"Четвер, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

"Четвер, вечір. Що важливого?" - Тетяна Геращенко

Бажаю здоров'я і дякую за день Захисникам України.
Героям слава! Слава! Слава!
*
Гуманітарної допомоги в Україні потребують понад 14 мільйонів жителів - ООН
*
У Гаазі обговорили відбудову міст і відновлення сільського господарства України
Україна є однією з найбільш забруднених мінами країн світу
*
Експрезидент Тайваню від прокитайської партії Гоміндан Ма Інцзю після зустрічі в Пекіні з головою КНР Сі Цзіньпінем заявив, що Тайвань і Китай можуть мирно вирішити свої розбіжності, бо люди на материку і на острові належать до одного китайського народу
*
Президент США Джо Байден у середу заявив, що Вашингтон надасть будь-яку допомогу Ізраїлю у зв'язку з погрозами з боку Ірану.
*
Нед Прайс - Країни Глобального Півдня є одними з найзатятіших захисників міжнародного права та Статуту ООН, оскільки розуміють загрозу перекроювання кордонів великими гравцями
*
Міненерго США підвищило прогноз світових цін на нафту
*
Google інвестує $1 млрд у поліпшення зв'язку з Японією за допомогою двох підводних кабелів
Два підводних кабелі, Proa і Taihei, покращать зв'язок між США, Японією і багатьма тихоокеанськими острівними країнами і територіями
*
Ратифікація Верховною Радою угоди про вільну торгівлю України з Канадою сприятиме покращенню економічних та торговельних відносин між двома країнами.
«Верховна Рада України ратифікувала оновлену Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Ця торгова угода є однією з найсучасніших у світі... Її ратифікація сприятиме покращенню торгівлі між Україною та Канадою. Також це забезпечить активніше залучення канадського бізнесу до відновлення України», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.
Оновлена Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою включає спеціальні нові глави про транскордонну торгівлю послугами, фінансові послуги, інвестиції, тимчасовий в’їзд для ділових осіб, телекомунікації, торгівлю та гендер, торгівлю та малі і середні підприємства, торгівлю та корінні народи і належну регуляторну практику.
Документ також містить оновлені глави про цифрову торгівлю, правила походження, конкурентну політику, монополії та державні підприємства, державні закупівлі, навколишнє середовище, працю, прозорість, протидію корупції та відповідальну бізнес-поведінку.
При підготовці угоди Україна та Канада погодили сучасні переліки всіх обмежувальних заходів та зазначення можливих майбутніх застережень з питань доступу до ринку та національного режиму, які застосовуються сторонами у сфері транскордонної торгівлі послугами та інвестицій. Ці переліки відображають режими обох сторін у секторах та підсекторах послуг, забезпечуючи прозорість та передбачуваність як для українських, так і канадських постачальників послуг та інвесторів.
*
Громадянам Великої Британії варто утриматися від подорожей до Білорусі із будь-якою метою через можливий початок війни на території країни
*
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон прокоментував роботу російської пропаганди проти підтримки України в Сполучених Штатах.
Про це він говорив в ефірі телеканалу MSNBC.
Відповідаючи на запитання про ризик впливу російської пропаганди на республіканців, які блокують допомогу Україні в Палаті представників, він заявив: "Брехня встигає обійти пів світу, поки правда одягає штани".
"Не слухайте брехню Путіна про Україну. Це вільна демократія, яка хоче бути незалежною суверенною країною, яка хоче бути нашим союзником та нашим другом, і ми повинні стояти поруч з нашими друзями, тому що світ спостерігатиме, якщо ми цього не зробимо", – зазначив глава британського МЗС.
Кемерон також закликав Конгрес США розглядати допомогу Україні як "інвестицію в американську безпеку".
"90 відсотків того, що ви витратите, піде на створення робочих місць тут, в Америці, і ви можете зробити вирішальний внесок у те, щоб Україна знову стала на ноги, та не допустити перемоги (лідера РФ Владіміра) Путіна", – наголосив він.
Коментуючи свою зустріч, яку він провів у понеділок з майбутнім кандидатом в президенти США від республіканців Дональдом Трампом, глава МЗС охарактеризував їхні дискусії як "гарні", відмовившись надати її деталі та назвавши зустріч "приватною".
"Хто б не був президентом (США)... ніхто не хоче, щоб ми опинилися в ситуації, коли Путін виграє, а Україна програє, і нам доведеться мати справу з цією ситуацією. Ми можемо допомогти просто зараз", – резюмував Кемерон.
Раніше голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер висловив переконання, що російська пропаганда проникла і у стіни законодавчого органу США, оскільки члени Конгресу поширюють хибні повідомлення про війну Росії.
Перед цим глава МЗС Великої Британії закликав своїх європейських колег також чинити тиск на спікера Палати представників.
*
Європарламент не затвердить бюджет Ради ЄС до надання Україні систем Patriot – депутат Литви
*
У Європі підскочили ціни на газ після атаки рф на підземні сховища газу в Україні
У середньому ціни підскочили на 7,1%
*
ЄЦБ зберіг процентні ставки на рекордно високому рівні
За словами експертів, це є сигналом до того, що невдовзі центробанк може розпочати зниження ставок
*
Депутати Європарламенту 11 квітня підтримали резолюцію із закликом до Ради Євросоюзу додати питання сексуального та репродуктивного здоров'я і право на безпечний і легальний аборт до Хартії основних прав ЄС
*
Президент Франції Еммануель Макрон наголосив на необхідності визнати нову геополітичну реальність та прискорити перехід до «економіки війни», щоб і надалі підтримувати Україну та зміцнювати обороноспроможність Європи
*
Прем'єрка Естонії обговорить з Польщею, як не допустити перемоги зла
Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас перебуватиме у четвер у другій половині дня з візитом у Варшаві, де зустрінеться з прем'єр-міністром Дональдом Туском
*
Україна та Словаччина домовились скасувати обмеження на українську агропродукцію – Шмигаль
За його словами, «робота в цьому напрямку триває інтенсивно і сподіваємося скоро отримати результати»
*
Україна та Словаччина планують завершити реконструкцію електроінтерконектора Мукачево - Вельке Ка