – внаслідок аварії літака над Пенсільванією.
У свою чергу віцепрезидент Камала Гарріс відзначила «незвичайний героїзм, виявлений того фатального дня простими американцями, які допомагали своїм співвітчизникам».
Гарріс нагадала, що в 2011 році президент Барак Обама започаткував операцію, під час якої було ліквідовано засновника «Аль-Каїди» Усаму бен Ладена, а два роки тому президент Джо Байден наказав провести операцію, в результаті якої було вбито Аймана аль-Завахірі, заступник бен Ладена.
«11 вересня 2001 року терористи намагалися атакувати і зруйнувати наш спосіб життя – нашу демократію, наші свободи та все, що нам дорого як американцям», – сказала Гарріс, наголосивши, що в цьому терористи зазнали невдачі. Віцепрезидент США заявила, що сьогодні завітає до місць загибелі жертв терактів.
Співчуття також висловила посол США в Росії Лінн Трейсі, яка опублікувала слова підтримки «сім'ям та друзям тих, хто загинув у Нью-Йорку, в Арлінгтоні, штат Вірджинія, та в Шанксвіллі, штат Пенсільванія».
У повідомленні, опублікованому в Telegram-каналі посольства США в Москві, Трейсі також закликала вшанувати пам'ять американців, які загинули 11 вересня 2012 року в лівійському Бенгазі. Нагадаємо, цього дня посол США в Лівії Крістофер Стівенс і ще трьох американських дипломатів було вбито в результаті збройного нападу на диппредставництво.
«Їхня хоробрість і самовідданість залишаються джерелом натхнення для співробітників Державного департаменту США та всього американського народу, – сказала Трейсі. – Ми, співробітники місії США в Російській Федерації, як і всі американці, ніколи не забудемо той трагічний день, численні жертви та рятувальників, які кинулися назустріч небезпеці, щоб урятувати якнайбільше життів. Незважаючи на нинішню напруженість у відносинах між США та Росією, ми пам'ятаємо про підтримку, надану російським урядом та народом на знак солідарності з американцями у ті страшні дні».
*
Зміни на Уолл-стріт, прогнози стратегів та підтримка Тейлор Свіфт
Американське суспільство реагує на теледебати Камали Гарріс та Дональда Трампа
У ході теледебатів, що відбулися у вівторок, кандидат у президенти від демократів Камала Гарріс піддала свого суперника-республіканця Дональда Трампа гострій критиці, торкнувшись, зокрема, питання про обмеження на аборти і цілу низку інших юридичних проблем.
Захищаючись від атак 59-річної Гарріс (нагадаємо, що в минулому вона обіймала посаду прокурора), 78-річний Трамп повторив зроблену ним раніше заяву, ніби в Спрінгфілді, штат Огайо, були випадки, коли іммігранти їли домашніх тварин. (Ці слова поширилися у соціальних мережах і підхопили кандидатом у віцепрезиденти від республіканців сенатором Джей Ді Венсом).
Кандидати у президенти дискутували з питань імміграції, зовнішньої політики та охорони здоров'я.
На Уолл-стріт панували напружені очікування; З часом ситуація на ринках ставок змінилася на користь Гарріс.
Група виборців, що не визначилися, заявила агентству Reuters, що вони, як і раніше, не впевнені в тому, що Гарріс - найкращий кандидат.
У ході дискусії їй, однак, вдалося зосередити увагу на особистості Трампа. Союзники Гарріс сприйняли це схвально; деякі республіканці визнали, що Трамп опинився у скрутному становищі.
Трамп повторив, усупереч дійсності, своє твердження про те, що його поразка на виборах 2020 року була спричинена шахрайством, назвав Гарріс «марксисткою» і, перебуваючи у суперечності з реальним станом справ, стверджував, що мігранти викликали сплеск насильницької злочинності.
«Трамп упустив можливість зосередитися на протистоянні Байдену та Гарріс з питань економіки та (положення на) кордоні, а натомість проковтнув її наживку і пішов у нетрі заперечення результатів виборів та розповідей про іммігрантів, які поїдають наших домашніх тварин», – сказав Марк Шорт, раніше обіймав посаду керівника апарату Майка Пенса, коли Пенс обіймав в адміністрації Трампа посаду віцепрезидента Трампа.
Поп-мегазірка Тейлор Свіфт одразу після дебатів повідомила своїм 283 мільйонам передплатників в інстаграмі, що на виборах підтримає Гарріс та кандидата у віцепрезиденти від демократів Тіма Уолза.
«Я думаю, що вона впевнений і талановитий лідер, і вважаю, що ми зможемо досягти набагато більшого в цій країні, якщо нами керуватиме спокій, а не хаос», – написала Свіфт в інстаграмі.
Співачка схвалила рішення Гарріс обрати Тіма Уолза як кандидата у віцепрезиденти, зазначивши, що він десятиліттями бореться за права ЛГБТК+, ЕКЗ та репродуктивні права жінок.
До посту Свіфт доклала фотографію зі своїм котом і підписалася як «Бездетна дама з кішкою», посилаючись на слова Джей Ді Венса. У 2021 році Венс, маючи на увазі, зокрема, Гарріс, назвав жінок-політиків від Демократичної партії «бездітними кошатницями».
Онлайн-ринок прогнозів PredictIt на загальних президентських виборах 2024 показав, що ймовірність перемоги Трампа після дебатів знизилася з 52% до 47%. Шанси Гарріс зросли з 53% до 55%.
Передвиборний штаб Гарріс викликав Трампа на другий раунд у жовтні. Після цього Трамп заявив журналістам, що «це були мої найкращі дебати».
Відповідаючи на запитання про проведення других дебатів, Трамп сказав телеканалу Fox News: "Вона (Гарріс) хоче цього, тому що програла".
«Я маю подумати про це, але якщо я виграв дебати, я думаю, можливо, мені не варто цього робити. Чому я маю проводити ще одні дебати?» - Заявив Трамп.
Стратег республіканців Рон Бонджин сказав, що Трамп «собі не допоміг», але додав, що поки що неясно, чи змінить виступ Гарріс динаміку президентських перегонів. Опитування показують, що переважна більшість американців вже визначилася з вибором, і залишилася лише невелика частина виборців, що не визначилися.
Долар ослаб, ціни на облігації зросли, а фондові ф'ючерси на Уолл-стріт знизилися в середу напередодні даних щодо індексу споживчих цін, які внесуть ясність у політику Федеральної резервної системи (ФРС), а інвестори оцінили шанси Гарріс на перемогу у президентських виборах США після перших президентських дебатів.
Виступ Гарріс на дебатах ознаменував продовження розвороту торгів, що мав місце у зв'язку з очікуваннями можливого другого президентства Трампа.
"Після того, як осів пил після президентських дебатів Трамп - Гарріс, стало ясно, що ринок передбачав, що перемога на цих дебатах дістанеться Камалі Гарріс", - сказав глава дослідницького відділу Pepperstone Кріс Вестон.
«Якби у нього (Трампа) справи йшли краще, можна було б очікувати, що внаслідок цього посилиться долар. Тому я вважаю, що ринок дивиться саме так. Він трохи схиляється у бік Гарріс», – сказав голова регіонального відділу досліджень ING в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Роб Карнелл.
Інвестори тепер очікують на звіт Міністерства праці з індексу споживчих цін, який вийде пізніше в середу, щоб отримати подання щодо політики, хоча Федеральна резервна система дала зрозуміти, що зайнятість перебуває у більшому фокусі, ніж інфляція, яка пішла на спад.
Хоча під час дебатів на Уолл-стріт не виникло ясності з ключових політичних питань, деякі спостерігачі за ринком вважають, що пропозиції Гарріс щодо підвищення ставки корпоративного податку можуть вдарити по прибутках компаній, а посилення позиції Трампа щодо тарифів може призвести до зростання інфляції.
Очікується, що основна інфляція у серпні знизиться до 2,6% у річному обчисленні, тоді як «базовий» показник, який виключає такі волатильні компоненти, як продукти харчування та енергоносії, залишиться без змін на рівні 3,2% у річному обчисленні.
Акції компанії Трампа Truth Social впали на 15% на попередніх торгах у середу. Трампу належить понад 50% акцій компанії Trump Media & Technology Group, ринкова вартість якої становить 3,7 млрд. доларів. Її акції популярні серед роздрібних трейдерів та чутливі до шансів колишнього президента на перемогу у виборах 2024 року.
З середини липня акції компанії впали майже на 60%.
Тим часом вищі посадові особи двох американських штатів у середу попередили членів комісії Конгресу про те, що довіра до виборів підірвана ідеологічними зусиллями з дискредитації системи, що породили безперервні погрози на адресу працівників виборчих дільниць.
"Це порочне коло, яке необхідно розірвати заради блага нашої країни", - заявила держсекретар штату Нью-Мексико демократ Меггі Тулуз Олівер у письмовому виступі перед Адміністративним комітетом Палати представників, який здійснює нагляд за федеральними виборами.
Тулуз Олівер – одна з шести офіційних осіб, відповідальних за вибори у штатах, які мають виступити у середу на слуханнях щодо довіри населення до виборів.
Вона попередила, що у суспільній свідомості вибори в США пофарбовані «змовами, дезінформацією та відвертою брехнею», які призвели до погроз, насильства та необґрунтованих запитів на отримання суспільної інформації.
Держсекретар від Демократичної партії Мічигана Джослін Бенсон у письмовій заяві повідомила законодавцям, що поширення хибної інформації призводить до погроз, які викликають «всепроникне почуття тривоги» серед адміністраторів виборів.
«До мене додому приходили та погрожували мені, моїм співробітникам та багатьом із сотень клерків та місцевих співробітників виборчих комісій у нашому штаті, – сказала Бенсон. – У нас не може бути безпечної демократії, якщо ми не захистимо безпеку людей, які проводять наші вибори».
Цього тижня республіканці в Конгресі намагаються змусити демократів ухвалити закон, якого домагався Трамп, який вимагає підтвердження громадянства від тих, хто реєструється для участі у федеральних виборах.
Тулуз Олівер навела твердження про голосування негромадян як приклад дезінформації, що знижує довіру виборців.
"Голосування негромадян просто не відбувається систематично ні в Нью-Мексико, ні в країні в цілому", - сказала вона.
Голосування негромадян є кримінальним злочином і, як показали незалежні дослідження, має місце дуже рідко.
*
США оцінюють наслідки атаки на американський дипломатичний об'єкт у Багдаді
За словами представників посольства США в Іраку, повідомлень про постраждалих не надходило
*
Конгрес посмертно удостоїв своєї найвищої нагороди 13 військових, які загинули під час виведення військ з Афганістану
Військовослужбовці загинули в кабульському аеропорту внаслідок вибуху смертника
*
Мелінда Френч Гейтс каже, що зробила «значну» пожертву на кампанію Harris-Walz
Філантроп, статки якого становлять майже 11 мільярдів доларів, цього року зробила свою першу президентську підтримку.
*
Усередині медіа-цирку, який все ще оточує президентські дебати в Америці
«Кімната обертання» може бути єдиним випадком, коли ви можете розмістити кількох губернаторів, сенаторів і членів Палати представників в одному місці, не генеруючи реальних новин
*
Все, що ШІ зробив на цих виборах, це переконав Тейлор Свіфт підтримати Гарріс
Попри побоювання, штучний інтелект не вплинув суттєво на вибори цього року, але побоювання залишаються, зокрема з боку Тейлор Свіфт
*
Тейлор Свіфт використовувала лише Instagram, щоб підтримати Камалу Гарріс. На це є причина.
Тейлор Свіфт використовувала Instagram, і тільки Instagram, щоб підтримати Камалу Гарріс. Це дуже боляче для Ілона Маска
*
Усі ознаки того, що Трамп програв дебати
До ранку середи було багато ознак того, що, чесно кажучи, Дональд Трамп програв свої дебати Камалі Гарріс. Можливо, навіть близько не був
*
Республіканці однопартійці звинувачують одне одного в тому, що їхній кандидат у президенти США часто потрапляв у пастки під час дебатів з кандидаткою від демократів Камалою Гарріс
*
Ось як може виглядати економіка за президентства Гарріса чи Трампа
ШІ розглянув плани віце-президента Камали Харріс і колишнього президента Дональда Трампа щодо восьми основних економічних категорій, які впливають на повсякденне життя американців
*
Ні Трамп, ні Гарріс не надали нам багато деталей про те, як вони виправлять економіку під час дебатів
Багато лідерів галузі були розчаровані відсутністю конкретики, тоді як інші сказали BI, що Гарріс чітко розповіла про свої бізнес-тези
*
Трамп так багато разів згадував Байдена під час дебатів, що Гарріс відчула, що їй потрібно нагадати йому, що його там немає
Дональд Трамп обговорював Камалу Гарріс, але він просто не міг припинити свою пристрасть до людини, яку він зазвичай називав «Сонний Джо»
*
Канадський телеканал TVO пояснив свою причетність до спонсорства фільму “Росіяни на війні”, показаного у Венеції
Фільм, що викликав скандал на кінофестивалі, змусив українсько-канадську громаду з’ясовувати, чому Канада причетна до його фінансування
*
Британське МЗС викликало повіреного у справах Ірану у зв'язку з постачаннями РФ іранських ракет
Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що, отримавши від Ірану ракети, Москва, ймовірно, протягом кількох тижнів застосує їх проти України
*
The Guardian: Британія вже прийняла рішення дозволити Україні використовувати Storm Shadow по цілях у рф
Однак воно поки що неофіційне і до надання дозволу Сполученими Штатами озвучуватися не буде
*
Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні на $781 млн
Окрім фінансової і гуманітарної допомоги, пакет включає “сотні додаткових ракет протиповітряної оборони”
*
Британія в ОБСЄ: Якщо Росія справді хоче миру, вона має вивести війська з України
*
ЄС найрішучішим чином засуджує передачу зброї, зокрема балістичних ракет, та військову співпрацю між КНДР та Росією, що є грубим порушенням резолюцій Радбезу ООН
*
Наступне засідання Координаційної групи з питань створення Спецтрибуналу за злочин агресії РФ відбудеться у Відні цього місяця
*
Єврокомісар: ЄС готовий повністю відмовитися від російського газу
Україна припинить транзит російського газу до Європи 1 січня 2025 року і більше не буде продовжувати договір
*
Опозиційному лідерові Албанії Салі Беріші висунули офіційне звинувачення в корупції за дії, які він вчинив під час перебування на посаді прем'єр-міністра п’ятнадцять років тому
*
У Берліні відзначили День Незалежності України під сигнал повітряної тривоги
Прем'єр-міністрка німецької землі Мекленбург-Передня Померанія і президентка Бундесрату Мануела Швезіг запевнила, що підтримка Німеччиною України буде продовжуватися
*
Комісія латвійського Сейму у справах держуправління та самоврядувань отримала листа посла України в Латвії Анатолія Куцевола, в якому він закликав законодавчо заборонити латвійським самоврядуванням співпрацювати з російськими та білоруськими містами
*
Мінекономіки Австрії наполягає на дотриманні санкцій: Росія не повинна мати підтримку у війні
Федеральному міністерству економіки Австрії у зв'язку з опублікованою інформацією про можливий обхід санкцій проти Росії компаніями, зокрема, авіавиробником Diamond Aircraft, заявили, що про це поінформовані компетентні слідчі органи
*
Швейцарські та італійські військово-повітряні сили проводять перші у своєму роді спільні навчання в Істрані (Італія)
*
Міністр оборони ФРН: Росія зробила ставку на військову економіку та, ймовірно, за кілька років буде спроможна атакувати країну НАТО
*
Литва: літаки НАТО мають збивати російські дрони над країнами Балтії
Минулими вихідними російський безпілотник, який, за даними місцевих військових, був начинений вибухівкою, розбився в Латвії
*
Хорватія надасть Україні новий пакет військової допомоги
Також лідери двох країн обговорили спільне виробництво машин для розмінування
*
Хорватська компанія із розмінування DOK-ING відкрила представництво в Україні
*
Пленкович - Хорватія продовжуватиме посилювати обороноспроможність України, водночас вона готова підтримати мирні ініціативи, які забезпечать справедливий мир з повагою до територіальної цілісності України
*
За два з половиною роки роботи чатбота єВорог українці надіслали через нього понад 628 тисяч повідомлень про техніку та пересування ворога на окупованих територіях
*
У застосунку Резерв+ станом на сьогодні зареєструвалися 3,5 мільйона громадян, в Армія+ - майже 200 тисяч військовослужбовців за місяць
*
Держсекретар США - Комплекс оборонного виробництва в Україні розширився за останні роки приблизно в шість разів, що стало можливим, головним чином, завдяки інвестиціям ззовні
*
Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив незворотність руху України до членства в Північноатлантичному альянсі та наголосив на важливості запровадження відповідних реформ у країні
*
Міністерство оборони України у серпні 2024 року повернуло постачальникам неякісне речове майно на суму понад 550 млн грн
*
З Житомирщини військовослужбовцям передали три позашляховики та два мікроавтобуси
*
Внаслідок ворожого авіаудару по Конотопу двоє поранених, один з них - у важкому стані
*
Росіяни завдали ударів по Херсону, внаслідок обстрілу дістали поранення двоє людей
*
Кількість поранених унаслідок обстрілів Костянтинівки Донецької області зросла до шести, троє загиблих
*
У Кам'янському районі Дніпропетровщини кількість постраждалих унаслідок ракетного обстрілу зросла до чотирьох
*
У Херсонській області внаслідок обстрілу села Садове зазнав поранення чоловік
*
Росіяни обстріляли Великоновосілківську громаду на Донеччині, у результаті двоє цивільних загинули та ще двоє отримали поранення
*
Пілоти 10 гірсько-штурмової бригади вперше збили російський безпілотник «Мерлін-ВР» за допомогою FPV-дрона
*
Сили ППО знищили на Сумською областю російську ракету
*
На Покровському напрямку війська агресора зазнали суттєвих втрат, загалом на фронті 93 бойових зіткнення
*
Російські підрозділи, які залучаються до штурмових дій у Вовчанську, мають низьку підготовку
*
Захищаючи територіальну цілісність та незалежність України загинув син Головного рабина України Матітьягу (Антон) Самборський
*
У Познані (захід Польщі) 7-8 жовтня відбудеться Конгрес з відбудови України «Сommon Future» (Спільне майбутнє)
*
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко обговорив з американським бізнесменом, філантропом, засновником благодійного Фонду Говардом Баффетом підготовку українських поліцейських та рятувальників для допомоги населенню у разі блекаутів
*
Заступник державного секретаря США Річард Верма оголосив про запровадження Сполученими Штатами надзвичайних імпортних обмежень на культурні цінності з України
*
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня обговорили якнайшвидший початок функціонування Міжнародного реєстру збитків та санкційну політику проти Росії
*
Шмигаль - Визволений Крим стане одним із ключових центрів повоєнної відбудови України
*
Обмежувати споживання електроенергії в четвер, 12 вересня, не планується
*
Електронний рецепт на препарати на основі медичного канабісу буде функціонувати так само як і на інші ліки
*
З жовтня запрацює система електронних рішень для медичного канабісу, яка дозволить простежити шлях медичного канабісу від насіння до лікарської форми - Ляшко
*
Через забруднення річок Сейм та Десна довкіллю Сумської та Чернігівської областей завдано шкоди на понад 405 млн грн
*
Загальна вартість активів ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», згідно з незалежним оцінюванням, становить понад 154 млн євро
*
Фонд Нормана Фостера оголосив конкурс проєктів відновлення будівлі Харківської ОВА, яку росіяни зруйнували ракетними ударами на початку березня 2022 року
*
До харківських вишів у 2024 році вступило вдвічі менше першокурсників, ніж вступало щороку до повномасштабного вторгнення Росії
*
У Харкові до так званого метро-садочка набрали понад тисячу дошкільнят, для яких у вихідні проводитимуть підготовчі заняття
*
У Миколаєві оцифрують понад 400 маловідомих і раніше не експонованих широкій аудиторії робіт із графіки з фондів обласних художнього і краєзнавчого музеїв
*
Бюро економічної безпеки на Львівщині завершило досудове розслідування щодо умисного ухилення від сплати податків директором підприємства у розмірі понад 14 мільйонів гривень
*
Справу про заволодіння ₴7,7 мільйона під час техобстеження об'єктів Херсонської області, пошкоджених внаслідок військової агресії РФ, направили до суду
*
Служба безпеки України викрила луганця, який створив підприємство в IT-сфері і сприяє поширенню ворожої пропаганди
*
Контррозвідка Служби безпеки України затримала жителя Дружківки Донецької області, який збирав для росіян дані про Сили оборони на Краматорському напрямку
*
Національна поліція зафіксувала вже понад 200 фактів підпалів автомобілів військовослужбоаців, близько чверті з них скоїли неповнолітні
*
Підозрюваному у нападі на військовослужбовця у Смілі Черкаської області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
*
Українська письменниця Софія Андрухович на Франкфуртському книжковому ярмарку презентує третю частину своєї трилогії «Амадока» німецькою
*
Експерт: «інноваційний» російський оптоволоконний дрон “Вандал” — насправді китайський імпорт
Ці дрони нагадують китайський комерційний безпілотник під назвою Skywalker, який можна легко придбати за $2000
*
NYT - Північна Корея продовжує постачати Росії балістичні ракети малої дальності всупереч санкціям
*
кремль попередив про «відповідну» реакцію, якщо США скасують заборону на удари західною зброєю
Пєсков вважає, що такі рішення з боку США вже прийняті, і “те, що ми бачимо зараз, — це інформаційна кампанія з їх оформлення”
*
Іран вже надіслав росії 220 балістичних ракет – Sky News
На супутникових знімках помітили вантажний корабель із боєприпасами
*
Військова прокуратура Москви почала заперечувати рішення про звільнення призовників від термінової служби
*
У Білорусі звинуватили гру Pokemon Go у зборі відомостей про військові об'єкти
*
У Курській області заявили про втрату 1,5 млн тонн врожаю зерна через вторгнення ЗСУ
*
"Перший значний мінус". Бізнес констатував погіршення умов роботи, але поки що вірить у краще
*
Росіян залишать без імпортних ліків у державних лікарнях
*
Радник Кремля закликав скинути ядерну бомбу на Україну та вдарити ракетами по Берліну
*
Німеччина залишила без обладнання російську АЕС у Туреччині
*
"Незалежно від здоров'я". Глава Ради з прав людини закликав запровадити тотальний призов до армії
*
Число особливо тяжких злочинів у Росії встановило 13-річний рекорд після масового помилування зеків
*
«Кеш забиратимуть літаками». Стейблкойн Tether замінив Росії долар і став великим каналом виведення грошей за кордон
*
У Пакистані невідомі обстріляли бригаду вакцинації проти поліомієліту, дві людини загинули
*
Вдалого дня і скорішої Перемоги нам всім