"ЧИМ БИ АКТИВІСТ НЕ ТІШИВСЯ… " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЧИМ БИ АКТИВІСТ НЕ ТІШИВСЯ… " - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

А у той час коли пересічні українські громадяни ходять на роботу, створюють конкурентні товари й послуги та платять державі податки (тобто поводяться як ідіоти й лохи – на думку автобляхерів), у середовищі активістів життя кипить. Ігри активістів останнім часом відбувалися не тільки біля помешкання міністра МВС Арсена Авакова, і полягали не тільки у запитуванні «Хто замовив Катю Гандзюк» де завгодно крім суду, і в кого завгодно крім організатора замаху (тобто особи, яка точно знає відповідь на це питання) – полюбляють активісти ще й інші форми розваг.

17 листопада в Ірпені було пограбовано інкасаторів «Приватбанку», зловмисники вкрали 1,8 мільйони грн. Тікаючи з місця злочину злочинці пошкодили свою автівку (чорний джип) у результаті чого на авто виникла характерна велика подряпина. Далі вони приїхали до Києва, припаркували авто, скинули номери в каналізацію… І отут відкрилося, що гроші їм переносити немає в чому. Не в банківських кейсах же нести, справді?

Зловмисники попрямували до магазинів за великими пакетами (для грошей), а тим часом «ні до чого не придатна і ні на що не здатна поліція Авакова» знайшла автівку. Першого ж пасажира – з повними кишенями пакетів і обличчям що засвітилося на відео, копи прийняли, і… з’ясувалося що затриманий – активіст з ГО "Народне Судочинство". Тобто, у вільний від активістської діяльності час затриманий вів класичний кримінальний спосіб життя – має 15-річний стаж позбавлення волі, останній раз вийшов з місць де злочинна влада гнобить активістів (за розбій, в результаті якого загинув власник помешкання) достроково за законом Савченко. Та й зараз, під час огляду авто поліцейські зразу ж знайшли п’ять кейсів з грошима для банкоматів. Але…


Негарна якась історія виходить. Затриманий – ну просто класичний активіст і борець зі злочинною владою. Кримінальне минуле? Та ладно – у співзасновника Центру протидії корупції (Шабуніна) Дмитра Шерембея та у голови «Трансперенсі Україна» Хмари на двох – чотири ходки. Інкасаторів пограбували? А ну як зараз активіст скаже те саме, що й нардеп Парасюк, коли того затримали копи на новенькому авто: «Я пильність поліції перевіряв»? А? Отож!

І взагалі! Скільки там активісти вкрали у державного банку («Приват»)? 1,8 мільйони грн.? Шановні, та в нас воно цілий чамбул активістів на чолі з нардепами Єгоркою, Сьомою та Парасюком редутами блокади позбавили країну 1% ВВП – пари десятків мільярдів гривень. Вам не здається, що порівняно з ними усіма зловлений активіст – просто янгол. А якщо тепер подати пограбування як протест проти «чогось там у Приваті»…

Якщо невдовзі під МВС почнеться акція «руки геть від активіста», особливо я – не здивуюся.

Розважалися активісти й іншими темами того самого двомільйонного калібру. Наприклад, прокуратура заарештувала чиновника Міносвіти, який перебуваючи не просто активістом, а цілим активіст-фюрером – головою Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Українська асоціація студентського самоврядування", а період 2013-2016 рр. з рахунків організації вкрав біля 2 мільйонів гривень. Характерно – активісту знадобилося стати чиновником, аби його вихиляси вийшли на світ Божий, позаяк на них звернула увагу прокуратура. Бо поки він очолював молодіжне ГО, перетікання грошей з рахунку організації на рахунок її голови взагалі нікого не цікавило.

Ні, ну справді, це ж вам не гроші злочинної влади, аби їх помічати і гучно ревіти «Ганьба!!!» Всередині таких ГО питань практично не виникає, всіх у кого вони виникають там швидко об’являють запроданцями злочинної влади і викидають геть. Правильний активіст мусить розуміти, на кого накидатися з активістською ярістю шляхетною, а на кого – ні.

Вас це дивує? А з чого б це? Шановні, у нас воно Громадська рада доброчесності, по факту, самоусунулася від оцінювання суддів, натомість зайнялася власним піаром, в т ч на каналі що належить Андрію Садовому. У нас воно суд визнав незаконним призначення директором НАБУ Артема Ситника, бо з’ясувалося що цей пан спільно з ДФС фальсифікував висновки про достовірність відомостей декларації про його майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру під час конкурсу на посаду. І що, бодай раз зацікавили ці нюанси біографії пана Ситника хоч Громадську раду при НАБУ, хоч ЦПК Шабуніна та «Трансперенсі» що входили тоді до складу ради? Отож! Перше правило виживання активіста – не потрапляй на очі прокуратурі, бо там (уявляєте?!) працюють.

А тим часом екс-голова організації «Східний корпус» Олег Ширяєв заявив, що його побили (доволі жорстоко) активісти Нацкорпусу. Хто ще не зрозумів, що за нелюдським побиттям стоїть злочинна влада?

А тим часом якийсь невідомий у білій балаклаві в ролику на YouTube закликав громадян на народне віче, пообіцявши захоплювати держустанови і за три дні змести владу Порошенка. Характерно, що на заклик таки прийшло біля сотні людей. Характерно й те, що «біла балаклава» з’явилася і заходилася нести людям якусь нісенітницю в повному спектрі, від Савченко до «Торнадо», і від змови євреїв до необхідності палити євробляхи. Звісно – закликав валити владу зі зброєю в руках. Чим привів присутніх практично в екстаз – вони навіть сунулися штовхатися з поліцією.

Навіть такі особи в нас знаходять свою аудиторію з числа «злиденних і гноблених». Єдина радість, оця сотня «неборак» - межа того на що здатні активісти у своїх жагучих закликах.

Доведено іншим активіст-фюрером – автором фрази: «Що нам зробити аби ви нас підтримали?!»

Дмитро "Калинчук" Вовнянко